Βγήκαμε Ηλιούπολη και φάγαμε πολύ καλό κρέας

Χειροποίητα μπιφτεκάκια – κόλαση, λαχταριστές μπριζόλες και ένα σωρό κρεατικά καλούδια βρήκαμε και τσακίσαμε στους δρόμους της Ηλιούπολης.

Βγήκαμε Ηλιούπολη και φάγαμε πολύ καλό κρέας

Αν μας διαβάζεις θα ξέρεις ότι τιμάμε δεόντως την Ηλιούπολη κάθε φορά που θέλουμε να φάμε καλά.

Εκεί στα Νότια ξέρουν να τρώνε καλά και το κρέας κατέχει το μερίδιο που του αξίζει σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με «δυνατές» σχάρες.

Τσακίσαμε λοιπόν μπιφτέκια και μπριζολάκια, αλλά και λουκάνικα και κάθε λογής μεζεκλίκια και σου προτείνουμε τα καλύτερα στέκια για να απολαύσεις πεντανόστιμη πρωτεΐνη.

Κυρία Ουρανία

Ηρ. Πολυτεχνείου 85, τηλ: 21 0991 4896

Βρίσκεται εδώ από τη δεκαετία του 1960, με τη φήμη της να έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Αττικής και όχι αδίκως. Η Κυρά -Ουρανία είναι από εκείνες τις ταβέρνες που λείπουν και έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στα φοβερά της μπιφτέκια, τραγανά απ´ έξω και αφράτα μέσα, ψημένα στα κάρβουνα, συνοδευόμενα από χειροποίητες πατάτες. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις παραδοσιακές νοστιμιές λίγες και καλές, όπως παϊδάκια ψημένα άψογα, χειροποίητη τυροκαυτερή «μπόμπα», σαγανάκι πικάντικο, ζουμερή χωριάτικη, λουκάνικο και ωραίο τζατζίκι. Έχει και μια ωραία αυλή για τους ανοιξιάτικους μήνες. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο.

Λότζα

Κυπρίων Ηρώων 57, τηλ: 21 0995 0057

Σε έναν προσεγμένο χώρο με τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο κάτω από τις ελιές, η Λότζα αποτελεί ένα κρεατοφαγικό καταφύγιο για τους λάτρεις της πρωτεΐνης. Ψήνονται καθημερινά κάθε λογής νοστιμιές σε μεγάλη ποικιλία, για κάθε γούστο. Στον κατάλογο θα βρεις ό,τι μα ό,τι θες σε καλαμάκι, από στήθος και μπούτι μέχρι λουκάνικο, κεμπάπ και αρνί, ενώ οι μερίδες είναι πληθωρικές και περιλαμβάνουν φιλέτο προβατίνας, μπιφτεκάκια μοσχαρίσια, συκώτι στη βέργα, μπιφτεκάκια κοτόπουλο και καλαμάκι μοσχάρι με τραγανές πατατούλες και πίτες. Στα ορεκτικά παίζουν δυνατά το λαχματζούν και τα μανιτάρια στο πήλινο, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο.

Λιάτικο Meat The Wine

Ανδρέα Παπανδρέου 10, τηλ: 210 9764094

Θα το βρεις σε μια πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία στην Ανδρέα Παπανδρέου, με όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό και θα σε ταξιδέψει στον όμορφο κόσμο του κρασιού, αλλά και του εκλεκτού κρέατος. Το Λιάτικο διαθέτει μια πληθωρική wine list για να συνοδεύσεις την κρεατοφαγία, η οποία εδώ έχει γκουρμέ διαστάσεις: ταρτάρ ελληνικής μοσχίδας με μοσχολέμονο και κρόκο αυγού βιολογικό, «τάκος» μαύρου χοίρου με καραμελωμένο κρεμμύδι και πίκλα αγγουριού, κεφτεδάκια Black Angus με πιπεριές padron και τσιπς γλυκοπατάτας, τραγανή πάπια με hoisin σάλτσα, ταλιάτα προβατίνας με μοσχολέμονο και μοσχαρίσια μάγουλα με κους κους και κουλί πιπεριάς Φλωρίνης είναι μερικές από τις ιδιαίτερες επιλογές του καταλόγου. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός από 30€- αναλόγως τι κρέας θα πάρεις.

Όλα Στην Κόλλα

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 37, τηλ: 21 0996 6685

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Margarita Spanou (@margspanou)

Ζωντανή μουσική, καλό κρέας και καλή καρδιά. Τα συστατικά της επιτυχίας αυτού του παρεϊστικού ψητοπωλείου είναι απλά, και φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια του πλάι στο τζάκι για να απολαύσει κρεατογεύσεις σε μεγάλη ποικιλία. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το κοντοσουβλιστό χοιρινό με λαδορίγανη, και πατάτες τηγανιτές, τα λεπτοκομμένα πανσετάκια που… βαφτίζονται σε λαδολέμονο, η χοιρινή μπριζόλα «4 επί 4» σε μερίδα που θα ικανοποιήσει και τον πιο πεινασμένο, το γεμιστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με ντοματούλα και κρεμμύδι και οι γενναίες ποικιλίες για τους αναποφάσιστους που θένε λίγο από όλα. Δυνατοί και οι κολοκυθοκεφτέδες και η μελιτζάνα φούρνου με κόκκινη σάλτσα. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Μεζεδοποιήματα

Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 35, τηλ: 2109739339

Αυτό το όμορφο στέκι για πολίτικους μεζέδες στην Ηλιούπολη, βγάζει πολύχρωμα τραπεζάκια έξω και σε υποδέχεται για να φας, να πιείς και να τιμήσεις το κρέας όπως του αρμόζει. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το μαριναρισμένο μοσχάρι σε σουβλί με το basmati του, τα μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές, το εξαιρετικό παστουρμαλί με παστουρμά από τον Μιράν, αλλά και αυγά με σουτζούκι και πατάτες τηγανητές, χοιρινή τηγανιά, και λαχματζούν. Η σχάρα του είναι εξαιρετική, με επιλογές όπως μοσχαρίσια μπιφτέκια, χοιρινά μπριζολάκια και αρνίσια παϊδάκια να κλέβουν την παράσταση στο τραπέζι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v