Λάθη του καθημερινού ανδρικού ντυσίματος που μάλλον δεν ήξερες

Θες να είσαι η επιτομή του στιλ κι όλοι να ζηλεύουν το γούστο σου στα ρούχα και στο ντύσιμο; Εμείς είμαστε εδώ για σένα.

Λάθη του καθημερινού ανδρικού ντυσίματος που μάλλον δεν ήξερες

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, η πρώτη εμφάνιση είναι αυτή που συχνά κάνει τη διαφορά, για αυτόν τον λόγο καλό θα ήταν να μην σνομπάρουμε όσους ασχολούνται με το στιλ τους μιας κι έχουν δει πολλά ασυνάρτητα λουκ τα άμοιρα ματάκια μας. Αν κι εσύ νομίζεις πως χρήζει βελτίωσης το στιλ σου, τότε καλό θα ήταν να ρίξεις ένα βλέφαρο σε όλα εκείνα τα συχνά λάθη του καθημερινού ανδρικού ντυσίματος και να τα αποφύγεις.  

Στενό παντελόνι με γύρισμα, χωρίς κάλτσα και παπούτσι Stan Smith

Η «μόδα» των τελευταίων δύο ετών δεν κολακεύει κανέναν, καθώς δεν είναι μια καλόγουστη στιλιστική επιλογή. Τα Stan Smith είναι ένα ξεκάθαρα σπορ παπούτσι που λατρεύουν οι fans της χιπ χοπ μουσικής, το οποίο θα ταίριαζε ωραία με ένα φαρδύ boot cut παντελόνι, ίσιο, αλλά όχι με ένα skinny τζιν.

Κουστούμι και Happy Socks

Πρώτοι εμείς θα σου πούμε ότι οι παρδαλές κάλτσες με αστεία pattern κι αγαπημένους ήρωες ή καρτούν συγκαταλέγονται στις πιο αγαπημένες μας. Ωστόσο καλό είναι να τις συνδυάσεις με το τζιν παντελόνι σου ή τη βερμούδα σου και ένα πιο κάζουαλ λουκ. Καλό είναι ωστόσο να αποφύγεις να τις συνδυάσεις με ένα κουστούμι κι ένα πιο επίσημο λουκ.

Παντόφλα δίχαλο με καλά ρούχα

Όχι μόνο δεν ταιριάζουν, αλλά πρόκειται για την επιτομή του κακόγουστου. Οι παντόφλες φοριούνται στην παραλία και δεν σηκώνουμε κουβέντα για αυτό. Αντί της παντόφλας, προτίμησε ένα καλό σανδάλι ώστε να μην σε περιγελούν οι κακές οι γλώσσες.

Η ζώνη συνδυάζεται πάντα με το παπούτσι

Ένας κλασικός κανόνας στιλ απαιτεί να φοράμε ζώνη παρόμοιας (όχι απαραίτητα ολόιδιας, αλλά στην ίδια οικογένεια) απόχρωσης με τα παπούτσια μας. Με καφέ μποτάκια για παράδειγμα, προτίμησε καφέ και όχι μαύρη ζώνη.

Δεν βάζουμε όλα τα πουκάμισα μέσα από το παντελόνι

Αν προσπαθήσεις να βάλεις το polo t-shirt ή το καρό πουκαμισάκι σου μέσα από το παντελόνι σου, μάλλον θα καταλήξεις να πρωταγωνιστείς σε κάποιο κακό meme. Αν αντίθετα έχεις επίσημο ένδυμα και φορέσεις κουστούμι, τότε φρόντισε να βάλεις το πουκάμισό σου μέσα από το παντελόνι γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχεις ένα άνισο λουκ.

Με προσοχή τα σορτς

Απόφυγε όσο μπορείς τα πολύ φαρδιά αλλά και τα πολύ κοντά σορτσάκια. Προτίμησε αυτά που φτάνουν στο ύψος του γονάτου ή λίγο πιο πάνω. Εκτός αν είσαι ο Lemmy.

To σωστό μέγεθος του σακακιού κάνει τη στιλιστική διαφορά

Απόφυγε τα πολύ στενά σακάκια καθώς θα περιορίσουν αισθητά τις κινήσεις σου όπως αντίστοιχα και τα φαρδιά καθώς είναι πολύ πιθανό να ζαρώνουν στους ώμους και να φαίνεται σαν να στο έχουν δώσει. Φρόντισε να είναι άνετο το σακάκι σου και να εφαρμόζει καλά πάνω σου.

Τα t-shirts με βαθύ V δεν κολάκεψαν κανέναν

Μπορεί στις βιτρίνες να καταλαμβάνουν πάντοτε ξεχωριστή θέση, όμως η αλήθεια είναι ότι τα μπλουζάκια με βαθύ «ντεκολτέ» δύσκολα θα σε κολακέψουν, ανεξάρτητα από τη σιλουέτα σου. Πήγαινε στις πιο ασφαλείς επιλογές των polo shirts και δεν θα χάσεις, αφού θα προσθέσουν κομψότητα στο λουκ σου.

Πρόσεξε να μην φαίνεται το φανελάκι σου

Αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί να κρυώνεις, ωστόσο καλό είναι να μην φαίνεται το φανελάκι σου μέσα από T-shirts, πουκάμισα ή και πουλοβεράκια γιατί η στιλιστική σου εικόνα θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα.

Μην φορτωθείς με αξεσουάρ

Σίγουρα τα αξεσουάρ θα δώσουν την τελική πινελιά στο λουκ σου και θα κάνουν τη διαφορά, ειδικά αν τολμήσεις κάτι πιο εξεζητημένο όπως μια πολύχρωμη γραβάτα ή μαντίλια, νίκελ μανικετόκουμπα, βραχιόλια, ξύλινα ρολόγια, δαχτυλίδια και funky καλτσούλες. Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με κάποιο μέτρο και να μην καταλήξεις σαν τον Mister T στο Rocky. Επομένως προσπάθησε να τα περιορίσεις και να μην ξεπερνούν τα 3.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v