7 λόγοι για να βγάζεις το σκύλο σου πάντα με λουρί

Ψάξαμε, βρήκαμε και σου παραθέτουμε 7 πολύ καλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να βγάζεις τον σκύλο σου βόλτα μόνο με λουρί.

7 λόγοι για να βγάζεις το σκύλο σου πάντα με λουρί

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε στον δρόμο ένα κατοικίδιο το οποίο έχει βγει για βόλτα με τον ιδιοκτήτη του χωρίς εκείνο να φορά λουρί. Η αγάπη μας για τα σκυλάκια είναι δεδομένη και δεδηλωμένη, ωστόσο αυτή η εικόνα μοιάζει ανησυχητική για αρκετούς καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες δεν φαίνεται να δίνουν τη δέουσα προσοχή σε ένα πολύ σημαντικό κανόνα που αφορά την έξοδό τους με το κατοικίδιό τους. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί ατυχήματα ή και επιθέσεις ζώων σε ανυποψίαστους περαστικούς, για αυτό σου παραθέτουμε 7 καλούς λόγους για να βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου μόνο με λουρί.

Ασφάλεια

Κρατώντας τον σκύλο σου δεμένο με λουρί, μπορείς να ελέγχεις την κίνησή του και να τον προστατεύεις από ενδεχόμενους κινδύνους, όπως τραυματισμούς από αυτοκίνητα, ανατροπές ή επαφές με άλλα ζώα.

Εκπαίδευση

Η βόλτα με το λουρί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση του σκύλου. Μπορείς να τον εκπαιδεύεις σε βασικές εντολές, να βελτιώσεις την αφοσίωσή του προς εσένα και να τον βοηθήσεις να μάθει να αλληλεπιδρά με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Ελέγχος συμπεριφοράς

Το λουρί σε βοηθά ώστε να ελέγχεις τη συμπεριφορά του σκύλου σου και να τον εμποδίζεις από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως το τρέξει, να τρομάξει ή να κυνηγήσει κάποιον περαστικό.

Καθαριότηα

Οι βόλτες με λουρί σε βοηθούν να διατηρείς συνεχώς οπτική επαφή με τον σκύλο σου και κατ' επέκταση και με τα περιττώματά του τα οποία οφείλεις να μαζεύεις. Άρα το λουρί βοηθά και στη διατήρηση της καθαριότητας των δρόμων που βολτάρει ο σκύλος σου.

Περιορισμός ατυχημάτων ή επιθέσεων

Ορισμένοι σκύλοι μπορεί να έχουν την τάση να ακολουθούν τα ένστικτά τους και να κυνηγούν άλλα ζώα ή περαστκούς. Το λουρί τους βοηθά να περιοριστούν αυτές οι ενέργειες. Άλλωστε κανένας σκύλος δεν «ακούει» πάντα. Βγάζοντας βόλτα ή αφήνοντας τον ελεύθερο σε μεγάλες εκτάσεις χωρίς λουρί δεν μπορείς να ελέγξεις 100% την συμπεριφορά του.

Το bonding το σωστό

Οι κοινές βόλτες με λουρί βοηθούν στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ σας και του σκύλου σου. Η αλληλεπίδραση και η κοινή εμπειρία της βόλτας μπορούν να δημιουργήσουν αγάπη και εμπιστοσύνη μεταξύ εσάς.

Τις φόλες και τα μάτια σου

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι που  αφήνουν φόλες στις οποίες βρίσκονται εκτεθειμένα τα αδέσποτα αλλά και όσα σκυλάκια αφήνονται ελεύθερα όταν βγαίνουν βόλτα. Όσα δεν βρίσκονται υπό την επίβλεψη του αφεντικού τους μέσω του λουριού, κινδυνεύουν περισσότερο να φάνε κάτι που θα αποδειχθεί επιβλαβές ή ίσως και θανατηφόρο για την υγεία τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v