5 κωμωδίες για να σκάσει το χειλάκι σου στα θέατρα της Αθήνας

Και Μποστ έχουμε, και μεξικάνικες σαπουνόπερες, και Ιάκωβο Καμπανέλλη και σύγχρονη ελληνική κωμωδία. Για περάστε.

5 κωμωδίες για να σκάσει το χειλάκι σου στα θέατρα της Αθήνας

Δεν είναι εύκολο είδος η κωμωδία. Κυρίως γιατί δεν είναι εύκολη η αποστολή της: Ενώ ένα δράμα μπορεί εύκολα να σε συγκινήσει, το να γελάσεις είναι πολύ πιο δύσκολο στοίχημα. Γι’ αυτό και δεν ανεβαίνουν πολλές κωμωδίες στα θέατρα της Αθήνας, γι’ αυτό και οι μηνιαίες μας λίστες έχουν κατά κανόνα μία, ή καμία, κωμωδία. Επειδή όμως την κατανοούμε πολύ καλά την ανάγκη να γελάσουμε λιγάκι, θα αποκαταστήσουμε εδώ αυτή την αδικία, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες που ανεβαίνουν αυτή τη στιγμή στα θέατρα της Αθήνας.

Spa-σε κατάρα στο Μικρό Άνεσις

Πέντε πρόσωπα με διαφορετικές ζωές και στόχους, συναντιούνται στο IsarisSpa, ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας, με σκοπό την «αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν από την ευτυχία». Όμως, μια θρυλική ινδιάνικη κατάρα ξεσπάει, εγκλωβίζοντας τους ήρωες στο Spa για άγνωστο χρονικό διάστημα. Μέσα από ανατροπές και παρεξηγήσεις, ανάμεσα σε μάσκες ομορφιάς, ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης, ανάμεσα σε Zumba και σε κλύσματα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο καθαρό το τι ορίζει ο καθένας ως «ευτυχία».

Το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, μέσα από κωμικές καταστάσεις, αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα, μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας και τους διαφορετικούς ορισμούς που οι άνθρωποι δίνουν σε αυτήν, επιχειρεί να αντικατοπτρίσει τον σύγχρονο άνθρωπο και το ολοένα πιο επικίνδυνο βύθισμά του στις απαιτήσεις του σημερινού τρόπου ζωής. Σκηνοθετούν οι Λάζαρος Βαρτάνης και Στέφανος Παπατρέχας. Λεπτομέρειες και εισιτήρια εδώ

Τελενοβέλα στο Faust

Φτώχεια, έρωτες, ίντριγκες, πάθη, δολοφονίες, μάγια, σφετερισμοί, εκβιασμοί, γάμοι, απάτες, χωρισμοί, τροχαία ατυχήματα, πυρκαγιές, κληρονομιές... Αν έβλεπες μικρός/η μεξικάνικα σήριαλ, μάλλον υποψιάζεσαι περί τίνος πρόκειται. Η παράσταση που υπογράφει και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Πακάκης παίρνει όλες τις αναφορές των λατινοαμερικάνικων σαπουνόπερων και τις κάνει φύλλο και φτερό, σε ένα σπαρταριστό αποτέλεσμα που κάνει χαμό στα social media. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Η αναλυτική κριτική μας εδώ - Είδαμε την Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη στο Faust 

Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος στο Θέατρο Olvio

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι μια πολυπρόσωπη κωμωδία εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., με την οποία ο Καμπανέλλης σατιρίζει σύγχρονα ήθη και πάθη. Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Το ερέθισμα που κατέληξε στην κωμωδία «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» – ακατάλληλο από πρώτη άποψη για Κωμωδία - το έδωσε η ψυχροπολεμική ένταση που ακολούθησε τις μεγάλες προσδοκίες. Η ελπίδα πως ο πόλεμος που λίγα χρόνια πριν είχε τελειώσει ήταν ο τελευταίος πόλεμος έμοιαζε με παιδαριώδη αφέλεια. Η κατάσταση ήταν και τότε θολή και απειλητική. Οι σύμμαχοι σαν να είχαν μολυνθεί από το κακό που πολέμησαν και γίνηκαν και νικητές και διάδοχοι του». Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ελισσαίος Βλάχος. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Το Μποστάνι του Μποστ στο Θέατρο Μεταξουργείο

Ποιος ήταν ο αληθινός λόγος που εξώθησε τη Μήδεια να κάνει το αποτρόπαιο έγκλημά της; Ήπιε ή δεν ήπιε το φαρμάκι η Γκόλφω όταν την παράτησε ο Τάσος; Ποιες είναι οι «ιστορικέ ιστορίε» που έχει να μας αφηγηθεί η Μαμά Ελλάς από τις περιπέτειες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια; Αυτά και άλλα πολλά φλέγοντα ερωτήματα απαντά η σπαρταριστή παράσταση που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Κυριακού, βασισμένη σε επιλεγμένα –ακυκλοφόρητα στην πλειοψηφία τους– κείμενα του Μποστ, και ντυμένη με τις μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη που γράφτηκαν για αυτά. Πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ερμόλαος Ματθαίου, Αλεξία Μουστάκα, Κρίστη Παπαδοπούλου, Τέλης Ζαχαράκης. Λεπτομέρειες και εισιτήρια εδώ

Πίσσα και πούπουλα στο Θέατρο Arroyo

Ο έρωτας είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά σε έναν κόσμο που κινείται πιο γρήγορα από εμάς. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τρεις φίλες σε ένα μπαρ οι οποίες, απογοητευμένες από την τροπή που έχει πάρει η αισθηματική τους ζωή, ψάχνουν το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει η καθεμιά. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα μονοπάτια μπλέκονται μεταξύ τους; Ένα εκρηκτικό μείγμα από ερωτικές αντιζηλίες, ροζ χειροπέδες, αποτυχημένες ψυχοθεραπείες, μεθύσια, διαλογισμούς, ακριβά κοσμήματα, και πολλά ακόμα, που θα οδηγήσουν τις τρεις φίλες σε μια σύγκρουση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Το «Πίσσα και Πούπουλα» του Δημήτρη Καρά, που σκηνοθετεί η Σοφία Φυτιάνου, είναι μια κωμωδία καταστάσεων που κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς, εμπνευσμένη από τις κλασικές φαρσοκωμωδίες του Georges Feydeau και τις screwball comedies του Howard Hawks. Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v