Νέες τιμές σοκ για τα αμιγώς ηλεκτρικά Hyundai

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέες χαμηλότερες τιμές για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Kona Electric, Ioniq 5 και Ioniq 6.

Νέες τιμές σοκ για τα αμιγώς ηλεκτρικά Hyundai

Η Hyundai, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να αναπτύξει την ηλεκτροκινηση και διαδώσει τις αρετές της κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Τώρα που ομαλοποιήθηκε η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε νέες χαμηλότερες τιμές για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV).

Η προσφορά της στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί οι μειώσεις στις τιμές χαρακτηρίζονται γενναίες. Όλες οι εκδόσεις των μοντέλων μηδενικών ρύπων Kona Electric, Ioniq 5 και Ioniq 6, που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν ακόμη πουληθεί, πλέον είναι φθηνότερες κατά 9.000 ευρώ.

Αυτονομία 490 χλμ.

Το Kona Electric, αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών B-SUV. Με μπαταρία 65,4 kWh προσφέρει 490 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών WLTP. Οι ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA) επιτρέπουν στους οδηγούς να εξοικονομούν κόστος και να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους με τον πιο άνετο τρόπο. Διαθέτει frunk (μπροστινό πορτ μπαγκάζ), ενεργά πτερύγια αέρα, παροχή ρεύματος εξωτερικού φορτίου (V2L), head-up display, λειτουργία οδήγησης i-Pedal, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό-ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και πρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η βασική έκδοση του Hyundai Kona Electric 48 kWh 156 ίπποι Distinctive από 46.990 ευρώ, πλέον κοστίζει 37.990 ευρώ. Η έκδοση 65 kWh 218 ίπποι Distinctive από 51.990, πλέον κοστίζει 42.990 ευρώ. Η έκδοση 65 kWh 218 ίπποι Limited από 53.290, πλέον κοστίζει 44.290 ευρώ.

Hyundai Ioniq 5

Το Hyundai Ioniq 5, και αποτελεί το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV), Ioniq, της εταιρείας. Διαθέτει σύγχρονη ρετρό σχεδίαση και είναι βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP της εταιρείας. Το πλήρως ηλεκτρικό CUV έχει γενναιόδωρες εσωτερικές αναλογίες χάρη στο μεταξόνιο των 3.000 χιλ. προσφέροντας έναν εξαιρετικό εσωτερικό χώρο, δυναμικές επιδόσεις, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και βέλτιστη εμπειρία στο αυτοκίνητο. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων προσθέτει στην καθολική απήχηση του Ioniq 5.

Η βασική έκδοση του Ioniq 5 58kWh 170 ίπποι RWD Premium από 49.090, πλέον κοστίζει 40.090 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις τιμών κατά 9.000 ευρώ ισχύουν σε όλη την γκάμα του.

Hyundai Ioniq 6

To πολυβραβευμένο Ioniq 6, το δεύτερο μοντέλο της - αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα - μάρκας Ioniq, έχει αεροδυναμικά σμιλεμένο αμάξωμα, μεγιστοποιημένη αυτονομία και κάνει καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών. Αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,21, ο χαμηλότερος της Hyundai, χάρη στον σχεδιασμό προφίλ μονής καμπύλης (single-curve). Περισσότερα από 700 παραμετρικά pixels κοσμούν την σχεδίαση του. Φιλόξενη και ευρύχωρη καμπίνα με προηγμένα χαρακτηριστικά άνεσης και διαμορφώσιμο εσωτερικό φωτισμό. Υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αειφόρου προέλευσης, που αντανακλούν τη δέσμευση της μάρκας για βιώσιμη κινητικότητα.

Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της Hyundai, το Ioniq 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ το προσεγμένο εσωτερικό του είναι ιδανικά σχεδιασμένο για αίσθηση “cocooning”.

Η βασική έκδοση του Ioniq 6 53kWh 151 ιπποι RWD Premium από 49.490 ευρώ, πλέον κοστίζει 40.490 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις τιμών κατά 9.000 ευρώ ισχύουν σε όλη την γκάμα του.

Καινοτόμος πλατφόρμα

Η Hyundai, το 2020 εδραίωσε τη θέση της ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την κυκλοφορία του Ioniq, μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης σειράς μοντέλων που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP). Την ίδια χρονιά, περισσότερο από το 13% των αυτοκινήτων της μάρκας που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα μηδενικών εκπομπών – συμπεριλαμβανομένου του αμιγώς ηλεκτρικού compact SUV Kona Electric, του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου 2ης γενιάς Nexo και του αμιγώς ηλεκτρικού Ioniq 5, του πρώτου μοντέλου της νέας μάρκας Ioniq – καθιστώντας τη Hyundai έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές όσον αφορά το μερίδιο του στόλου καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη.

Εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Στο Ioniq 5, στο Ioniq 6 καθώς και στο επερχόμενο Ioniq 7, η μάρκα συνδυάζει τις πελατοκεντρικές εμπειρίες του οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων – όπως η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, το ευρύχωρο εσωτερικό και η ισχύς που παρέχεται από την μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδίαση , τεχνολογία και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός και εκτός του αυτοκινήτου. Τα concept cars της Hyundai Prophecy και SEVEN δείχνουν ήδη τι στοχεύει να πετύχει η εταιρεία με τα επόμενα μοντέλα Ioniq Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη διατίθεται με εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η Hyundai προσφέρει το πακέτο πενταετούς εργοστασιακής εγγύησης απεριόριστων χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους οδηγούς πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v