Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα κάνεις την τέλεια βόλτα με θέα θάλασσα

Με τα πόδια ή με το ποδήλατο, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η αγαπημένη μας επιλογή για βόλτες παρέα με το θαλασσινό αεράκι.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα κάνεις την τέλεια βόλτα με θέα θάλασσα

Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, προσβάσιμη με τα Μέσα αλλά και σχετικά εύκολα με αυτοκίνητο, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η τέλεια βόλτα για τα Σαββατοκύριακα με ήλιο αλλά και τις καθημερινές που θες να ξεσκάσεις και να αποσυμπιεστείς.

Πώς θα έρθεις

Για να την προσεγγίζεις εξυπηρετεί το τραμ που περνά από τον ηλεκτρικό του Ν. Φαλήρου και κάνει στάση στο Καραϊσκάκη. Αν είσαι με αυτοκίνητο, υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ αλλά με λίγες θέσεις οι οποίες εξαφανίζονται τα Σαββατοκύριακα, αλλά και ένα επί πληρωμή με 3€ για δύο ώρες συν 1€ για κάθε ώρα ή συν 2€ τα Σαββατοκύριακα, το οποίο έχει και φορτιστή για ηλεκτροκίνηση. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στα απέναντι στενά του Π. Φαλήρου, έχοντας κατά νου πως και εκεί οι ελεύθερες θέσεις είναι περιορισμένες.

Τι θα δούμε εδώ;

Πέρα από το να βολτάρεις στην περατζάδα με τα πόδια ή σε δύο ρόδες ποδηλάτου παρέα με πλήθος αθηναίων και καφεδάκι ανά χείρας, αξίζει να δεις και το σχετικά καινούργιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης. Εδώ θα μπορέσεις να θαυμάσεις από κοντά μεταξύ άλλων θρυλικά πολεμικά πλοία, με πρώτο και καλύτερο το εύδρομο καταδρομικό Γεώργιος Αβέρωφ, το οποίο έχει μετατραπεί σε πλωτό μουσείο, το αντιτορπιλικό τυπου Fletcher «Βέλος» και την τριήρη «Ολυμπίας».  Το Μουσείο είναι επισκέψιμο Τρίτη με Παρασκευή 9 με 2 και Σαββατοκύριακα/αργίες 10.00 με 17.00. Περισσότερα για το άλσος εδώ

Για καφεδάκι και brunch τι έχετε;

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Napolitivo πέρα από βέρα ναπολιτάνικη πίτσα, θα απολαύσεις αρωματικό καφέ, ιταλικό brunch (αυγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana και πεκορίνο,  ομελέτα με μοτσαρέλα και τοματίνια μαζί με χειροποίητη φοκάτσια κ.α.), αλλά και αυθεντικό Aperitivo για να νιώσεις και λίγο Ιταλός (περί τα 10-15€ για brunch και καφεδάκι, από 20€ για ένα γεύμα, με κρασί).

Θυμάσαι την σαλονικιώτικη – παύλα αθηνέζικη τα τελευταία χρόνια Estrella; Στη Μαρίνα θα τη βρεις να αγναντεύει τη θάλασσα και θα σου σερβίρει το περίφημο μπουγατσάν για το οποίο έγινε γνωστή, ένα κρουασάν με γέμιση μπουγάτσας σερβιρισμένο με άχνη ζάχαρη, αλλά και κάθε λογής αυγουλάκια σε μπριός με κρέμα αβοκάντο, σε bagel με μπέικον και τσένταρ κ.α. Υπολόγισε περί τα 12-15€ για brunch και καφέ.

Σταθερή αξία στον all day χαρακτήρα της Μαρίνας, το Cruiser προσφέρει όμορφη θέα στα σκάφη, αλλά και έναν πληθωρικό κατάλογο brunch με επιλογές όπως open face sandwich με κοτόπουλο, αυγά benedict, Croque Monsieur, ομελέτα με ασπράδια για τους γυμναστηριακούς, στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα και ανθότυρο κ.α. Υπολόγισε περί τα 12-15€ για φαγητό και καφεδάκι.

Να κάτσουμε να φάμε και τίποτα;

Αμέ. Η Νήσος είναι ένα εστιατόριο που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, μπροστά στην περατζάδα της Μαρίνας. Εδώ οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους, με τον κατάλογο να σου προτείνει από χταπόδι, σαρδέλες και σκουμπρί στα κάρβουνα, γαύρο και μαριδάκι, μύδια σαγανάκι και όστρακα, μέχρι τα εκπληκτικά καβουροπόδαρα, τη μακαρονάδα του ψαρά και το κριθαρότο με καραβιδόψυχα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 20-25€ ανά άτομο, αν συνοδέψεις το φαγητό σου με ουζάκι, τσιπουράκι ή μπυρίτσα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nisos (@nisos_seafood)

Στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, το NOPFresto παίζει με θαλασσινές γεύσεις, κλασικές και μοντέρνες, στον όμορφο χώρο του, με σούπερ θέα στα σκάφη, ιδιαίτερα όταν πέφτει ο ήλιος. Στον κατάλογο θα βρεις, για ξεκίνημα, χόρτα σταμναγκάθι, κυκλαδίτικη σκορδαλιά με ντομάτα, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τηγανιτό φρέσκο γαύρο, γαρίδα γάμπαρη Πλαταμώνα τηγανιτή, αλλά και καλαμάρι ψητό στη σχάρα με πιπεριά Φλωρίνης, κριθαρώτο με γαρίδες και γραβιέρα Κρήτης και μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, λεμόνι και κρεμμυδάκι. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 25-30€ το άτομο ή και παραπάνω αν πάρεις για κυρίως φρέσκο ψάρι.

Στα TGI Fridays η κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστή: αυθεντικό, αμερικάνικο comfort food σε τεράστια ποικιλία, και λαχταριστά κοκτέιλ παίζουν μπάλα σε fun ατμόσφαιρα. Σταθερές αξίες από τον κατάλογο τα τραγανά πικάντικα φιλετάκια κοτόπουλο με Fridays signature glaze, η Chicken Quesadilla, γεμιστή με ψητό κοτόπουλο σχάρας, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, pico de gallo, τυριά Colby και Monterey Jack, το Fridays signature glazed chicken και το Mushroom Bacon Cheeseburger με μπιφτέκι από  μοσχαρίσιο κιμά, σοταρισμένα μανιτάρια, τραγανό μπέικον, secret sauce, λιωμένο τσένταρ, γαλλική σαλάτα, ντομάτα, πίκλες και κρεμμύδι. Λογαριασμός στα 20-25€ με δροσερή Μαργαρίτα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v