Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις σκύλο;

Σαν την τετράποδη αγάπη δεν έχει, για αυτό σου κάνουμε πενηντάρακια τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υιοθετήσεις ένα σκυλάκο και σε ποιον να απευθυνθείς.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις σκύλο;

Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα κλισέ για να ξεκινήσουμε με την εισαγωγή μας, λέγοντας ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, όμως δεν πρόκειται να το κάνουμε. Θα προτιμήσουμε να μην μιλήσουμε για εμάς, αλλά να θέσουμε  συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρεις κι εσύ –αλλά κι εσύ ο πίσω, πίσω που κρύβεσαι λίγο τώρα- σκύλο.

Σκύλος- μοναξιά: 1-0

Αν ανήκεις στην κατηγορία των μοναχικών ανθρώπων, τότε πίστεψέ μας, η υιοθεσία ενός σκυλιού μοιάζει μονόδρομος για να νιώσεις καλύτερα και να βρεις ένα πιστό κι αγαπημένο φιλαράκι, που θα σου χαρίσει αμέτρητες ευτυχισμένες στιγμές. Ο σκύλος είναι ένα εξαιρετικό ζωάκι συντροφιάς, που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στα δεινά της καθημερινότητας με ένα χαμόγελο κολλημένο στη φάτσα σου.

Λιώνεις με κάθε κουταβίσιο βίντεο στα social media;

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Αυτοί που βλέπουν ολημερίς κι οληνυχτίς βιντεάκια με κουταβάκια στο ίντερνετ κι εκείνοι που το κάνουν στα κρυφά. Αν θες όσο τίποτα άλλο να φτιάξεις το δικό σου βίντεο με ένα λατρεμένο ζουληχτό πλασματάκι μάλλον έχουν ήδη μπει οι βάσεις να αποκτήσεις σκυλάκι.

Ξέρεις τα πάντα για τα σκυλιά των φίλων σου;

Εφόσον η απάντηση είναι θετική, τότε δεν πρέπει να κωλυσιεργείς αλλά αντίθετα πρέπει να βάλεις μπρος την υιοθεσία ενός σκυλάκου. Αν τα σκυλιά των φίλων σου κουνούν την ουρά τους, όταν σε βλέπουν τότε έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα για να γίνεις σωστός/η σκυλομπαμπάς/μαμά. Εσύ όμως το έχεις πάει κι ένα βήμα παραπάνω, αφού δεν χάνεις ευκαιρία να βολτάρεις μαζί τους, ή να παίξεις με αυτά, ενώ τα ταΐζεις τα αγαπημένα και κατάλληλα για την ηλικία τους σνακ.

Έχεις κουραστεί να επιστρέφεις σε ένα άδειο σπίτι;

Όπως μάλλον θα ξέρεις δεν είναι το ίδιο να γυρνάς στο σπίτι και το μόνο που θα σε περιμένει να είναι κάποιοι λογαριασμοί κάτω από την πόρτα. Είναι πολύ καλύτερο να σε περιμένουν μασημένοι λογαριασμοί κι ένα φατσόνι που δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία λεπτό.

Θες να χαρίσεις στα παιδιά σου ένα παντοτινό και λατρεμένο φιλαράκι;

Αν επιθυμείς να γίνεις ο/η πιο αγαπητός/η μπαμπάς/μαμά του κόσμου δεν έχεις παρά να κάνεις το μεγάλο βήμα και να πάρεις έναν παντοτινή τετράποδο φίλο, ο οποίος αυταπόδεικτα θα είναι η ιδανική συντροφιά για τα πιτσιρίκια σου.

Εφόσον πέρασες με επιτυχία το γρήγορο τεστ ερωτήσεων καλό είναι να απευθυνθείς στους ειδικούς και να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι. Με το «ειδικούς» εννοούμε φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και καταφύγια ζώων, όπου πολλά κουταβάκια αλλά και μεγαλύτερα σκυλιά περιμένουν εναγωνίως να βρουν το επόμενο σπιτικό τους.

Α Little shelter

To A little shelter κάνει σπουδαία φιλοζωϊκή δουλίτσα στοχεύοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οργανωμένου καταφυγίου που θα στηρίζεται στην αγάπη και την εθελοντική δράση των μελών του αλλά και στις δωρεές και χορηγίες πολιτών και φορέων. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολλά σκυλάκια που αναζητούν τους πρώτους ή τους επόμενους γονείς τους και δεν πρέπει να τα αφήσεις να περιμένουν.

Dog’s Voice

To Dog’s Voice στηρίζει το έργο 132 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εξειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Αποστολή του οργανισμού Dogs' Voice είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους, κι όπως εύκολα καταλαβαίνεις αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία ώστε να πάρεις ένα σκυλάκι που σε έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι εσύ αυτό.

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία λειτουργεί αδιάκοπα από το 1975, αποτελώντας έναν ζωντανό και πολύ χρήσιμο οδηγό στη σχέση μας με τα σκυλάκια και τα ζωάκια γενικότερα. Στο site της θα βρεις αμέτρητα άρθρα για να πάρεις όλες τις απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις που θα έχεις για το ζωάκι σου, αλλά και μια πλατφόρμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, που ψάχνουν ένα ευτυχισμένο σπιτικό.

Μην προσπερνάς τις ομάδες που κάνουν δουλίτσα στα social media

Υπάρχουν πολλές ομάδες που αναδημοσιεύουν αναρτήσεις κι αγγελίες φιλοξενίας ζώων από όλη την Ελλάδα, απευθυνόμενοι σε ζωόφιλους. Από τις πλέον ενεργές είναι η ομάδα: βρέθηκε, χάθηκε, χαρίζεται, υιοθετώ, φιλοξενώ όπως αντίστοιχα κι η ομάδα: υιοθετήστε ένα αδέσποτο αλλά και η ομάδα: σκυλόσπιτο τώρα. Αν είσαι ενεργό μέλος, τότε σίγουρα θα βλέπεις καθημερινά πολλά φατσόνια που αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους που κάλλιστα μπορεί να είσαι κι εσύ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v