Πώς να περιορίσεις τα άσκοπα έξοδα του βδομαδιάτικου

Αν ζορίζεσαι με τα έξοδα της εβδομάδας και θέλεις να κάνεις κάποιες περικοπές, τότε καλώς μας ήρθες εδώ γιατί είμαστε οι άνθρωποί σου.

Πώς να περιορίσεις τα άσκοπα έξοδα του βδομαδιάτικου

Οι καιροί που βιώνουμε είναι αν μη τι άλλο οικονομικά χαλεποί, λόγω της παρατεταμένης ακριβείας που μας αναγκάζει ορισμένες φορές να θυμηθούμε εξισώσεις μαθηματικών προκειμένου να βγει ο μήνας. Είναι πολύ πιθανό να έχεις βρεθεί κι εσύ σε αντίστοιχη θέση, ψάχνοντας συγχρόνως τρόπους για να περιορίσεις τα έξοδα της εβδομάδας σου, ώστε να μην δεις το ταμείον, μείον στο τέλος του μήνα. Αν τώρα χρειάζεσαι και μια χείρα βοηθείας παραπάνω για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στον στόχο σου, τότε μην σκας και μην αγχώνεσαι γιατί αναλαμβάνουμε εμείς.

Σαν τον προϋπολογισμό δεν έχει

Δημιούργησε έναν αναλυτικό προϋπολογισμό για την εβδομάδα, περιλαμβάνοντας όλα τα αναμενόμενα έξοδα, όπως φαγητό, μετακινήσεις, ψυχαγωγία, σούπερ μάρκετ. Με αυτό τον τρόπο θα μπει πιο εύκολα χαλινάρι σε αναίτια έξοδα, ενώ θα έχεις πολύ καλύτερη και σαφή εικόνα του εβδομαδιαίου μπάτζετ σου.

Ταπεράκι uber alles

Το ταπεράκι σώζει ζωές και τσέπες, όπως μάλλον θα έχεις καταλάβει. Προτίμησε λοιπόν να φέρνεις φαγητό από το σπίτι στον εργασιακό σου χώρο αν είναι δυνατόν, αντί να παραγγέλνεις.

Βάλε στην άκρη την πιστωτική κάρτα

Αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να αποφύγεις τη χρήση πιστωτικής κάρτας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά έξοδα. Προτίμησε αντ’ αυτής τη χρήση μετρητών ή χρεωστικής κάρτας για να αποφύγεις τυχόν έξτρα κόστη και προμήθειες.

Με οδηγό τις προσφορές και τις εκπτώσεις

Προτού κάνεις αγορές, έλεγξε τις διαθέσιμες εκπτώσεις, προσφορές αλλά ακόμη και κουπόνια που μπορεί να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα στις αγορές της εβδομάδας. Αντίστοιχα μην λησμονείς τα happy hour δωράκια που προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις αλλά και τους πόντους επιβράβευσης που προσφέρουν τράπεζες και καταστήματα και μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές. Το In2life Club αντίστοιχα φέρνει πολλές εκπτώσεις και προσφορές για τα μέλη του που μπορούν πλέον να τρώνε και να πίνουν στα καλύτερα φαγάδικα, μπαρ και café της πόλης.

Ταξί; Έτερος

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η πλέον οικονομική επιλογή για να μετακινηθείς μεσ’ την πόλη, για αυτό αν θες να περιορίσεις άσκοπα έξοδα, φρόντισε να τα χρησιμοποιείς περισσότερο. Μέσα από τις διαθέσιμες εφαρμογές που υπάρχουν μπορείς να παρατηρείς τα δρομολόγια και την κίνηση, γλιτώνοντας χρόνο αναμονής στις στάσεις.

Τα δωρεάν του μή να τώρα δικαιώνονται

«Άνθρωποι είμαστε κι αν δεν το γλεντήσουμε τι θα καζαντήσουμε» λέει ορθώς το λαϊκό άσμα για αυτό και δεν πρέπει να αφήνουμε καμία δωρεάν ευκαιρία για διασκέδαση να πηγαίνει χαμένη. Αν δεν ξέρεις πού να απευθυνθείς για να δεις δωρεάν συναυλίες, θέατρα, προβολές ταινιών κι άλλα τέτοια ψυχαγωγικά σου έχουμε το κατάλληλο λινκ.

Η λίστα σώζει ζωές

Πριν πας σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο πολυκατάστημα για αγορές φρόντισε να ετοιμάσεις μια λίστα με όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι και μόνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αγοράσεις μονάχα τα απαραίτητα και να αποφύγεις άσκοπα έξοδα.

Μια ανασκόπηση στο τέλος της εβδομάδας δεν έβλαψε κανέναν

Όταν τελειώσει η εβδομάδα με το καλό, προσπάθησε να κάνεις έναν οικονομικό απολογισμό ώστε να δεις τι δούλεψε και τι όχι και την επόμενη εβδομάδα, να μην υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v