Οι καλύτερες γλυκές τάρτες της πόλης

Τώρα που πλησιάζουν οι μέρες για το γιορτινό τραπέζι δεν πρέπει να λείψουν από αυτό οι πιο κολασμένες τάρτες της πρωτεύουσας.

Οι καλύτερες γλυκές τάρτες της πόλης

Αν κάποια στιγμή της ζωής σου αναφώνησες: «αχ και να είχαμε μια τάρτα τώρα» τότε σίγουρα ανήκεις στην κατηγορία των πολύ φίλων μας. Φινετσάτα ξαδερφάκια των πιτών, οι τάρτες πολλές φορές περνούν στα ψιλά της λίστας των πιο λαχταριστών γλυκών –με τις αλμυρές θα ασχοληθούμε σε επόμενο επεισόδιο- πειρασμών κι εμείς είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε αυτή την κατάφωρη αδικία εις βάρος τους. Σε αυτή τη γενναιόδωρη πράξη μας έχουμε αρωγούς κάποιους από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της πόλης που δεν σταματούν ποτέ να μας «ταρτάρουν» τις πιο νόστιμες λιχουδιές τους.

Παπασπύρου

Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, τηλ.: 21 0642 4528

Από το 1940 ο Παπασπύρου φτιάχνει καθημερινά αλμυρές και γλυκές δημιουργίες για τους πάμπολλους πιστούς του πελάτες. Αν νιώσεις λίγο πιο ανάλαφρ@, ίσως  θελήσεις να δοκιμάσεις μια υπέροχη τάρτα λεμόνι, που θα σε ενθουσιάσει αφού πρόκειται για μια από τις πιο νόστιμες που θα βρεις σε όλη την Αθήνα. Αν έχεις χώρο στο κουτάκι, πάρε και λίγα μακαρόν και θα μας θυμηθείς.

Πορτατίφ

Σίνα 21, τηλ: 210 3621866

Το γλυκύτατο αυτό μπιστρό στη Σίνα σε μεταφέρει στη Γαλλία του παρελθόντος, με την εν λόγω κουλτούρα να αποτυπώνεται τόσο στην υπέροχη διακόσμηση, όσο και στο γευστικό του κατάλογο. Πέρα από αυθεντικό κρουασάν εδώ θα βρεις κι εξαιρετικές τάρτες που αναγκάζουν μέχρι και παριζιάνικα ζαχαροπλαστεία να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή. Η επίσημη αγαπημένη μας είναι αναμφίβολα η τάρτα μπουένο, με το συγκλονιστικό άρωμα.

Troufa

Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ.:21 0800 0950

Aν αναμείξεις τα αρώματα ενός παραδοσιακού Γαλλικού φούρνου, τη βαβούρα και ζωντάνια ενός Ιταλικού Espresso bar, και το ύφος ενός cafe στο Manhattan, θα έχεις την λαχταριστή εμπειρία της Troufa στη Δροσιά. Εδώ θα βρεις μπόλικα καλούδια όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις κι από την παραπάνω περιγραφή, ωστόσο δεν πρέπει να φύγεις από την Troufa προτού δοκιμάσεις τη συγκλονιστική τάρτα φράουλα και την υπέροχη τάρτα σοκολάτα.

Μεράκι

Αντήνορος 9, Παγκράτι, τηλ.: 21 0721 8487

Παραδοσιακός φούρνος- ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι γύρω από το οποίο σχηματίζονται ουρές, χάρη στις γλυφοδάκτυλες λιχουδιές που ετοιμάζει καθημερινά. Δεν γίνεται να διαβείς την είσοδό του και να μην σε πάρουν οι μυρωδιές από τα γλυκά που έχουν πιάσει θέση πίσω από τις βιτρίνες και σε προσκαλούν σε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η τάρτα λεμόνι, μνημονεύεται από όλη την Αθήνα, ενώ κι η αντίστοιχη με τη σοκολάτα στέλνει στον 7ο ουρανό όλους τους chocolate lovers.

Serano

Ξενίας 34, Ζωγράφου, τηλ.:21 0777 5703

Σε αυτό το θρυλικό –ξεκίνησε το 1963- σοκολατοστέκι του Ζωγράφου, ο κόσμος συρρέει για να δοκιμάσει υπέροχα γλυκά αλλά και να θυμηθεί εκείνες τις εποχές που όλοι έδιναν ραντεβού στα ζαχαροπλαστεία γιατί σαν τις πάστες δεν έχει. Το όνομα του ζαχαροπλαστείου προδίδει την προτίμησή του στα σοκολατένια εδέσματα, ωστόσο αν νομίζεις ότι μόνο σε αυτά αριστεύει το Serano είσαι γελασμέν@. Οι τάρτες με τα φρούτα είναι από άλλο γευστικό πλανήτη, κι ένα κουτάκι δεν είναι ποτέ μα ποτέ αρκετό.

Bon bon fait maison

Πετράκη 30, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3318703

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bon Bon fait maison (@bonbonfaitmaisongr)

Σε αυτή τη γαλλική patisserie ξέρουν από υπέροχες τάρτες κι η τάρτα Tatin με καραμελωμένα μήλα και κρέμα αμυγδάλου είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική απόδειξη που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Εξίσου συγκλονιστική και η τάρτα Coffee σε ένα γλυκό όπου συναντάμε τη μοναδική γευστική δύναμη του αραβικού καφέ με ελαφριές νότες τριμμένου κάρδαμου. Από εμάς είναι ΝΑΙ χωρίς περιστροφές.

Poulette

Σουλίου 64, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 1111 4172

Το Poulette είναι ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των βορείων προαστίων και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας περί τούτου. Μπόλικα τα χειροποίητα καλούδια που μπορείς να βρεις στις βιτρίνες του, ωστόσο εμάς η καρδούλα μας χτυπά στο ρυθμό που στήνουν οι σιαγόνες μας όταν καταβροχθίζουν την τάρτα βουτύρου γεμισμένη με financier λεμονιού, ζελέ εσπεριδοειδών, κρέμα λεμονιού, μοσχολέμονου και μαρέγκα. Σερβίρεται με χειροποίητο κονφί λεμονιού και φρέσκο λεμονοθύμαρο για να απογειώσει την απόλαυσή μας, και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v