OX, το νέο κρεατοφαγικό meeting point της Αθήνας

O «επαναπροσδιορισμός» της ελληνικής ταβέρνας

OX, το νέο κρεατοφαγικό meeting point της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χατζηγιάννη Μέξη, δημιουργήθηκε το OX, το νέο εγχείρημα των: Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Ovio και το Cupola (Πάνου Πολίτη- Γιάννη Μεντόγιαννη). 

Το ΟΧ δεν είναι ένα ακόμη highend steakhouse, αλλά αποτελεί τον «επαναπροσδιορισμό» της ελληνικής ταβέρνας. Οι επισκέπτες θα γευτούν ό,τι αγαπούν να απολαμβάνουν στην ελληνική ταβέρνα, στην καλύτερη εκδοχή τους! Το μενού στο ΟΧ είναι κατανοητό και εκπέμπει από την αρχή έως το τέλος μια δημιουργικότητα που φέρνει προκλήσεις στον ουρανίσκο. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το μέλημα του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος όχι μόνο υπογράφει το μενού, αλλά βρίσκεται και στις επάλξεις της ανοιχτής κουζίνας. 

Στο ΟΧ κυριαρχούν η σούβλα, ο ξυλόφουρνος, το κάρβουνο και το τηγάνι. Οι επιλογές πολλές: από κοκορέτσι, κοντοσούβλι βοδινό και σασλίκ χορινού βιολογικής εκτροφής, τζιγεροσαρμάδες, πίτες και μαγειρευτά ημέρας, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, παϊδάκια, ζυγούρι και σπιτικό λουκάνικο, μέχρι φρυγαδέλι και πασά κεφτέ καθώς και κρέατα σε άψογες κοπές.

 

Συγκλονιστικά, μέσα στην απλότητά τους, και τα πρώτα πιάτα, όπως το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι, η πλούσια βουτυρομακαρονάδα με τυρί, η αληθινή τυροκαυτερή, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και το χειροποίητο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά στο OX. 

Οι μοναδικές γευστικές απολαύσεις, συνοδεύονται από μια, value for money, λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο wine expert Γιάννης Μακρής και περιλαμβάνει περίπου 100+ meat friendly εκλεκτές ετικέτες κυρίως από Έλληνες οινοπαραγωγούς, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις κι από τον διεθνή αμπελώνα. Παράλληλα, στο ΟΧ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από μπύρες, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένα αποστάγματα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του μενού. 

Η φιλόξενη σάλα, αλλά και ο πολύ όμορφος εξωτερικός χώρος του ΟΧ αποτελεί δημιουργία του γραφείου ADD Architects. Με γνώμονα την απλότητα και τον μινιμαλισμό έχουν σχεδιάσει ένα εστιατόριο σε γήινους τόνους, απόλυτα προσβάσιμο και φιλικό σε ΑΜΕΑ, με άνετα τραπεζοκαθίσματα που μοιάζει να επικεντρώνεται στην ανοιχτή κουζίνα με την ισπανική custom made parilla.

Το ΟΧ, θα γίνει σίγουρα το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις και το καλό κρέας!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v