Υπάρχουν αντιτουριστικά μαγαζιά στου Ψυρρή;

Προσπερνάμε ταβέρνες «μία από τα ίδια», ρεμπετάδικα και μπαρ της ίδιας κοψιάς και πιάνουμε τραπέζι στα πιο ιδιαίτερα, καλτ και αντιτουριστικά στέκια του Ψυρρή.

Υπάρχουν αντιτουριστικά μαγαζιά στου Ψυρρή;

Η περιοχή του Ψυρρή τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της πόλης. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό, όμως για κάποιους – σαν εμάς ας πούμε – που αγαπάμε την αυθεντική διασκέδαση και τις γεύσεις και θέλουμε κάτι πιο ψαγμένο, οι επιλογές είναι λίγες.

Εντοπίζουμε και ξεχωρίζουμε λοιπόν μερικά από τα αγαπημένα μας καλτ στέκια, φοιτητικούς καφενέδες, ψαροταβερνάκια, γκοθάδικα και πανκάδικα για να γνωρίσεις μαζί μας την αυθεντική πλευρά του.

Νικήτας

Αγ. Αναργύρων 19, τηλ: 21 0325 2591

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Perihan saleh (@peri.fooding)

Όταν άνοιξε το 1967 ήταν το μοναδικό ταβερνείο στην οδό Αγίων Αναργύρων. Έκτοτε παραμένει σταθερά καλός στη μαμαδίσια κουζίνα, αλλά και στα κρεατικά με εξειδίκευση στο κοντοσούβλι. Κατά τα λοιπά, εδώ θα δοκιμάσεις ταλαγάνι ψητό, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μοσχαράκι κοκκινιστό με ταλιατέλες βρασμένες σωστά, γεμιστά, ρεβύθια με πιπεριά Φλωρίνης, σουτζουκάκια, μπιφτέκια μοσχαρίσια με τηγανιτές πατάτες, ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, μυρωδάτα μπιφτέκια και μοσχαρίσιο συκώτι. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Αναψυκτήριο

Σαρρή 22, τηλ: 2103217635

Το «Αναψυκτήριο». Ή «Γιώργος Ρίτσα». Όπως και να το πεις μέσα θα πέσεις. Στην οδό Σαρρή βρίσκεται από το 1994 μια ιδιαίτερη ταβέρνα πίσω από ένα ψιλικατζίδικο, που σερβίρει μαμαδίσιο φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Στα λιγοστά τραπεζάκια στο καλτ εσωτερικό του θα απολαύσεις εξαιρετικά μπριζολάκια χοιρινά με πατατούλες, χωριάτικη, καλαμαράκια τηγανιτά, γαύρο στο τηγάνι, χόρτα με παντζάρια, ομελέτα και αντζούγιες. Κάθε μέρα βγάζει και μερικά πιάτα ημέρας. Λογαριασμός στα 10-15€ το άτομο, με μπίρα.

Ατλαντικός

Αυλητών 7, τηλ: 21 3033 0850

Σερβίρει μάλλον τα φτηνότερα φρέσκα θαλασσινά της Αθήνας στην λιλιπούτεια Αυλητών και έχει γίνει πλέον ο απόλυτος προορισμός για κυριακάτικα ουζοτσιμπολογήματα. Σε ατμόσφαιρα παλιού τσιπουράδικου, θα δοκιμάσεις σούπερ καλαμαράκι τηγανιτό, αχνιστά μύδια, σαρδέλα φούρνου, τηγανιτό γαύρο, γαρίδες σαγανάκι, λαβράκι στη λαδόκολλα, κουτσομουράκια στο τηγάνι, λαχταριστές γαριδομακαρονάδες και λοιπές θαλασσινές νοστιμιές, και δεν θα πληρώσεις παραπάνω από 18€ το άτομο, με το απαραίτητο ουζάκι.

Ήβη

Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, τηλ: 210 3232554

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vaggelis Ntasis (@bantas)

Τοσοδούλι καφενείο στην καρδιά του Ψυρρή, με καμιά δεκαριά τραπεζάκια σιδερένια έξω κάτω από τα αναρριχόμενα φυτά, τα οποία αγκαλιάζουν τη μισή εξωτερική πρόσοψή του, η Ήβη σερβίρει κλασικά μεζεδάκια αλλά και άλλα, πιο ιδιαίτερα. Σημείωσε στα οπωσδήποτε την αρμένικη ομελέτα, το κρητικό λουκάνικο, τις ψητές γαρίδες, τα παστά ψαράκια, την ταραμοσαλάτα, τα αχνιστά μύδια, το βελουδένιο χούμους και τη λιβανέζικη τυροσαλάτα. Συνοδεία τσίπουρου ο λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο.

Dao

Λεπενιώτου 14, τηλ.: 21 0324 8547

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dao Vietnamese Cuisine (@dao_vietcuisine)

Αυθεντικό και έθνικ, το βιετναμέζικο αυτό μαγαζάκι φτιάχνει ονειρεμένα banh mi, ήτοι παραδοσιακές μπαγκέτες φτιαγμένες στο χέρι γεμιστές με φρέσκα λαχανικά, σπιτική μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας και διάφορα μαγειρεμένα ή μαριναρισμένα κρεατικά (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο –υπάρχει βέβαια και vegan εκδοχή). Πλην αυτού σερβίρει και φοβερό pho, μια παραδοσιακή σούπα με διαφορετικά μπαχαρικά που μαγειρεύεται σε ζωμό από φρέσκα κόκκαλα μοσχαριού για 12 συνεχόμενες ώρες σε σιγανή φωτιά. Λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο.

Λιόσπορος

Μιαούλη 24, τηλ.: 21302 49151

Μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου του Ψυρρή, στην τίγκα τουριστική Μιαούλη, όμως έχει μια χαλαρωτική αύρα, που έρχεται σε αντίθεση με το πολύβουο ιστορικό αθηναϊκό κέντρο. Στο εσωτερικό του θα βρεις ένα ησυχαστήριο τα πρωινά για να πιείς το καφεδάκι σου και να φας πρωινό ή να δουλέψεις στο λάπτοπ συνοδεία τζαζ ήχων. Το βράδυ πάλι, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις την περατζάδα ρρή συνοδεία ψαγμένων spirits ή εξαιρετικών ζυθοεπιλογών. Συχνά διοργανώνει και λάιβ με τζαζ μουσικούς. Το απλό ποτό στα 8€.

Teddy Boy

Τάκη 18, τηλ: 6951116651

Είσαι για μεταμεσονύκτιο χορό; Όαση στα τουριστικά και μια από τα ίδια μπαρ της περιοχής, το Teddy είναι από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα αφτεράδικα της αθηναϊκής πιάτσας. Μαζεύει όλο τον καλό μαυροντυμένο κόσμο και αν σου αρέσουν οι Dark Wave, Punk και Post-Punk μελωδίες των 80s, τότε εδώ θα περάσεις μια ωραιότατη βραδιά. Το απλό ποτό στα 6€, η μπίρα από 5€. Φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ στα 7€.

Bad Tooth

Κακουργοδικείου 6, τηλ: 21 3090 7715

Underground ροκόμπαρο με δικό του μοναδικό στυλ, το Bad Tooth έχει φτιάξει το δικό του φανατικό κοινό σε ένα ξεχασμένο και σκοτεινό στενάκι του Ψυρρή, θαρρείς ξεχασμένο από όλους. Εδώ θα έρθεις για να ακούσεις punk, rock, garage και new wave, αλλά και για να δεις εγχώριες μπάντες σε αυτοσχέδια λάιβ που τα σπάνε και κρατάνε ως αργά. Μας αρέσει και το happy hour που έχει κάθε μέρα 17.00-20.00 με όλα τα κλασικά κοκτέιλ στα 5€. Απλά ποτά, ανεξαρτήτως ώρας, στα 6€, μπύρες από 4€ και η ζωή είναι ωραία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v