Σούπερ εκδρομές για να πιάσεις χιόνι (τώρα που είναι αφράτο)

Στο Πήλιο, τον Παρνασσό και το Καρπενήσι, το χιόνι είναι αφράτο και οι χειμερινές αποδράσεις επιβεβλημένες.

Σούπερ εκδρομές για να πιάσεις χιόνι (τώρα που είναι αφράτο)

Χιόνι, τζάκι, βουνό. Το απόλυτο χειμερινό τρίπτυχο είναι, επιτέλους, πλήρως διαθέσιμο κι εμείς αδημονούμε να προγραμματίσουμε τις πρώτες «χιονάτες» εξορμήσεις σε αγαπημένους προορισμούς που προβάρουν τα λευκά τους.

Φόρα ζεστά ρούχα, πάρε γάντια και σκούφο, πάρε και την παρέα και ακολούθησέ μας σε τρεις προορισμούς- ό,τι πρέπει για χειμερινές εκδρομές.

Πήλιο

Self portrait

Tο βουνό των Κενταύρων φημίζεται για την πάλλευκη γοητεία που αποκτά κάθε χειμώνα με το χιόνι να αναπαύεται στις βουνοκορφές του, ενώ εσύ απολαμβάνεις ταυτόχρονα την απίστευτη θέα σε δύο «θάλασσες», το Αιγαίο πέλαγος και τον Παγασητικό, αλλά και τις απίθανες πηλιορείτικες γεύσεις στα ταβερνάκια τριγύρω.

Φημίζεται βέβαια και για τα πανέμορφα χωριουδάκια του, που όρεξη και χρόνο να έχεις να τα εξερευνήσεις: οι κοσμικές Πορταριά και Μακρινίτσα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, η πανέμορφη Ζαγορά, οι Μηλιές, η Βυζίτσα με τα εντυπωσιακά αρχοντικά, η κοσμοπολίτικη Τσαγκαράδα και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Αν είσαι για σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, το οποίο διαχειρίζεται ο ΕΟΣ Βόλου, είναι μικρό αλλά απολαυστικό, και έχει ημερήσιο εισιτήριο για σκι στα 15€ τα ΣΚ και 12€ τις καθημερινές. 

Πού να μείνεις: Στο Πελίας στην Πορταριά, σε όμορφα δίκλινα από 63€ το βράδυ, στο Olga Studios στην Τσαγκαράδα με 61€ για ένα στούντιο με θέα θάλασσα και τζάκι και στον ξενώνα Καπανιάρης στη Ζαγορά με 71€ για ένα superior δίκλινο με πανοραμική θέα.

Διάβασε επίσης: Στο Πήλιο θα δεις τα καλύτερα 

Αράχωβα

Arachova

Η σούπερ σταρ του χειμώνα, κοσμοπολίτικη, ακριβή, αλλά με αρκετές μπάτζετ εναλλακτικές, διεκδικεί μια θέση στα χιονισμένα μας ΣΚ και την κερδίζει επάξια. Εδώ θα βολτάρεις στα πετρόχτιστα σοκάκια της, θα ανέβεις τα 264 σκαλοπάτια μέχρι την εκκλησία του Άη Γιώργη, στην κορυφή του χωριού, για να χαζέψεις από εκεί πάνω την καταπληκτική θέα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού, και θα σκαρφαλώσεις στον Βράχο της Ώρας, εκεί που βρίσκεται από τον 18ο αιώνα το ρολόι-σήμα κατατεθέν της Αράχωβας.

Στα πέριξ, θα δεις την πιο οικονομική Αγόριανη με τον καταρράκτη της δυο βήματα από την κεντρική, λιθόστρωτη πλατεία της, την Αμφίκλεια με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα μεσαιωνικά εκκλησάκια της, και τη Βελίτσα, αλλιώς γνωστή και ως Άνω Τιθορέα με το φαντασμαγορικό δάσος που απλώνεται στα πόδια της.

Θες έξτρα χιόνι; Βάλε πλώρη για τα Κελάρια, στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού, με 32€ Σαββατοκύριακα και αργίες, 28€ Δευτέρες και Παρασκευές και 20€ τις υπόλοιπες μέρες. Δεν θες σκι; Κανένα πρόβλημα, το σαλέ του είναι πανέμορφο, ό,τι πρέπει για άραγμα και κουβεντούλα.

Πού να μείνεις: Στο Μπαλκόνι της Αγόριανης στο ομώνυμο χωριό, με 91€ για ένα ωραιότατο δίκλινο με πρωινό, στο Χάνι του Ζεμενού, λίγο έξω από την Αράχωβα με 67€ για ένα δίκλινο και στην Αριάδνη μέσα στην Αράχωβα με 71€ για ένα στούντιο με τζάκι.

Διάβασε επίσης: Η Αράχωβα και ο Παρνασσός… όσο πιο οικονομικά γίνεται  

Καρπενήσι

Snow covered houses, Karpenisi, Greece

Φωλιασμένο στην πλαγιά του Τυμφρηστού, σε υψόμετρο σχεδόν χιλίων μέτρων, το Καρπενήσι προσφέρεται για πολύωρες βόλτες ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές αλλά και on the road εξερευνήσεις στα γύρω χωριά και φυσικά αξιοθέατα.

Το φαράγγι Πανταβρέχει ας πούμε, είναι ένα απίστευτης ομορφιάς φαράγγι γεμάτο μικρούς και μεγαλύτερους καταρράκτες –που δίνουν την εντύπωση ότι… πάντα βρέχει, ενώ μιάμιση ώρα έξω από το Καρπενήσι, η Λίμνη των Κρεμαστών είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, σημείο «συνάντησης» του Αχελώου, του Ταυρωπού, του Τρικεριώτη και του Αγραφιώτη ποταμού.

Αμφιθεατρικά χτισμένα στις βουνοπλαγιές, χωριουδάκια όπως τα (μακρινά) Φιδάκια, οι (κοντινοί) Κορυσχάδες όπου βρίσκεται και το μικρό αλλά ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, η Λαγκαδιά, ο Άγιος Ανδρέας και οι Γοριανάδες είναι ό,τι πρέπει για χειμερινές εξερευνήσεις στα δρομάκια τους.

Και αν θες σλάλομ, τότε στο Βελούχι, το χιονοδρομικό του Καρπενησίου, το ημερήσιο εισιτήριο για σκι κοστίζει 22€ τα ΣΚ και 12€ τις καθημερινές, ενώ για να κάνεις μόνο βόλτα θα πληρώσεις μόλις 5€. 

Πού να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια με τζάκι του Ξενώνα Σέμελη στο Καρπενήσι (91€ για ένα δίκλινο με τζάκι) ή αν είστε μεγάλη παρέα σε ένα σαλέ με τζάκι στον Ξενώνα Λυκουρέση, με 208€ ανά διανυκτέρευση για 4 άτομα.

Διάβασε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Καρπενήσι

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v