Πώς να «απογαλακτιστείς» πιο γρήγορα

Αν αναζητάς τρόπους για να φύγεις από την οικογενειακή εστία με γοργά βήματα, τότε καλώς μας ήρθες εδώ, αφού είμαστε οι άνθρωποί σου.

Πώς να «απογαλακτιστείς» πιο γρήγορα

Καλή και πολλές φορές αγία η οικογένεια, όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα στη ζωή σου που πρέπει να πας παρακάτω και να ανοίξεις το δικό σου σπιτικό. Να «απογαλακτιστείς» δηλαδή και να φύγεις από την ασφάλεια που συνήθως προσφέρει η οικογενειακή εστία, οι μπαμπάδες, οι μαμάδες και τα ιδιαιτέρως συμπαθή παππούδια. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα έξτρα πουσάρισμα για να συμβεί αυτό, τότε με μεγάλη χαρά θα σε βοηθήσουμε παραθέτοντας τρόπους για να «απογαλακτιστείς» μια ώρα αρχύτερα.

Η καλή επικοινωνία είναι το παν

Είναι πάρα πολύ σημαντικό αν μας ρωτάς να έχεις καλή επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς σου. Αν συμβεί αυτό δεν θα χρειαστεί να μπεις σε περιττές εξηγήσεις για να δικαιολογήσεις την απόφαση του απογαλακτισμού σου. Εξήγησε με σεβασμό απέναντί τους τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις επιλογές σου και θα δεις ότι θα ανταποκριθούν πολύ καλύτερα από ότι ενδεχομένως περίμενες.

Η ανεξαρτησία δεν επιτυγχάνεται σε μια νύχτα

Καλό είναι ακόμη και την περίοδο που βρίσκεσαι στην οικογενειακή σου εστία να έχεις διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί αυτό αναίμακτα. Για αυτόν τον λόγο θα ήταν καλό να έχεις εξασφαλίσει την οικονομική σου ανεξαρτησία σε πρώτο στάδιο. Έπειτα θα πρέπει να έχεις διασφαλίσει ότι θα ανταποκριθείς και στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν στο νέο σου εγχείρημα. Καλό είναι λοιπόν να μάθεις να μαγειρεύεις για παράδειγμα και να εξασκηθείς στις δουλειές του σπιτιού για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η λύση είναι η κοινωνικοποίηση

Όσο περισσότερο κοινωνικοποιείσαι τόσο περισσότερες εξωτερικές σχέσεις θα δημιουργήσεις με αποτέλεσμα να μπορέσεις να κάνεις πιο εύκολα το βήμα του απογαλακτισμού. Προσπάθησε να συμμετέχεις πιο ενεργά σε εξώ-οικογενειακές ομάδες και θα δεις ότι θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σου κερδίζοντας την πίστη στον εαυτό σου.

Βάλε τα όρια σου από νωρίς

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις οριοθετήσει τον χώρο και τα συναισθήματά σου, μιλώντας κι εξηγώντας τα στους γονείς σου. Αν έχετε καλή σχέση θα υπερσκελιστούν γρήγορα όλα τα εμπόδια, ενώ αν οι σχέσεις είναι τεταμένες θα βελτιωθούν αφού βάλετε ο καθένας τα όρια σου.

Χειρίσου τις συγκρούσεις που θα προκύψουν με ωριμότητα

Αντιμετώπισε με ωριμότητα και ψυχραιμία τις όποιες συγκρούσεις προκύψουν μένοντας μακριά από διαμάχες που θα κοστίζουν ψυχολογικά και συναισθηματικά τόσο σε σένα όσο και στην οικογένεια σου.

Κάνε τα οικονομικά κουμάντα σου

Απογαλακτισμός με χαρτζιλίκι και πληρωμένα έξοδα από τους γονείς δεν υφίσταται. Για αυτόν τον λόγο προσπάθησε να έχεις κάνει την οικονομική σου καβάτζα ώστε να ανταποκριθείς στα έξοδα που θα προκύψουν, χωρίς να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να ζητήσεις την συνδρομή των οικείων σου. Υπολόγισε τα μηνιαία έξοδά σου και βεβαιώσου ότι θα έχεις όσα χρειαστείς στην αρχή ώστε να αποφύγεις τυχόν πισωγυρίσματα.

Αγάλι αγάλι γίνεται κι ο απογαλακτισμός

Μην προσπαθήσεις να τα κάνεις όλα μονομιάς. Η καλύτερη λύση θα ήταν να προχωράς ένα βήμα τη φορά, μέχρι να μπορέσεις να απογαλακτιστείς πλήρως. Αρχικά βρες τον χώρο που θα στεγάσει το νέο σου ξεκίνημα, στη συνέχεια ξεχώρισε ποια πράγματα θα χρειαστείς εκεί. Κάνε σιγά, σιγά τη μεταφορά τους και δοκίμασε να κοιμηθείς πιλοτικά 2-3 φορές την εβδομάδα εκεί.

Αν δεις ότι δυσκολεύεσαι πολύ, μίλα με έναν ειδικό

Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι κάποια στιγμή να αφήσουμε την πρώτη οικογενειακή εστία και να κάνουμε το επόμενο βήμα στη ζωή μας. Αν βλέπεις πως κωλυσιεργείς και αισθάνεσαι πολύ άσχημα για αυτό, αρνούμεν@ να απογαλακτιστείς καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού που θα σε κατευθύνει αναλόγως.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v