Δωρεάν και μη σεμινάρια για να μάθεις Προγραμματισμό

Θες να μάθεις τα βασικά αλλά και τα πιο εξειδικευμένα του Προγραμματισμού; Δες τι διαθέσιμες επιλογές έχεις – δωρεάν και μη.

Δωρεάν και μη σεμινάρια για να μάθεις Προγραμματισμό

Η… τέχνη του Προγραμματισμού απαιτεί χρόνια εξοικείωσης όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: αν ασχοληθείς συστηματικά, και το λέει η καρδούλα σου, η επαγγελματική αποκατάσταση είναι σίγουρη.

Θες να ξεκινήσεις σιγά σιγά το… ταξίδι; Δες παρακάτω μερικές από τις επιλογές που έχεις για online σεμινάρια και κάθε λογής μαθήματα.

Τι θα έλεγες για Harvard; Όχι μην πας μακριά είναι και ακριβά τα αεροπλάνα. Το Πανεπιστήμιο έχει ανεβάσει ένα ολόκληρο μάθημα προγραμματισμού στο Youtube εντελώς δωρεάν. Οι θεματικές του περιλαμβάνουν την υπολογιστική σκέψη, την αφαίρεση, τους αλγόριθμους, τις δομές δεδομένων και την επιστήμη των υπολογιστών γενικότερα.

Πέρα από αυτό, διαθέτει μια σειρά online μαθημάτων, στα αγγλικά, κάποια δωρεάν κάποια σε κόστος από 43€, τα οποία καλύπτουν ευρεία γκάμα γλωσσών προγραμματισμού, από τις βασικές μέχρι πιο εξειδικευμένες. Βρες τα εδώ

Στην ίδια φιλοσοφία, το ΜΙΤ προσφέρει επίσης δωρεάν μαθήματα που σε εισάγουν στις αρχές της επιστήμης των υπολογιστών και σε βοηθούν να αναπτύξεις δεξιότητες προγραμματισμού, ειδικά στη γλώσσα Python. Θα τα βρεις εδώ. https://ocw.mit.edu/collections/introductory-programming/

Ύστερα, μπορείς να τσεκάρεις κάποιο από τα δεκάδες σεμινάρια στο GitHub, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο στο χώρο του online programming και προσφέρει πληθώρα μαθημάτων για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό.

Το FreeCodeCamp για παράδειγμα, είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις να κάνεις μαθήματα, στα αγγλικά, εντελώς δωρεάν. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων που κυμαίνονται από frontend, backend, data science και machine learning, και υπερηφανεύεται για τους 40.000+ πτυχιούχους που βρίσκουν θέσεις εργασίας σε εταιρείες Big Tech όπως η Apple, η Amazon, η Google, η Microsoft και άλλες. 

Δες περισσότερα εδώ

Άκρως δημοφιλής πλατφόρμα για online μαθήματα κάθε λογής είναι και το Udemy, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες σεμινάρια προγραμματισμού για κάθε επίπεδο, στα αγγλικά, αρκετά από τα οποία εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα αυτό εδώ, σου μαθαίνει τα βασικά του Προγραμματισμού, ενώ αυτό εδώ απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν το Intermediate Level της γλώσσας C++, επίσης δωρεάν. 

Πιο «ενισχυμένο», αυτό εδώ το σεμινάριο σου μαθαίνει τα πάντα όλα γύρω από HTML, CSS, Javascript, Node, React, MongoDB, Web3 και DApps με κόστος 78€. 

Δες εδώ όλες τις δωρεάν επιλογές εδώ και εδώ τις πιο δημοφιλείς, με συνδρομή. 

Στα ελληνικά, θα βρεις μεταξύ άλλων το σεμινάριο HTML, CSS & JavaScript: Τα Πρώτα Βήματα στα 20€ και το Προγραμματισμός σε Python για Αρχάριους και Παιδιά στα 55€. 

Επίσης στα ελληνικά, το σεμινάριο του SKG σε βοηθά να αποκτήσεις πρακτική εργασιακή εμπειρία, μαθαίνοντας νέες γλώσσες και δεξιότητες γράφοντας το δικό σου κώδικα. Στο μάθημα δηλαδή δεν βλέπεις απλά το «πώς να», αλλά γίνεται πλήρης προσομοίωση της εργασίας – το κόστος ανέρχεται στα 299€. 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v