5 τέλειοι σινε-μαραθώνιοι για να κάνεις τον Φλεβάρη στο Ertflix

Έχεις χρόνο για σινέ-μαραθώνιο; Σου έχουμε τις καλύτερες δυάδες ταινιών για να δεις τώρα στο Ertflix και να χορτάσεις (καλό) σινεμά.

5 τέλειοι σινε-μαραθώνιοι για να κάνεις τον Φλεβάρη στο Ertflix

Οπλίσου με μπίρες και ποπ κορν, πάρε το τηλεκοντρόλ ανά χείρας και ετοιμάσου να βυθιστείς στη μαγεία του καλού σινεμά, μέσα από μαραθώνιους στην πλατφόρμα του Ertflix που καλύπτουν κάθε γούστο.

Από επικές βιογραφίες, μέχρι κωμωδίες, αγαπημένο ελληνικό σινεμά και υποβλητικά θρίλερ – αμερικάνικα και ιταλικά.

Τσε-μαραθώνιος

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί σε δύο μέρη/ταινίες (α' και β' μέρος) , την ιστορία του κουβανέζου επαναστάτη κι εσύ έχεις την ευκαιρία να χορτάσεις συνολικά τέσσερις και κάτι ώρες μιας συγκλονιστικής βιογραφίας με έναν φοβερό Μπενίτσιο Ντελ Τόρο στον ρόλο του Τσε.

Αμερικάνικο Όνειρο εναντίον Στάλιν

Στο Όλοι Θέλουν από Λίγο!!, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σκηνοθετεί με κέφι και μπόλικο χιούμορ μια παρέα πρωτοετών κολεγιόπαιδων που παίζει μπέιζμπολ και έρχεται σε επαφή με τις γνωστές κλίκες του αμερικάνικου πανεπιστημίου, τα ατελείωτα πάρτι και το ίδιο το αμερικάνικο όνειρο. 

Στο Ο Θάνατος του Στάλιν, σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, αλλά εξίσου κωμικό, ο αιφνίδιος θάνατος του ηγέτη προκαλεί αναταραχή ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης, καθώς το χάος και η παράνοια κυριαρχούν μετά την απώλεια του. Η αντιπαράθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Γκιόργκι Μαλένκοφ, του αρχηγού μυστικών υπηρεσιών Λαυρέντι Μπέρια αλλά και του αδίστακτου Νικίτα Χρουτσώφ , δημιουργεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων σε μια ταινία- σταθμό του Αρμάντι Ιανούτσι. 

Αγαπημένο ελληνικό σινεμά

Στην υπέροχη Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη, μια ομάδα στρατιωτών, λόγω της εργασιακής τους εμπειρίας στον εμπορικό κινηματογράφο, στελεχώνουν τη νεοσύστατη Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.). Σε αυτό το προνομιακό περιβάλλον, κοντά στα σπίτια τους, υπηρετούν τη θητεία τους και το διασκεδάζουν, προσπαθώντας να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα, ο ερχομός της Χούντας όμως θα τους στριμώξει για τα καλά. Η πρώτη και αξεπέραστη ταινία της σειράς ή αλλιώς, η πιο ωραία κωμωδία του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. 

Στο καψούρικο Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Το ξεκίνημα του Νίκου Κουρή και η συγκλονιστική μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ιταλία όπως μαφία

Στο σκοτεινό και υποβλητικό Dogman του Ματέο Καρόνε, ο Μαρτσέλο, ένας μικροκαμωμένος και ευγενικός άντρας, μοιράζει τις μέρες του ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο για σκύλους, την αγάπη του για την κόρη του και σε μία αμφιλεγόμενη σχέση υποταγής με τον Σιμόνε, έναν πρώην πυγμάχο που τρομοκρατεί όλη τη γειτονιά. Αποφασισμένος να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του, μετά από συνεχή ταπείνωση, ο Μαρτσέλο καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης με αναπάντεχη έκβαση. 

Στις επίσης υποβλητικές Σκοτεινές Ψυχές του Φραντσέσκο Μούντσι, ο νεαρός Λέο χτυπά με την καραμπίνα του την τζαμαρία ενός μπαρ, ξυπνώντας έτσι μια παλιά βεντέτα σε ένα χωριό της Καλαβρίας. Το αίμα του ατίθασου νεαρού βράζει: περιφρονεί τις αγροτικές εργασίες που κάνει ο πατέρας του κι έχει ως πρότυπο τους θείους που έχουν χτίσει το χρυσό βασίλειο της ανομίας τους στο Μιλάνο. Το ταξίδι του στην ιταλική μεγαλούπολη τον βάζει στα κόλπα της οικογενειακής «επιχείρησης». Μόνον που η αποστολή ενός πολύτιμου φορτιού στον τόπο καταγωγής τους εξελίσσεται σε θρυαλλίδα αιματηρών εξελίξεων.

Θρίλερ εξ Αμερικής

Μία ιστορία έρωτα, διαφθοράς, άπληστων συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου μίας νεαρής στάρλετ του Χόλιγουντ. Η αληθινή ιστορία της δολοφονίας της «Μαύρης Ντάλια» (που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί) συντάραξε και καθήλωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1947 και παραμένει συγκλονιστική ακόμα και σήμερα. Το καταπληκτικό βιβλίο του Τζέημς Ελρόυ έγινε ταινία από τον μαέστρο Μπράιαν Ντε Πάλμα. 

Από την πλευρά του, ο Τζορτζ Κλούνει από την καρέκλα του σκηνοθέτη στο Suburbicon, βασίζεται σε ένα παλιό σενάριο των αδελφών Κοέν που εστιάζει σε μια προαστιακή κοινότητα χαμογελαστών νεαρών οικογενειών, εγκατεστημένων στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εκεί, η οικογένεια Λοτζ βλέπει τη ζωή της να αλλάζει άρδην, όταν μία αποτυχημένη διάρρηξη οδηγεί στον σοκαριστικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι Λοτζ. Μία απίθανη και εξαιρετικά ύποπτη σειρά γεγονότων, αναλώνει το σπιτικό των Λοτζ, την ώρα που η οικογένεια βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε έναν ιστό προδοσίας, απιστίας και εκβιασμού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v