Τι χορό να μάθω;

Θες να ξεκινήσεις χορό; Μην το αναβάλλεις άλλο. Το κορμί σου το χρειάζεται και η ψυχολογία σου το ίδιο. Δες μερικές ιδέες για να βάλεις φωτιά στο dancefloor.

Τι χορό να μάθω;

Ο χορός γυμνάζει, απελευθερώνει, ψυχαγωγεί και κοινωνικοποιεί. Είναι πολλά παραπάνω από γυμναστική, είναι Τέχνη, τρόπος έκφρασης, είναι ωραίο πράγμα ρε παιδί μου- πώς να το πούμε διαφορετικά;

Αν το σκέφτεσαι να ξεκινήσεις, τότε σε παροτρύνουμε να το κάνεις δίχως δισταγμό. Ό,τι είδος και αν διαλέξεις ωραία θα περάσεις, είναι σίγουρο.

Αν παρ’ όλα αυτά θες να πάρεις μερικές ιδέες πρώτα, τότε συνέχισε να διαβάζεις, καθώς θα σου προτείνουμε μερικά κλασικά αλλά και όχι τόσο κλασικά είδη.

Pole Dancing

Είναι διασκεδαστικό, δημιουργικό, είναι σέξι ΔΕΝ είναι στριπτίζ, γυμνάζει και απελευθερώνει. Το pole dancing απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες (ναι, και σε άνδρες) που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, και αποτελεί ιδανικό συνδυασμό άσκησης, χορού και αισθησιακής κίνησης.  Αρκεί φυσικά η ενασχόληση σου με αυτό να γίνει με σωστή καθοδήγηση, προοδευτικότητα και προσοχή στην τεχνική. Απαιτεί δηλαδή αυτοσυγκέντρωση και προσοχή στην επιλογή δασκάλου προς αποφυγή τραυματισμών.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lola Filippidou (@lolaki.f)

Δες εδώ μερικές διευθύνσεις για να ξεκινήσεις να ανεβαίνεις στον στύλο. 

Oriental

Το Oriental ή «χορός της κοιλιάς», όπως είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο είναι σίγουρα μια μορφή χορού που θα σε σαγηνεύσει. Παρόλο που ο χορός αυτός χαρακτηρίζεται συχνά ως «ελεύθερος», στην πραγματικότητα «ελέγχεται» από μια σειρά κανόνων, και είναι ιδιαίτερα δύσκολος εκτελεστικά. Ωστόσο, οι δυσκολίες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στο να ασχοληθείς, διότι το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και επίσης θα έχεις έναν ακόμα λόγο να ανέβεις στο τραπέζι να χορέψεις – ή και όχι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κalypso Mani (@kalypsodance)

Μαθήματα μπορείς να κάνεις σε σχολές όπως αυτή και αυτή

Tango

Φινέτσα, λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, κοφτές κινήσεις και φιγούρες και ερωτικές διαθέσεις είναι τα συστατικά αυτού του χορού, ο οποίος εμφανίστηκε πριν από έναν περίπου αιώνα με γενέτειρα την Αργεντινή και απαγορεύτηκε μάλιστα για μια περίοδο ως υπερβολικά προκλητικός. Ευτυχώς πλέον επιτρέπεται. Μπορεί να ανήκει στους «απαλούς» ballroom χορούς, αλλά είναι αυστηρός και δυναμικός, προσομοιώνοντας ένα παιχνίδι υποταγής ανάμεσα στο ζευγάρι.

Δες εδώ και εδώ μερικές σχολές που κάνουν μαθήματα Tango για να ξεκινήσεις σωστά.

Swing

Authentic Jazz, Modern Jazz, Lindy Hop, Boogie Woogie, πολλές ονομασίες, πολλές περισσότερες χορευτικές φιγούρες, μια «μανούλα»: το Swing. Οποιοδήποτε είδος Swing χορού και αν διαλέξεις κερδισμένος θα βγεις. Πρόκειται για έναν σούπερ ανεβαστικό συνδυασμό κινήσεων, με μουσική που και μόνη της να την ακούσεις δεν γίνεται να μη σου φτιάξει τη διάθεση. Φόρα άνετα παπούτσια και φύγαμε!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jump n Jive (@jumpnjive.gr)

Δες εδώ μερικές σχολές για να ξεκινήσεις. 

Voguing

Χορός εμπνευσμένος από το περιοδικό Vogue, το ιδιαίτερο και πρωτότυπο voguing χαρακτηρίζεται από γραμμικές πόζες, εμφανώς επηρεασμένο από τις αντίστοιχες κινήσεις των μοντέλων, ενώ ενσωματώνει έντονα στοιχεία εκφραστικότητας και δραματικότητας. Οι «ρίζες» του ανήκουν στις μαύρες/latino LGBTQ κοινότητες του Χάρλεμ της δεκαετίας του ’80 και πλέον διδάσκεται σε σχολές της Αθήνας με μεγάλη επιτυχία και φανατικούς ακολούθους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Artiria Athens (@artiria_athens)

Μαθήματα vogueing μπορείς να ξεκινήσεις σε σχολές όπως αυτή εδώ και αυτή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v