Ποια είναι τα πιο hot dating apps αυτή τη στιγμή;

Ό,τι κι αν ψάχνεις, μπορείς να το βρεις online. Το ζήτημα είναι να ξέρεις τι ψάχνεις, επειδή το να αφήνεις το ίντερνετ να μαντέψει είναι αιώνια παγίδα.

 

Ποια είναι τα πιο hot dating apps αυτή τη στιγμή;

Προτού μπούμε στο ψητό αυτού του κειμένου, που είναι και ο λόγος που κλίκαρες, μια διαφορετική εισαγωγή: Αν δεν έχεις πιάσει dating app ποτέ στην ζωή σου, αν τα έχεις λιώσει χωρίς επιτυχία, ή ακόμα κι αν μάζεψες τόση πολλή επιτυχία που πλέον αμφισβητείς το κόνσεπτ της "επιτυχίας" που είχες στο μυαλό σου, ο μόνος τρόπος να κάνεις συνετή χρήση ενός dating app είναι
α) να ξέρεις τι θέλεις, και
β) να λες τι θέλεις.
Αυτό ήταν. Δεν είχαμε κάτι παραπάνω να πούμε από αυτό. Ώρα για λίγη (απλήρωτη) τοποθέτηση προϊόντος.

Tinder
Εξακολουθεί να είναι υπερβολικά δημοφιλής επιλογή στην Ελλάδα, με χρήστες κάθε ηλικίας, φύλου και σεξουαλικότητας. Αυτό είναι και το καλό του: Σου υπόσχεται μία δεξαμενή επιλογών που δε στερεύει - σε σημείο που μπορεί να μαζεύεις τα match σαν hoarder και να μη ξέρεις τι να τα κάνεις. Το κακό του είναι ότι αν θες να χρησιμοποιείς την δωρεάν εκδοχή του, οι κινήσεις σου είναι περιορισμένες και η εφαρμογή δεν θα είναι καθόλου διακριτική με το πόσο πολύ θέλει τα λεφτά σου σε αντάλλαγμα με περισσότερο δυνητικό έρωτα. Τα λεφτά αυτά μπορούν να ξεκινήσουν από 10 ευρώ την εβδομάδα (αν θες να δοκιμάσεις το μεσαίο επίπεδο άνεσης μόνο για μία εβδομάδα) και αυξάνονται όσο επιλέγεις μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (με το επιχείρημα ότι αν τα μοιράσεις στις μέρες, αντικειμενικά στοιχίζει λιγότερο). Αυτό που δεν θα σου πει κανείς (και σίγουρα όχι η εφαρμογή) είναι ότι αν αγοράσεις πακέτο προνομίων και λήξει, η εφαρμογή έχει αποθηκεύσει τα στοιχεία της κάρτας σου και ανανεώνει αυτόματα, χωρίς να σε ρωτήσει. Που σημαίνει ότι με το που αγοράσεις το πακέτο, πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις πληρωμών της εφαρμογής και να ξε-τικάρεις όλους τους παραβιαστικούς ελέγχους του Tinder στο πορτοφόλι σου.

Badoo
Το Badoo ήταν, είναι και θα είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα μας. Γιατί; Επειδή, ξανά και ξανά, οι έρευνες δείχνουν ότι στην Ελλάδα το online dating το βλέπουμε ως μια διασκεδαστική, πρόσκαιρη δραστηριότητα. Και πάνω σε αυτήν την ιδέα βασίζεται η λειτουργία του Badoo: Απενοχοποιημένο φλερτ και διάθεση για casual γνωριμίες. Και εδώ υπάρχουν features με πληρωμή που σου επιτρέπουν να βλέπεις ποιος/α σε γουστάρει, αλλά με λιγότερη αίσθηση "βιντεοπαιχνίδι που πληρώνεις για να κερδίσεις" από το Tinder.

Bumble
Είναι σαν το Tinder, αλλά επιτρέπει μόνο στην γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση. Πράγμα που το έχει βοηθήσει να κερδίσει σεβασμό από το κοινό, αλλά όχι και τα νούμερα του Tinder. Παρ' όλα αυτά, είναι μια σημαντική επιπλέον λειτουργία και δεν κρύβεται πίσω από εκβιαστικές παραινέσεις της εφαρμογής να δώσεις λεφτά. Όλα αυτά το βοηθούν να πετυχαίνει καλύτερα το πιο σοβαρό, ρομαντικό προφίλ που δύσκολα θα πιάσει το Tinder.

Grindr
Χρησιμοποιείται από άντρες που ψάχνουν άλλους άντρες. Η εικόνα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύρεση πρόσκαιρων ερωτικών συντρόφων, κάτι που πρέπει να υπολογίσεις και να βάλεις στην ζυγαριά μαζί με τις προσδοκίες σου. Υπάρχουν λειτουργίες που κρύβονται πίσω από paywall, όπως η αυξημένη απόσταση αναζήτησης και το να βλέπεις ποιοι σου έχουν κάνει like.

Και τέλος, Instagram
Ας είμαστε ειλικρινείς. 50% τουλάχιστον της χρήσης του έχει αυτόν τον σκοπό. Και κάπου εδώ θα έρθουμε εμείς να πούμε ότι αυτό μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα: Σκέψου την τελευταία φορά που έμπλεξες σε κουβέντα που κάποιος αναρωτιόταν αν το γκομενάκι είδε το στόρι του και τι σημαίνει αυτό. Σκέψου την παράνοια που ακολούθησε μία τέτοια δήλωση, σκέψου την βαρεμάρα και την ενόχληση του να ακούς έναν φίλο σου να πιστεύει ότι το "είδε το στόρι μου" αποτελεί κανονική μορφή επικοινωνίας, και μετά να αναρωτιέται πώς πρέπει να απαντήσει σε αυτό το ξεκάθαρο κάλεσμα πόθου (το ότι κάποιος είδε το στόρι του, αλήθεια, πρέπει να το λέμε ολόκληρο κάθε φορά μέχρι να καταλάβουμε όλοι την γελοιότητα του ζητήματος). 
Εκτός κι αν αυτός ο φίλος ήσουν εσύ.
Αγχωτικό δεν σου ακούγεται;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v