Τα μυστικά για να μεγαλώσεις τις γάμπες σου

Θες να μεγαλώσεις τις γάμπες σου για να μην μοιάζουν με σετ χάρτινα ή πλαστικά καλαμάκια; Άσε μας να σε καθοδηγήσουμε.

Τα μυστικά για να μεγαλώσεις τις γάμπες σου

Οι γάμπες είναι πονεμένη ιστορία για αρκετό κόσμο που τον ενδιαφέρει η αύξηση της μυϊκότητας στα πόδια του.

Είθισται να «παίρνουν» δύσκολα μάζα, όμως μήπως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο τις γυμνάζουμε;

Δες παρακάτω μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για να τους δώσεις όγκο και σχήμα.

Διάλεξε τους κατάλληλους γονείς

Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στο μέγεθος και στο σχήμα του γαστροκνήμιου (σ.σ. ο μυς της γάμπας). Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις, όμως μπορείς - με την κατάλληλη προπόνηση - να το αλλάξεις. Προχωράμε.

Πάρε μπόλικο βάρος και περπάτα

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν γάμπες που θα ζήλευε και ένας bodybuilder. Είναι αυτός λόγος για να πάρεις λίπος; Σε καμία περίπτωση, απλά οφείλουμε να το αναφέρουμε σε περίπτωση που απορείς πώς γίνεται αυτή η πληθυσμιακή ομάδα να έχει τόσο γυμνασμένες και ογκώδεις γάμπες. Αν κουβαλάς πολλά κιλά, αναγκαστικά θα μεγαλώσουν και οι γάμπες σου. 

Αφιέρωσέ τους χρόνο και κόπο

Δε γίνεται να περιμένεις να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα σε άλλες ομάδες κάνοντας ένα σωρό σετ για αυτές, και να αφιερώνεις μόνο μια μέρα την εβδομάδας στις γάμπες σου. Όπως και κάθε άλλη μυϊκή ομάδα οι γάμπες θέλουν επαρκή όγκο προπόνησης (σετ/επαναλήψεις/κιλά) και αρκετό ιδρώτα για να μεγαλώσουν.

Χειρίσου τις όπως κάθε άλλη μυϊκή ομάδα που θες να μεγαλώσεις/δυναμώσεις

Περιμένεις κάνοντας τρία κουρασμένα σετ στο τέλος της προπόνησής σου να δεις διαφορά; Αν έχεις καλά γονίδια ίσως, αν όμως όχι, που λογικά δεν θα έχεις για να έκανες κλικ σε αυτό το άρθρο, τότε πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα τις γάμπες στην προπόνησή σου.

Να τις γυμνάζεις δηλαδή όταν το νευρικό σου σύστημα είναι πιο ξεκούραστο, ήτοι στην αρχή της προπόνησης, και με διάφορα εύρη φόρτισης και επαναλήψεων για να προκαλέσεις το σωστό ερέθισμα. Μπορείς αν θες να συνδυάσεις τις ασκήσεις τους με κάποια από τις πρώτες ασκήσεις στην προπόνησή σου με τη μορφή των σούπερσετ. Για παράδειγμα, κάνεις ένα σετ έλξεις; Κάνε αμέσως μετά και ένα σετ γάμπες.

Προσοχή στο τέμπο

Έχεις δει κάτι τύπους που ανεβαίνουν στο μηχάνημα για γάμπες και κάνουν σαν λαγουδάκια πάνω κάτω; Ε, μην είσαι αυτός ο τύπος. Δώσε έμφαση στη σωστή διάταση του μυ στο κάτω μέρος της άσκησης, κάνε παύση σε αυτό το σημείο 1-2 δευτερόλεπτα και μετά πάτα καλά το μεγάλο σου δάχτυλο για να ανέβεις, προσπαθώντας να σηκώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την φτέρνα σου.

Μην αφήσεις ούτε εκατοστό από το διαθέσιμο εύρος κίνησης της ποδοκνημικής να πάει χαμένο.

Δες στα παρακάτω βίντεο μερικές ασκήσεις και συμβουλές για το πώς θα εκτελέσεις την άσκηση σωστά:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v