Έρχεται συνδρομή 13 ευρώ τον μήνα για Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις

Σε κούρασαν οι διαφημίσεις στα social; Η Meta θα προσφέρει στους χρήστες της ΕΕ μια νέα υπηρεσία πρόσβασης χωρίς διαφημίσεις, με μηνιαία συνδρομή.

Έρχεται συνδρομή 13 ευρώ τον μήνα για Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις

Η Meta Platforms ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους χρήστες στην Ευρώπη πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram, έναντι συνδρομής.

Από τον Νοέμβριο, το κόστος της συνδρομής θα είναι 9,99 ευρώ τον μήνα για τους χρήστες του διαδικτύου ή 12,99 ευρώ τον μήνα για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων Apple και Android. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα προσφέρονται σε οποιονδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.

Το μηνιαίο πρόγραμμα θα ισχύει για «όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Facebook και Instagram στο κέντρο λογαριασμών ενός χρήστη» έως την 1η Μαρτίου 2024.

Μετά από αυτή την ημερομηνία, η εταιρεία θα χρεώνει ξεχωριστά για κάθε λογαριασμό.

Οι συνδρομές είναι μια «απάντηση» της Meta στους αυξανόμενους κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων χρηστών στην Ευρώπη. Σε ανάρτηση ιστολογίου που εξηγεί την απόφαση, η εταιρεία επικαλείται μια απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια εναλλακτική υπηρεσία «εάν είναι απαραίτητο, έναντι κατάλληλης αμοιβής».

Με πληροφορίες από Euro2day

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v