Τι να κάνω τα σχεδόν αφόρετα ρούχα που δεν θέλω πια;

Πού μπορείς να πουλήσεις, να χαρίσεις ή να ανταλλάξεις ρούχα που δεν φοράς πια; Σου μαζέψαμε όλες τις χρήσιμες διευθύνσεις.

Τι να κάνω τα σχεδόν αφόρετα ρούχα που δεν θέλω πια;

Ένα φόρεμα που πήρες για ένα γάμο και δεν ξανάβαλες ποτέ, ένα τζην που αγόρασες λίγο πριν χάσεις ή πάρεις κιλά και πλέον δε στρώνει καλά επάνω σου, μια αυθόρμητη αγορά που τελικά μετάνιωσες αλλά δεν μπήκες ποτέ στον κόπο να επιστρέψεις. Όλοι έχουμε ρούχα που δεν φοράμε ποτέ, και απλά ξεροσταλιάζουν στις ντουλάπες μας. Ωραία δεν θα ήταν να έβρισκες έναν τρόπο να πιάσουν τόπο; Ε λοιπόν, βρήκαμε εμείς για σένα.

Πούλα τα στο Remix

Ένα από τα δημοφιλέστερα σάιτ αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων ρούχων που είναι όμως σαν καινούρια, το Remix σε πληρώνει για όσα ρούχα του στείλεις. Η αποστολή είναι εντελώς δωρεάν, και τα χρήματα κυμαίνονται από 1€ έως 10€ το τεμάχιο, αρκεί να είναι όντως σαν καινούρια και κάποιας γνωστής μάρκας (δεν μιλάμε μόνο για Dolce & Gabbana, δέχονται και Zara, Asos, Bershka, H&M –εννοείται ότι όσο πιο ακριβή η μάρκα, τόσο ανεβαίνουν και τα λεφτά που θα πάρεις). Όσα ρούχα δεν γίνουν δεκτά, μπορείς να επιλέξεις να τα λάβεις πίσω πληρώνοντας 9,90€.

Πούλα τα στο Depop

Το Instagram και το eBay έκαναν παιδί… και βγήκε το Depop, που σου επιτρέπει να ανοίξεις λογαριασμό, να ανεβάσεις φωτογραφίες με τα ρούχα που θες να πουλήσεις, να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες –από την τιμή του ρούχου, μέχρι τα έξοδα αποστολής και… να το πουλήσεις. Το καλό είναι ότι την τιμή εδώ την ορίζεις εσύ, όπως θα έκανες ας πούμε στο eBay, ή στο Marketplace του Facebook, και περιμένεις τους αγοραστές σου. Οι συναλλαγές γίνονται αποκλειστικά μέσω Paypal, ενώ η σελίδα κρατάει το 10% από την κάθε πώληση.

Μιλώντας για το Marketplace…

Γιατί να μην τα βάλεις εκεί; Σταθερή αξία για να πουλήσεις ό,τι δε χρειάζεσαι, το Marketplace του Facebook διαθέτει ειδική κατηγορία για ένδυση. Ανεβάζεις το ρούχο ή τα ρούχα που θες, ορίζεις τιμή και περιμένεις να λάβεις μήνυμα από τον υποψήφιο αγοραστή. Αναγκαστικά θα πρέπει να συναντηθείτε για να γίνει η πώληση, ή να τα στείλεις με κούριερ αν δεχτεί να πληρώσει την αποστολή. Το καλό είναι ότι η πλατφόρμα δεν σου κρατάει τίποτα, είναι απολύτως δωρεάν.

Πήγαινέ τα σε ένα κατάστημα H&M

Δεν θα σου δώσουν λεφτά, θα σου δώσουν όμως εκπτωτικό κουπόνι για τις επόμενες αγορές σου στα καταστήματά τους. Δέχονται ρούχα οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Όσα από αυτά μπορούν να φορεθούν προωθούνται ως μεταχειρισμένα ρούχα, τα υπόλοιπα μετατρέπονται σε προϊόντα, όπως μεταποιημένες συλλογές ή πανιά καθαρισμού, ή στέλνονται για ανακύκλωση, αφού τεμαχιστούν σε υφαντουργικές ίνες και χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν, παραδείγματος χάριν, μονωτικά υλικά. Λεπτομέρειες εδώ.

Χάρισέ τα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση

Η Praksis, η Άρσις, και η Ρέτο είναι μερικές μόνο από τις οργανώσεις που δέχονται δωρεές σε ρούχα και παπούτσια. Επικοινώνησε μαζί τους για να μάθεις τι ανάγκες υπάρχουν κάθε φορά, και πώς μπορείς να βοηθήσεις στέλνοντας ή πηγαίνοντάς τους τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v