Οι ωραιότερες διαδρομές του φθινοπώρου στην Κωνσταντινούπολη

Μαγεμένα δάση, φαντασμαγορικοί καταρράκτες και πανέμορφα πάρκα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και λίγο παραέξω, ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά ταξίδια σου.

Οι ωραιότερες διαδρομές του φθινοπώρου στην Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη, εκτός από την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, τη γεμάτη ζωντάνια πολιτιστική και καλλιτεχνική της σκηνή και την πεντανόστιμη κουζίνα της, προσφέρει το φθινόπωρο μοναδικές διαδρομές πεζοπορίας μέσα από εκπληκτικά τοπία. Οι διαδρομές αυτές, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή λίγο έξω από αυτό, χαρίζουν στους λάτρεις της φύσης πολλές ευκαιρίες για να ανακαλύψουν τα φθινοπωρινά χρώματα της Κωνσταντινούπολης και της γύρω περιοχής.

Από την καρδιά της πόλης στην αγκαλιά της φύσης

Το δάσος του Μπέλγκραντ, με έκταση 5.300 εκταρίων, είναι ένα από τα ιδανικότερα σημεία για να απολαύσει κανείς τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες της Κωνσταντινούπολης. Το μονοπάτι, μήκους έξι χιλιομέτρων, που διασχίζει το δάσος του Μπέλγκραντ ξεκινά από την είσοδο του πάρκου και συνεχίζει αναδεικνύοντας στην πορεία του τα πανέμορφα τοπία και αρχιτεκτονικά θαύματα της Πόλης των πόλεων. Στο δάσος του Μπέλγκραντ οι επισκέπτες μπορούν να οργανώσουν πικνίκ, να στήσουν τη σκηνή τους ή να κάνουν ποδηλατάδα για να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης.

Το Πολονέζκιοϊ (Polonezköy) συνιστά μία ακόμη δημοφιλή απόδραση για τους φυσιολάτρεις λόγω της κοντινής του απόστασης από την Κωνσταντινούπολη. Με χώρους για πικνίκ και κάμπινγκ, δασικά μονοπάτια πεζοπορίας και πάνω από 3.000 εκτάρια σε έκταση, το Πολονέζκιοϊ διαθέτει και αυτό ένα φυσικό πάρκο όπου κόκκινα ελάφια, ζαρκάδια, σκίουροι, πέρδικες και καρακάξες αναμένουν τους επισκέπτες του.

Οι συνοικίες Σιλέ (Şile), Σαριγιάς (Sarıyer) και Αρναούτκιοϊ (Arnavutköy), που βρίσκονται στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης, φιλοξενούν επίσης μικρά δάση ιδανικά για πεζοπορικές εξερευνήσεις.

Οι περιπέτειες μέσα στο πράσινο απέχουν μόλις ένα βήμα από την Πόλη

Το Φυσικό Πάρκο Μπαλικαγιαλάρ (Ballıkayalar) απέχει μόλις 1,5 ώρα οδικώς από την Κωνσταντινούπολη και είναι ιδανικό τόσο για εύκολες, όσο και για απαιτητικές, πεζοπορικές διαδρομές.

Το Μπαλικαγιαλάρ, που έχει χαρακτηριστεί «Πάρκο της Φύσης και Φυσική Προστατευόμενη Περιοχή», ξεχωρίζει ως ένας πραγματικός παράδεισος για υπαίθριες δραστηριότητες. Στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται δυτικά του Κοτζαέλι (Kocaeli), εντοπίζονται ζώα του δάσους, όπως κοράκια, τυφλοπόντικες, αηδόνια, ζαρκάδια και σκίουροι στο φυσικό τους περιβάλλον. Πέρα από την πεζοπορία, εδώ μπορείς να συμμετάσχεις σε οργανωμένες δραστηριότητες κατασκήνωσης, αναρρίχησης και διάσχισης φαραγγιού. Το Φυσικό Πάρκο Μπαλικαγιαλάρ, το οποίο διαθέτει αναβαθμίδες από όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν κοιλάδες, λίμνες, καταρράκτες και ρυάκια, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς αν βρεθείς φθινόπωρο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ουτσμάκντερε (Uçmakdere), ένα χωριό με ιστορία που φτάνει μέχρι την αρχαιότητα, στην περιοχή Σάρκιοϊ (Şarköy) του Τεκίρνταγ (Tekirdağ), είναι μία ακόμη εναλλακτική για εξόρμηση στη φύση. Εκτός του ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κωνσταντινούπολη, το χωριό παρέχει επίσης ευκαιρίες για αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάμπινγκ.

Το οροπέδιο Ερικλί (Erikli), ένα φυσικό θαύμα που βρίσκεται στην περιοχή Τσινάρτζικ (Çınarcık) στη Γιαλόβα (Yalova) και απέχει περίπου 1,5 ώρα οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, καλεί τους λάτρεις της φύσης να το επισκεφτούν. Το οροπέδιο, όπου μπορείς να περπατήσεις κάτω από τη σκιά δέντρων καστανιάς, φτελιάς, μηλιάς, ελάτης και φλαμουριάς, προσφέρει μια αξέχαστη απόδραση στη γαλήνια αγκαλιά της φύσης. Οι πεζοπορικές διαδρομές του οροπεδίου Ερικλί οδηγούν, απροσδόκητα, τους επισκέπτες σε πανέμορφους καταρράκτες. Σημείωσε στα SOS τον καταρράκτη Τσιφτέ (Çifte), τη λίμνη Ντιπσίζ (Dipsiz), το οροπέδιο Ντελμετσέ (Delmece) και τον καταρράκτη Ερικλί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v