Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης συμβαίνουν ωραία πραγματάκια

Αγορές μικροκαλλιεργητών, παιχνίδια για πιτσιρίκια, σεμινάρια για κάθε χόμπι, dj sets και όλα όσα ωραία και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην πιο χιπ αγορά της Αθήνας.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης συμβαίνουν ωραία πραγματάκια

Ωραία πραγματάκια συμβαίνουν από τον περασμένο Απρίλη στην αγορά – τοπόσημο της Φωκίωνος Νέγρη.

Έχοντας περάσει πλέον στη διαχείριση του Δήμου Αθηναίων και στο team της Τεχνόπολης η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανέβασε ξανά ρολά και υποδέχτηκε το αθηναϊκό κοινό με ένα πληθωρικό πρόγραμμα events, σεμιναρίων, φεστιβάλ και ένα σωρό ακόμα πολιτιστικών και συμπεριληπτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Τι λες λοιπόν; Πάμε Αγορά;

Ένα Μποστάνι στην Κυψέλη

Κάθε Τετάρτη 

14.00-17.00 Μια ζωντανή αγορά μικρών καλλιεργητών που παράγουν κοντά στην Αττική, με σεβασμό στη γη και το περιβάλλον φιλοξενείται κάθε Τετάρτη στην Δημοτική Αγορά, με εποχικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορείς να παραγγείλεις ονλάιν και να παραλάβεις από εκεί απο τις 16.00 έως τις 19.00. 

Παίζουμε Αγορά;

18 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου - 11:00 - 12:00 και 12:30 - 13:30

Πώς μύριζε μέσα στην Αγορά; Τι πουλούσαν μέσα στα καταστήματά της; Μπορείς να μαντέψεις τι έχει μέσα η σακούλα; Μέσα από παιχνίδια ρόλων και ανακάλυψης, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ψάχνουν στο χώρο στοιχεία που μαρτυρούν την οικονομική και εμπορική της δραστηριότητα και εξοικειώνονται με την έννοια της συναλλαγής.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 έως 10 ετών, με παιχνίδια ρόλων και ανακάλυψης, εξοικείωση με την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της Αγοράς και την έννοια της συναλλαγής. Εισιτήρια: 3 ευρώ/ παιδί, προπώληση εδώ

Zero Waste Πατρόν σεμινάριο με τους Carrots

31 Οκτωβρίου με 21 Νοεμβρίου - 19:00-21:00

Το Carrots έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει το zero waste πατρόν σαν ρεαλιστική επιλογή για τον σχεδιασμό και την παραγωγή ρούχων, σαν απάντηση στην παγκόσμια παραγωγή, από την οποία πετιούνται κάθε χρόνο 92 δισεκατομμύρια τόνοι υφάσματος πριν καν φτάσει το ρούχο στο κατάστημα ή στον καταναλωτή. Στα σεμινάρια του καταστήματος, θα διερευνήσεις τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις ένα γλυπτό για το σώμα, ένα ρούχο, χωρίς να πετάξεις καθόλου ύφασμα. Κόστος 120€, κράτηση θέσεων εδώ

Μαθαίνω να πλέκω με βελονάκι

Δευτέρες 23 και 30 Οκτωβρίου - 18:00 – 20:00

Τα πιο απίθανα πλεκτά παιδικά παιχνίδια κατασκευάζονται στο shop της Αγοράς που γιορτάζει τη μοναδικότητα του χειροποίητου, πλέον και μέσα από τα εργαστήρια που έχουν ξεκινήσει και σε περιμένουν να πιάσεις το βελονάκι. Κόστος: 20€/ 2 μαθήματα. Προπώληση εδώ https://tinyurl.com/dzwhx287 .

Ξέρεις από Ίντερνετ;

6, 13, 20, 27 Νοεμβρίου και 4, 11, 18 Δεκεμβρίου- 10:00 - 12:00

Τα προγράμματα για ηλικίες 60+ έχουν ήδη ξεκινήσει και το "Ξέρεις από Ίντερνετ;" έφερε στην Αγορά χαρά, διάθεση για μάθηση, πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις, πολλά clicks, και πολλά ζεστά χαμόγελα. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ ανά μήνα, κρατήσεις εδώ. Το εισιτήριο ισχύει για 4 μαθήματα που θα επιλέξει ο κάτοχος, και θα πρέπει να το επικυρώνει κάθε φορά μέχρι την συμπλήρωση των 4 μαθημάτων της επιλογής του. 

Κυψέλη Beat

5 Νοεμβρίου - 13:00 - 23:00

Η εταιρεία παραγωγής And Beyond έρχεται για πρώτη φορά στην Αγορά, για ένα ολοήμερο event που συνδυάζει μουσική, φαγητό και δίσκους βινυλίου, με ελεύθερη είσοδο. Δέκα ώρες μουσικής από επιφανείς selectors και DJs της πόλης, θα φτιάξουν ένα soundtrack που ξεκινά από easy-listening, οργανικού χαρακτήρα επιλογές και rare grooves, καταλήγοντας σε dance ρυθμούς. Παράλληλα, θα απολαύσεις ξακουστά μπέργκερ του Tarantino και αυθεντικές λιβανέζικες γεύσεις από το Falafeladiko, ενώ «σκάβεις» στην ατελείωτη συλλογή δίσκων βινυλίου του Rock & Roll Circus, ενός από τα πιο ιστορικά δισκοπωλεία της πόλης.

Παζάρι Δίσκων

16 και 17 Δεκεμβρίου

Το πιο παλιό εν ενεργεία Παζάρι Δίσκων της πόλης, πιστό στο ραντεβού του, εδώ και 20 χρόνια, επιστρέφει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με ένα εορταστικό διήμερο για τους εραστές της μουσικής και τους λάτρεις των βινυλίων, στο Αίθριο της Αγοράς. Συλλεκτικά μεμοραμπίλια της ροκ κουλτούρας, pop parafernalia και, κυρίως, πολύ περισσότεροι δίσκοι, σπάνιοι και δυσεύρετοι, για τους ‘‘κολλημένους’’ με τη βελόνα του πικάπ αλλά και cd, κασέτες, κοσμήματα και μπλουζάκια θα σε περιμένουν σε τιμές ευκαιρίας.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v