Σε ποια μπαρ θα πας για τζέρτζελο μετά τις 6 (το πρωί)

Σε πήρε η νύχτα στην πόλη και περιμένεις την ανατολή; Σε αυτά τα μπαρ θα βρεις καταφύγιο τις «μεγάλες» ώρες.

Σε ποια μπαρ θα πας για τζέρτζελο μετά τις 6 (το πρωί)

Είναι κάποια βράδια που η ζωή στα έφερε έτσι και έκατσες για ένα ποτό και ένα ακόμα και τελικά η ώρα πέρασε και βρέθηκες με την παρέα (ή μονάχος) να νυχτοπερπατάς προς αναζήτηση ενός ακόμα μπαρο-καταφυγίου.

Μην νιώθεις περίεργα, συμβαίνει σε όλους μας. Και τα παρακάτω μπαρ θα είναι ανοικτά για να σου προσφέρουν τη θαλπωρή αλλά και το τζέρτζελο που τόσο λαχταράς.

MG
Δημητρίου Σούτσου 11, Πλατεία Μαβίλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by giannis xanthopoulos (@giannismg63)

Δύο αρχικά, μια ιστορία στην πλατεία Μαβίλη. Το MG (από τα αρχικά των ιδιοκτητών Μίμης – Γιάννης) είναι πλέον κλασικό για τις «βραδιές εναλλακτικής μουσικής έκφρασης» που προσφέρει και υποδέχεται νυχτοπερπατητές από τις 12 μέχρι όσο πάει, για ένα ακόμα ποτό ή και παραπάνω. Εδώ θα ακούσεις από κλασικές ροκιές και indie μελωδίες, μέχρι mainstream ελληνικές και ξένες επιτυχίες, σύγχρονες και μη. Τσέκαρε και τον τοίχο με τα εισιτήρια συναυλιών, έχει πλάκα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη, τηλ: 210 6452380

Παραμένουμε πλατεία Μαβίλη γιατί εδώ βρίσκεται μια ακόμα "μεγάλη" μπαροδιεύθυνση. Το Μπρίκι είναι σταθμός, είναι «ιδέα» στη νυχτερινή διασκέδαση, είναι συνέχεια γεμάτο, παίζει ωραίες μουσικές που ροκίζουν και είναι κεφάτες και ευνοεί την κοινωνικοποίηση μέχρι το πρωί. Το απλό ποτό στα 7€ και καπάκια βρώμικο στην καντίνα απέναντι για να στρώσει το στομάχι (σιγά μην πιείς μόνο ένα). 

Πλυντήριο
Δεκελέων 36, Γκάζι, τηλ. 698 026 8403

Εάν έχεις πατήσει 35 ίσως χρειάζεται να συνεχίσεις στο επόμενο μπαρ της λίστας. Αν όχι, τότε εδώ είσαι. Το Πλυντήριο στο Γκάζι αποτελεί χρόνια επίκεντρο γνωριμιών που γεννήθηκαν υπό τους τρας ήχους των 80s, 90s, και 00s και συνεχίζει ακάθεκτο να προσφέρει ατόφια καλτ ξεφαντώματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα πάρτι εδώ ξεκινούν από τις 23.00, και περιλαμβάνουν αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Συχνά φέρνει και εγχώριους καλλιτέχνες για εξίσου ξεσηκωτικές βραδιές. Το απλό ποτό στα 7€.

Άσυλο
Αχιλλέως 38, Μεταξουργείο, τηλ: 693 492 1680

Κάποιος να μιλήσει με την ΟΥΝΕΣΚΟ για να γίνει το Άσυλο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς λέει ένας φίλος του μπαρ στα σχόλια στο google, ίσως συμφωνούσαμε αν είχαμε πιει δέκα ποτά. Το Άσυλο μαζεύει από μπουζουκόβιους μέχρι μεταλλάδες, και παίζει μουσικές από ηλεκτρονική μέχρι ελληνικά. Ανοίγει αυστηρά μετά τα μεσάνυχτα, και γεμίζει αρκετά πιο μετά, κατά κύριο λόγο από νεαροπαρέες, αλλά και μοναχικές ψυχές. Το απλό ποτό στα 7€.

Off the Chain
Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια τηλ. 21 3040 0369

Θυμάσαι το Mo Better; Ε λοιπόν δεν είναι ιεροσυλία, το Off the Chain είναι το Mo των καιρών μας, απλά με πολύ πιο ωραία διακόσμηση: φλιπεράκια και arcade, νεκροκεφαλές, ο ΕΤ ο εξωγήινος και μπόλικες αφίσες φτιάχνουν το ιδανικό κλίμα για τις «μεγάλες» ώρες, ενώ πίνεις μπίρες με κόσμο και κοσμάκη και χορεύεις από rock και punk μέχρι pop (ενίοτε), μέχρι να σε πάρει το ξημέρωμα. Το απλό ποτό στα 7€, αν έχεις διάθεση τα κοκτέιλ του είναι πολύ δυνατά, στα 8€.

Batman
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Ο Σκοτεινός Ιππότης συγκεντρώνει κάθε λογής ξενύχτηδες από όλη την Αθήνα, που φτάνουν ως το Νέο Κόσμο για να στριμωχτούν στο μικρό εσωτερικό του και να απολαύσουν τα τελευταία ποτά της βραδιάς. Το κρατά μέχρι νωρίς το πρωί, με πολυσυλλεκτικές μουσικές, από Βαμβακάρη και Καζαντζίδη μέχρι Χατζιδάκι και άλλα ελληνικά, λαϊκά ή ρεμπέτικα από βινύλιο, τα οποία ακόμα και αν δεν είσαι του ελληνικού, δε γίνεται να μην απολαύσεις στην κατάσταση που θα βρίσκεσαι εκείνη την ώρα. Το απλό ποτό στοιχίζει 7€.

Αισθηματίες
Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς, τηλ: 2104297226

Πάμε Λιμάνι για τελείωμα; Το καλτ στέκι του Πειραιά σερβίρει παλιές καλές ελληνικές επιτυχίες, καθαρά ποτά και παίρνει την καψούρα πολύ στα σοβαρά και καλά κάνει αν μας ρωτάς. Στιγμιότυπα από ταινίες του Τσιώλη και αφίσες του Μπουκόβσκι κοσμούν το εσωτερικό του, ενώ όσο ξημερώνει ο μαέστρος του μπαρ και της κονσόλας, Κώστας, γεμίζει τον χώρο με μελωδίες από αυθεντικό, παλιό, λαϊκό τραγούδι, αλλά και έντεχνο, ενώ συχνά μπορεί να απαγγείλει και ποίηση. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v