Το Καλογερολίμανο είναι η τέλεια μυστική παραλία μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Ψάχνεις την τέλεια, ημιερημική παραλία για να αποχαιρετίσεις το καλοκαίρι όπως του πρέπει; Μην ψάχνεις άλλο. Σου τη βρήκαμε.

Το Καλογερολίμανο είναι η τέλεια μυστική παραλία μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη είναι σχεδόν εδώ, αλλά μη μασάς: Στην Ελλάδα είμαστε, τα νερά της θάλασσας παραμένουν ζεστά για μήνες ακόμα και ο Οκτώβρης έχει πολύ συχνά λιακάδες τύφλα-να-‘χει-ο-Ιούνιος. Άσε που τώρα είναι εκείνη η στιγμή να το πάρεις σερί που λέμε κάθε χρόνο στις οδηγίες για το πώς θα γίνεις χειμερινός κολυμβητής.

Όσο για το πού θα πας, αν έφαγες όλο το καλοκαίρι την αττική ακτογραμμή με τα κουτάλια και ψάχνεις κάτι διαφορετικό, σου το βρήκαμε κι αυτό.

Έχετε δύο λεπτά να μιλήσουμε για το Καλογερολίμανο;

Ακριβώς μιάμιση ώρα από την Αθήνα, το Καλογερολίμανο είναι μια πανέμορφη, βοτσαλωτή παραλία με βαθυγάλαζα νερά-κρύσταλλο, και δέντρα να την κορνιζάρουν. Απολύτως ανοργάνωτη, με μεγάλη έκταση ώστε να μην γεμίζει ποτέ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που μαζεύει κόσμο.

Η πρόσβαση έχει έναν άλφα βαθμό δυσκολίας, καθότι στα τελευταία 400 περίπου μέτρα ο δρόμος στενεύει αρκετά και χρειάζεται προσοχή, δεν θα δυσκολευτείς όμως ιδιαίτερα, ό,τι τύπο οχήματος και αν έχεις. Φέρε ομπρέλα (αν θέλεις να τη στήσεις πλάι στο κύμα, αλλιώς έχει άφθονη σκιά από τα δέντρα στο πίσω μέρος της παραλίας) και προμήθειες, γιατί βάζουμε στοίχημα πως θα θέλεις να μείνεις εδώ με τις ώρες. Σημείωσε μόνο ότι τα νερά βαθαίνουν κάπως απότομα, οπότε προσοχή στα πιτσιρίκια.

Ούτε ψύλλος στον Κόρφο σου

Ένα μισάωρο οδήγησης από το Καλογερολίμανο, ο Κόρφος είναι ένα ήσυχο χωριό-λιμανάκι, φωλιασμένο (ναι, θα το πούμε) στον κόρφο ενός απάνεμου κολπίσκου. Έχει τη δική του, βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά, και είναι η τέλεια απογευματινή βόλτα πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής. Αν πάλι το μπάτζετ σηκώνει κάτι τις παραπάνω από μονοήμερη, το ομώνυμο Hotel Korfos έχει όμορφα δωμάτια με θέα στη θάλασσα, που ξεκινούν από μόλις 51€ το δίκλινο, και η περιοχή έχει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες παραλίες να εξερευνήσεις (το Μικρό Αμόνι, ας πούμε, είναι μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα για την δεύτερη μέρα του ΣΚ σου).

Για φαγητό πού θα πάμε;

Μόλις 6 λεπτά (ή 2 χιλιόμετρα, αν προτιμάς) από το Καλογερολίμανο, το Αμόνι είναι ένα από τα πλέον κοσμαγάπητα ψαροταβερνάκια της περιοχής. Στο μπαλκονάκι του που μοιάζει κρεμασμένο πάνω από τη δημοφιλή παραλία του Σοφικού, θα τσουγκρίσεις τα ουζάκια σου συνοδεία ολόφρεσκων ψαριών (σε καλές τιμές: 48€ το κιλό τα μπαρμπούνια, 55€ οι σαργοί) και θαλασσινών μεζέδων, σαν τις σουπιές με το μελάνι τους ή τα μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια. Αν έχεις στην παρέα μυστήριους που δεν τρώνε ψαρικά, θα βρουν και σούπερ σπιτικό μπιφτέκι, και χοιρινές μπριζόλες γίγας. Με μεγάλο φρέσκο ψάρι, θα υπολογίσεις γύρω στα 30€ το άτομο, χωρίς περί τα 20-25€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v