Διαγωνισμός: 12 βιβλία ζητούν… αναγνώστη

Διαγωνισμός: 12 βιβλία ζητούν… αναγνώστη
Πέντε καταξιωμένοι συγγραφείς υπόσχονται με το ταλέντο τους να μας βυθίσουν στον κόσμο των ιδεών τους και να μας μεταφέρουν τις σκέψεις τους. Μπείτε στην κλήρωση και κερδίστε βιβλία από τις εκδόσεις «Καστανιώτης», «Πατάκης», και «Ψυχογιός».

«Μη μ’ αφήσεις ποτέ» & «Κυριακή» από τις εκδόσεις Καστανιώτη
Κερδίστε 3 αντίτυπα από κάθε τίτλο. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά με e-mail και μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία τους από το βιβλιοπωλείο Καστανιώτης (Σόλωνος 131, Αθήνα, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00 και Σαβ. 9.00-15.00). Σε όσους μένουν εκτός Αθηνών, τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στη φόρμα διαγωνισμού.

Καζούο Ισιγκούρο - Μη μ’ αφήσεις ποτέ
Από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Καζούο Ισιγκούρο, το «Μη μ’ αφήσεις ποτέ» θέτει ερωτήματα που απασχολούν αιώνες την ανθρώπινη φύση: μπορούμε να ελέγξουμε της μοίρα μας, ποιο είναι το χαρακτηριστικό που μας κάνει τελικά ανθρώπους; Το βιβλίο μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Μαρκ Ρόμανεκ με τους Κάρεϊ Μάλιγκαν, Άντριου Γκάρφιλντ, Κίρα Νάιτλι και Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες βγήκε στις 28 Απριλίου. Δείτε αναλυτική κριτική του βιβλίου εδώ, δείτε το trailer της ταινίας εδώ, καθώς και μια σύντομη συνέντευξη του συγγραφέα για την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του, εδώ.
 


Αλέξης Σταμάτης - Κυριακή
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009: η μέρα των βουλευτικών εκλογών. Ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα φάση της ιστορίας της, δυο άνθρωποι συναντώνται σε αναπάντεχες συνθήκες: ο Βασίλης, ένας σιωπηλός δεκαεννιάχρονος που προσπαθεί να καταλάβει γιατί αυτοκτόνησε ο πατέρας του, και ο Πέτρος, ένας μεσήλικας δημοσιογράφος ο οποίος χρόνια πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του. Καθώς η Αθήνα πάλλεται στο σφυγμό των πολιτικών εξελίξεων, το παράξενο αυτό δίδυμο εμπλέκεται σε μια άγρια περιπέτεια: μια περιπλάνηση στα σκοτεινά ερωτήματα του παρελθόντος, μια αναμέτρηση με τα αιώνια θέματα της εξουσίας, του έρωτα και του θανάτου, μια βουτιά στα βαθιά, που αντανακλά και την επερχόμενη κρίση. Μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι ν’ ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, όσα έχουν προλάβει να βιώσουν θα έχουν αλλάξει για πάντα τη ζωή τους – όπως άλλωστε, λίγο αργότερα, θα αλλάξει και η ζωή όλων μας. Δείτε το video του βιβλίου εδώ.

«Ο πόλεμος της τέχνης» & «Η ομορφιά και η κόλαση» από τις εκδόσεις Πατάκη
Κερδίστε 2 αντίτυπα από κάθε τίτλο. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά με e-mail και μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία τους από το βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα). Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στη φόρμα διαγωνισμού.

Στίβεν Πρέσφιλντ – Ο πόλεμος της τέχνης
«Σπάστε τα δεσμά και κερδίστε τις εσωτερικές μάχες της δημιουργικότητας. Η δημιουργικότητα αποτελεί ένα δώρο στον κόσμο των ανθρώπων. Μη μας στερείτε τη συμβολή σας. Δώστε μας αυτό που έχετε μέσα σας», γράφει ο Στίβεν Πρέσφιλντ. Σ’ αυτή τη δυναμική, οξυδερκή και διεξοδική εξέταση των εσωτερικών εμποδίων προς την επιτυχία, ο συγγραφέας του βιβλίου «Oι πύλες της φωτιάς» (του πιο επιτυχημένου ιστορικού μυθιστορήματος της εποχής μας) μας δείχνει πώς μπορούμε να ορίζουμε, να υπερπηδούμε και να ξεκλειδώνουμε τους εσωτερικούς φραγμούς της δημιουργικότητας. Ο «Πόλεμος της τέχνης» είναι μια εμπνευσμένη, χιουμοριστική, καλοζυγισμένη γροθιά στο στομάχι, που θα παρακινήσει κάθε επίδοξο καλλιτέχνη, οραματιστή, επιχειρηματία, καθέναν από μας που βάζει έναν υψηλό στόχο και αγωνίζεται να τον κατακτήσει.
 
Ρομπέρτο Σαβιάνο - Η ομορφιά και η κόλαση
Η ομορφιά και η κόλαση: ανάμεσα στους δύο αυτούς αντιθετικούς πόλους, που ανακαλούν τη σκέψη του Αλμπέρ Καμύ, εκτείνεται το πεδίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο τόπος που γεννά την αντίληψή του για τη ζωή, τη δέσμευση και την τέχνη. Από το παιδί που κάνει τα πρώτα του ώριμα βήματα στην περιοχή της λογοτεχνίας και της στράτευσης ενάντια στη Μαφία μέχρι τον καταξιωμένο συγγραφέα που προσκλήθηκε στην Ακαδημία των Νόμπελ στη Στοκχόλμη και αγκαλιάστηκε από τους σεισμοπαθείς στο Αμπρούτσο, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο παραμένει ο ίδιος. Μας μιλά για έναν πρωταθλητή, τον Λιονέλ Μέσσι, που νίκησε στη μεγαλύτερη αναμέτρησή του, ενάντια στο ίδιο του το σώμα - για την Άννα Πολιτκόφσκαγια, που δολοφονήθηκε επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να της κλείσουν το στόμα - για τους πυγμάχους του Μαρτσανίζε, για τους οποίους ο ιδρώτας στο ριγκ μυρίζει οργή και λύτρωση - για τη Μίριαμ Μακέμπα, που ήρθε στο Καστέλ Βολτούρνο για να μεταφέρει το χαιρετισμό της στους έξι Αφρικανούς αδερφούς που δολοφονήθηκαν από τα χέρια της Καμόρρα - για τον Έντσο Μπιάτζι, που του πήρε συνέντευξη στην τελευταία τηλεοπτική εκπομπή του - για τη Φελίτσια, τη μητέρα του Πεππίνο Ιμπαστάτο, που επί είκοσι χρόνια χρειάστηκε να κοιτάζει κατάματα το δολοφόνο του γιου της προτού αποδοθεί δικαιοσύνη - και για πολλά άλλα πρόσωπα που συνάντησε στη ζωή ή στις σελίδες των βιβλίων, στα βασανισμένα και μολυσμένα εδάφη των ανθρώπων ή στα ελεύθερα και εκτεταμένα εδάφη της λογοτεχνίας.

«Μιράλ: Ο δρόμος με τα λουλούδια» από τις εκδόσεις Ψυχογιός
2 τυχεροί κερδίζουν από ένα αντίτυπο. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά με e-mail και μπορούν να παραλάβουν το βιβλίο από το βιβλιοπωλείο «Ψυχογιός» (Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα, 210-3618654, ώρες 8:00-16:00). Σε όσους μένουν στην επαρχία, τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Για να συμμετάσχετε, κάντε κλικ στη φόρμα διαγωνισμού.

Ρούλα Τζεμπρεάλ - Μιράλ: Ο δρόμος με τα λουλούδια
Η ιστορία μιας Παλαιστίνιας στην Ιερουσαλήμ: η αγάπη και η νοσταλγία για μια πατρίδα που υποφέρει από τα δεινά του πολέμου και συνάμα ένα θαρραλέο μήνυμα ειρήνης. Μιράλ είναι το όνομα ενός λουλουδιού που βγαίνει στην έρημο μετά τη βροχή. Το άρωμά του είναι λεπτό αλλά η θερμότητα του ήλιου το κάνει πιο ζωηρό μέρα τη μέρα. Μιράλ είναι και το όνομα μιας ευαίσθητης κοπέλας από την Παλαιστίνη. Είναι ακόμη κοριτσάκι όταν γίνεται δεκτή στο σχολείο-ορφανοτροφείο της Χιντ Χουσεϊνί, μιας απίστευτα δυναμικής και αποφασιστικής γυναίκας που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα ορφανά του πολέμου. Η Μιράλ, μεγαλώνοντας, παθιάζεται με τον παλαιστινιακό αγώνα, συμμετέχει στα γεγονότα που έπονται των συμφωνιών του Όσλο, λαμβάνει και η ίδια μέρος στις βιαιοπραγίες. Η Χιντ προσπαθεί να την απομακρύνει από τον πειρασμό της τρομοκρατίας. Μόνο ύστερα από το θάνατό της, η Μιράλ θα αποφασίσει να αφήσει την πατρίδα της και να αγωνιστεί πια από τον τόπο της εξορίας της για την ειρήνη. Μια αληθινή ιστορία για τις ελπίδες του παλαιστινιακού λαού, μοιρασμένες κι αυτές, όπως η γη τους, ανάμεσα στην ανάγκη να αγωνιστούν και στο όνειρο να διεκδικήσουν την τόσο λυτρωτική ειρήνη. Στο βιβλίο βασίζεται η ομότιτλη ταινία του Τζούλιαν Σνάμπελ με τη Φρίντα Πίντο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v