Ο καφές Ethiopia, του ιστορικού οίκου Dallmayr, γιόρτασε τα 15α γενέθλια του

Σε μια μοναδική εκδήλωση στο εστιατόριο Parthenis της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο καφές Ethiopia, του ιστορικού οίκου Dallmayr, γιόρτασε τα 15α γενέθλια του

Τα δεκαπέντε χρόνια του καφέ Dallmayr Ethiopia, γιορτάστηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο, εστιατόριο Parthenis της Εθνικής Πινακοθήκης. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα αυτό τον μοναδικής και υψηλής ποιότητας καφέ απολαμβάνοντας τη θέα της Αθήνας από τις υπέροχες τζαμαρίες που αγκαλιάζουν περιμετρικά το χώρο.

Ο ιστορικός οίκος Dallmayr, που μετράει τρεις αιώνες ζωής, συνιστά το μεγαλύτερο εισαγωγέα arabica καφέ από τη Αιθιοπία στον κόσμο, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε και εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, ξεκινώντας από τις φάρμες και καταλήγοντας στην συσκευασία. Ο Dallmayr Ethiopia φέρει όλα τα πιστοποιητικά της βιώσιμης και βιολογικής παραγωγής, με συσκευασίες που παρασκευάζονται από βιοδιασπώμενα υλικά. Πρόκειται για 100% arabica που ξεχωρίζει για τα αρώματα άγριων βοτάνων, την τέλεια ισορροπία του λεμονόχορτου και την επίγευση μαύρης σοκολάτας.

Ευγενία Δημηροπούλου, Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, Wine & Spirit Education Development Consultant της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, Έμμα Τζανετουλέα, Marketing Manager Coffee/Beverages, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Η σχέση της Dallmayr με την πατρίδα του καφέ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την εταιρεία να στηρίζει την περιοχή έμπρακτα και να συμμετέχει στη δράση, ‘’Άνθρωποι για ανθρώπους’’, παρέχοντας πολύτιμο έργο, στην χώρα της Αιθιοπίας. Αξίζει να σημειωθεί πως με την πώληση κάθε συσκευασίας Dallmayr Ethiopia, δίνονται €0,10 για προγράμματα στήριξης και ανάπτυξης των Αιθιοπικών κοινοτήτων.  

Κίμων Φραγκάκης

Ορόσημα των δράσεων είναι η Ίδρυση συνεταιρισμού καφέ και δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή Dano και η κατασκευή σχολείου για χίλια παιδιά. Παράλληλα, πάνω από 54 εκατομμύρια δενδρύλλια καφεόδεντρων έχουν ήδη δωριστεί – και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο ενώ επίσης σημαντική είναι η κατασκευή πηγαδιών, για καθαρό πόσιμο νερό.

 

Κατερίνα Παπαγεωργιάδη, Co Owner Dudette PR, Κάτια Δέδε

Τον Dallmayr Ethiopia μπορείτε να τον βρείτε στο House of Wine.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v