Σαν τα «ποντικάκια» δεν έχει όσα χρόνια κι αν περάσουν: Τα καλύτερα της πόλης

Πάστες μπορεί να υπάρχουν πολλές, ποντικάκια όμως λίγα κι εμείς βουτώντας στη νοσταλγία πέφτουμε με τα μούτρα στα καλύτερα της πόλης.

Σαν τα «ποντικάκια» δεν έχει όσα χρόνια κι αν περάσουν: Τα καλύτερα της πόλης

Όχι ότι είμαστε τίποτα μεγάλοι σε ηλικία, αλλά μια από τις πλέον ευτυχισμένες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων ήταν εκείνες οι ευλογημένες στιγμές πού άνοιγε το κουτί του ζαχαροπλαστείου και ξεπρόβαλλε ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο ποντικάκι. Ξέρεις, μιλάμε για εκείνο τον γλυκό πειρασμό που έβαζε κάτω όλες τις πάστες που είχες φάει και έκανε το σαλάκι σου να τρέχει στο άκουσμά του και μόνο στα τιμημένα 80s και 90s. Έλα όμως που τα ποντικάκια ακόμη αντιστέκονται στη λήθη και φέρνουν χαρά σε μεγάλα και μικρά παιδάκια. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα ζαχαροπλαστεία που το κρατάνε ακόμη αληθινό, ετοιμάζοντας καθημερινά διαλεχτά ποντικάκια και φτιάξαμε και μια γλειφοδάκτυλη λίστα για πάρτη σου.

Εντελβάις

Νικολάου Πλαστήρα 58, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 1557

Από τα πλέον θρυλικά ζαχαροπλαστεία των δυτικών προαστίων, το Εντελβάις σε περιμένει σε ένα off Broadway σημείο του Αιγάλεω για να σε τρατάρει υπέροχα κι έξτρα λαχταριστά γλυκά. Εδώ γίνεται της πάστας στο κάγκελο, καθώς έχουν να λένε για τα ποντικάκια του που ανέθρεψαν γενιές και γενιές πελατών. Πολύ δυνατές και οι σοκολατόπιτές του, όμως η ζημιά που παθαίνουμε με τα ποντικάκια του είναι μεγάλη και δεν μας χαλάει καθόλου να την πλερώνουμε.

Saray

Λευκωσίας 45, πλατεία Αμερικής, τηλ: 21 0861 3489

Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, οι γονείς των ιδιοκτητών αυτού του παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου άνοιξαν το 1968 τον χώρο, φέρνοντας μαζί τους μυστικά και γεύσεις από την Πόλη. Μια ειδίκευση υπάρχει εδώ στα πολίτικα γλυκά, όπως εύκολα καταλαβαίνεις κι από το όνομα, όμως πολύ σοβαρή δουλίτσα γίνεται και στα ποντικάκια. Μια μπουκίτσα και μόνο είναι αρκετοί για να ξεκινήσεις διαγωνισμό επιφωνημάτων, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο αφράτα ποντικάκια που θα έχεις την τύχη να δοκιμάσεις.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Χαρ. Τρικούπη 82,  Εξάρχεια, τηλ: 21 0361 0092

Με όνομα βαρύ (και γλυκό) σαν ιστορία, το μαγαζί των Εξαρχείων ξεκίνησε από το 1915 αρχικά ως γαλακτοπωλείο για να εξελιχθεί σήμερα σε ένα ζαχαροπλαστείο με τα όλα του. Έκτοτε εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπημένους σοκολατοπαράδεισους του αθηναϊκού κέντρου. Αν είσαι σωστός σοκολατολάγνος τότε γεμίζεις τη σακουλίτσα σου λαχταριστά σοκολατάκια γεμιστά με τσέρι, νουγκατίνα όπως παλιά, σεράνο και φυσικά κάνεις χώρο για το απόλυτο must του νοσταλγικού καταλόγου, που δεν είναι άλλο από το συγκλονιστικό ποντικάκι.

Κonstantino

Σοφοκλέους 4, τηλ.:21 0324 3931

Delicatessen/ ζαχαροπλαστείο βγαλμένο από χρονοκάψουλα, που προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Σοφοκλέους με τους πιστούς θαμώνες που καιροφυλαχτούν για να πάρουν τα σοκολατένια γλυκά του, πρώτοι από όλους. Το παλιό χρηματιστήριο μπορεί να βρίσκεται δίπλα, όμως το Konstantino είναι όλα τα λεφτά κι αν χρειαζόταν θα παίρναμε και δάνειο για να ξοφλήσουμε τα χρέη που θα είχαν δημιουργηθεί από την υπερβολική κατανάλωση των συγκλονιστικών γεμιστών ποντικακίων του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Athenée

Λεωφ. Ηρακλείου 381, Ηράκλειο, τηλ.: 210 2810 909

Στις παρυφές των βορείων προαστίων το Athenée δεν αστειεύεται όταν μιλάμε για σοκολατίνες και ποντικάκια, ούτε αντίστοιχα ξεκινά ειρωνικά σχόλια για την ηλικία μας. Αντίθετα, μας βάζει στο κουτί –όπως παλιά- από ένα παχουλό και σοκολατογεμισμένο ποντικάκι για να γλυκαθούμε από τις πίκρες που μας κέρασε η ζωή και μας στεναχώρησε. Η κρέμα του είναι πιο αφράτη κι από συννεφάκι σε παιδικό καρτούν, ενώ αν έχεις νοσταλγήσει τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου κακάο, τότε το ποντικάκι του Athenée θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σου λιχουδιά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v