Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να πας Ισλανδία;

Αποφάσισες να κινήσεις για την γη της φωτιάς και του πάγου; Δες πόσο κοστίζουν τα αεροπορικά και τι συμφέρει να κλείσεις.

Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να πας Ισλανδία;

Τοπία επιστημονικής φαντασίας, απέραντες πεδιάδες, καταρράκτες, θερμοπίδακες, γαλάζιες λίμνες, ηφαίστεια και παγετώνες. Η Ισλανδία είναι ένας άλλος κόσμος που οφείλεις μια φορά στη ζωή σου να γνωρίσεις από κοντά.

Είναι όμως και πολύ ακριβή. Αν δεν πας με παρέα 3-4 ατόμων για να κλείσετε AirBnB, υπολόγισε 150-200€ για ένα δίκλινο με πρωινό, ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Όσο για το φαγητό σε εστιατόριο, ένα κυρίως πιάτο μπορεί να κοστίζει ακόμα και 30€, ένα ορεκτικό 20€ και ένα γεύμα να σου βγει στα 60-100€. Φθηνότερες λύσεις είναι τα σάντουιτς, οι σούπες και τα μπέργκερ (από 12-15€), αλλά και τα έτοιμα γεύματα στα σούπερ μάρκετ.

Τι παίζει όμως με τα αεροπορικά; Εκεί τα πράγματα είναι – κάπως - καλύτερα.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

Το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας είναι το Κέφλαβικ, όλες οι πτήσεις έρχονται εδώ. Από εδώ θα καταλήξεις στο Ρέικιαβικ, σε μια απόσταση Σπάτα – Αθήνα χιλιομετρικά.

Αν επισκεφτείς το νησί τον χειμώνα, να ξέρεις πως θα χρειαστείς περισσότερες ημέρες απ’ ό,τι το καλοκαίρι. Το φως εδώ παίζει μεγάλο ρόλο. Τον Νοέμβρη για παράδειγμα, νυχτώνει πίσσα βαθιά από τις 15.00 το μεσημέρι, άρα η μέρα σου είναι μισή. Επίσης, οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Υπολόγισε λοιπόν για να δεις τα απολύτως απαραίτητα και εντυπωσιακότερα 7-10 ημέρες, το καλοκαίρι, συν δυο μέρες το χειμώνα.

Στο δια ταύτα τώρα, περί αεροπορικών, η Ισλανδία εδώ και μερικούς μήνες συνδέεται και με απευθείας πτήση από Ελλάδα, αλλά και με ανταπόκριση, η οποία βγαίνει πιο οικονομικά.

Τον Γενάρη για παράδειγμα, η Lufthansa σε πάει Ισλανδία μέσω Φρανκφούρτης με κόστος από 282€ πήγαινε- έλα, με χειραποσκευή στο αεροπλάνο (8 κιλά) και παραδοτέα αποσκευή (23 κιλά). Η τιμή αφορά αναχώρηση 30 Ιανουαρίου και επιστροφή 11 Φεβρουαρίου και είναι η πιο οικονομική λύση.

Για τον ίδιο μήνα, η άρτι αφιχθείσα στην Ελλάδα Play, προσφέρει απευθείας πτήσεις για το αεροδρόμιο του Κέφλαβικ στις 3 και 7 Ιανουαρίου με κόστος από 237€ one way, χωρίς αποσκευές και από 346€ με χειραποσκευή και αποσκευή 20 κιλών, οπότε θα χρειαστεί να το συνδυάσεις με επιστροφή με άλλη εταιρεία. Με επιστροφή 12 Ιανουαρίου από Κέφλαβικ με Lufthansa ας πούμε, το κόστος ξεκινά από 154€ με χειραποσκευή και παραδοτέα αποσκευή, οπότε συνολικά υπολόγισε 500€ μετ’ επιστροφής, με αποσκευές.

Η Play ξαναβάζει απευθείας πτήσεις τον Μάρτιο-Απρίλιο. Έτσι αν σχεδιάζεις την απόδρασή σου εκείνη την περίοδο υπολόγισε περί τα 520€ πήγαινε- έλα, για αναχώρηση στις 27 Μαρτίου και επιστροφή στα πάτρια εδάφη στις 2 Απριλίου, με χειραποσκευή και παραδοτέα αποσκευή.

Για το καλοκαιράκι τώρα, οι τιμές αν κάνεις άμεσα κράτηση παραμένουν οι ίδιες. Αυτή τη στιγμή, για αναχώρηση 2 Ιουλίου και επιστροφή 10 Ιουλίου, με Lufthansa και ανταπόκριση το κόστος ξεκινά από 520€ πήγαινε-έλα με χειραποσκευή και παραδοτέα αποσκευή.

Με την Play, για απευθείας πτήση με αναχώρηση 2 Ιουλίου και επιστροφή 8 Ιουλίου, το κόστος ξεκινά από 501€ με χειραποσκευή και παραδοτέα αποσκευή ή 339€ μόνο με προσωπικό αντικείμενο.

Αν θες κάτι ακόμα πιο οικονομικό, και δεν σε πειράζει να περάσεις αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της επιστροφής, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να συνδυάσεις το ταξίδι σου μέσω Λονδίνου ή Ιταλίας με Wizz Air ή Ryanair, με το κόστος να ξεκινά από 203€ πήγαινε έλα για αναχώρηση 30 Ιανουαρίου και επιστροφή 8 Φεβρουαρίου, με χειραποσκευή 8 κιλών.

Έχε μόνο στο νου σου ότι αυτές οι εταιρείες δεν προσφέρουν πτήσεις με ανταπόκριση, οπότε θα χρειαστεί να κλείσεις μόνος/η σου δύο διαφορετικά εισιτήρια, για παράδειγμα ένα Αθήνα-Μιλάνο, και ένα Μιλάνο-Ρέικιαβικ. Βεβαιώσου ότι μεσολαβούν αρκετές ώρες από την στιγμή που προσγειώνεσαι στο Μιλάνο μέχρι να αναχωρήσει η πτήση σου για Ρέικιαβικ, γιατί σε περίπτωση καθυστέρησης της πρώτης πτήσης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v