Ξεκίνησαν απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Ισλανδία

Η ισλανδική Play Airlines μας πετάει απευθείας από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ σε εξίμισι ώρες, με εισιτήρια από 239€ πήγαινε-έλα.

Ξεκίνησαν απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Ισλανδία

Αν ξέρεις κι εσύ ένα σωρό κόσμο που πήγε Ισλανδία φέτος το καλοκαίρι, μάλλον η είδηση δεν θα σε εκπλήξει και πολύ. Από αυτή την εβδομάδα, η Αθήνα έχει πλέον την ολόδική της απευθείας πτήση για Ρέικιαβικ, που θα απογειώνεται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτες και Σάββατα από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Και το όνομα της αεροπορικής; Play.

Όσα θέλεις να ξέρεις για την καινούρια αεροπορική

Είναι ισλανδική, διαφημίζεται για low cost (για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι και τόσο, αλλά δεδομένης της απόστασης οι τιμές δεν είναι καθόλου κακές) ιδρύθηκε το 2019 και πετάει με δέκα αεροπλάνα Airbus A320neo και A321neo. Έτσι για το επιχειρηματικό κουτσομπολιό του πράγματος, να σου πούμε και ότι η ιρλανδική Avianta Capital, ένα fund της κόρης ενός από τους ιδρυτές της Ryanair, Aislinn Whittley-Ryan, κατέχει το 75% της εταιρείας, με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει σε Ισλανδούς επενδυτές.

Δε με νοιάζουν όλα αυτά, τιμές πείτε

Ας πούμε ότι φεύγεις από την Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου και επιστρέφεις στις 5 Δεκεμβρίου. Το πήγαινε-έλα θα σου βγει 239€, για το απολύτως basic εισιτήριο, ήτοι μια θέση στο αεροπλάνο και μια μικρή χειραποσκευή. Αν θέλεις να πάρεις μαζί και βαλίτσα, το κόστος ανεβαίνει στα 414€, και κερδίζεις διάφορα άλλα προνόμια σαν το γνωστό από τη Ryanair priority boarding και την επιλογή καθίσματος.

Αν τώρα είσαι των φρονίμων παιδί και θέλεις να κλείσεις από τώρα εισιτήρια για του χρόνου την άνοιξη, ένα εισιτήριο για να φύγεις στις 28 Μαΐου και να γυρίσεις στις 10 Ιουνίου θα σου βγει 331€ πήγαινε-έλα, με χειραποσκευή. Δεν αποκλείεται, βέβαια, αφότου ξεκινήσουν οι πτήσεις (αύριο είναι η πρώτη) να βγουν διάφορες προσφορές, οπότε γράψου στο newsletter και έχε τον νου σου μέσα στον χειμώνα.

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;

Η διάρκεια της πτήσης Αθήνα-Ρέικιαβικ είναι 6 ώρες και 20 λεπτά. Σαν παραδοσιακή low cost, η Play δεν περιλαμβάνει φαγητό στα εισιτήριά της, ό,τι χρειαστείς αν πεινάσεις/ διψάσεις μέσα στο αεροπλάνο το αγοράζεις ξεχωριστά. Δεδομένου βέβαια ότι απευθείας πτήση για Ισλανδία δεν είχαμε ποτέ, και ότι μιλάμε για ένα μέρος μαγικό, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Από εμάς, καλή αρχή και καλά ταξίδια στην καινούρια εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα - Πάμε Ισλανδία με ένα βανάκι; 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v