Ολοκαίνουργιο Lexus LBX: Πιο χαλαρή εμφάνιση και αίσθηση

Το νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο ξεχωρίζει για το καινοτόμο στιλ του και σε κάνε να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Ολοκαίνουργιο Lexus LBX: Πιο χαλαρή εμφάνιση και αίσθηση

Η Lexus έχει ξαναγράψει το δικό της βιβλίο κανόνων για την ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου crossover φιλικού προς τις πόλεις LBX, κυρίως μετά την επανεξέταση ορισμένων από τις πιο γνωστές σχεδιαστικές απόψεις της.

Αυτό το ριζοσπαστικό νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο – το πιο συμπαγές της γκάμας της Lexus – έχει καινοτομικό στυλ και γι’αυτό ξεχωρίζει στη κατηγορία του.

Νέες ιδέες

Η ομάδα που δημιούργησε το Lexus LBX αναζήτησε νέες ιδέες που θα εξελίσσουν τις αρχές του σχεδιασμού του προγράμματος Lexus Next Chapter που έχει καθορίσει την τελευταία γενιά μοντέλων των NX, RX και RZ. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο με έντονη οπτική έλξη για τους νεότερους Ευρωπαίους οδηγούς που κινούνται κυρίως στην πόλη και αναζητούν την κορυφαία ποιότητα αλλά στα κριτήριά τους έχουν προσθέσει μια πιο χαλαρή, σύγχρονη εμφάνιση και αίσθηση.

Τζιν και αθλητικά παπούτσια

Αυτό είναι ένα Lexus που θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας οδηγώντας με τζιν και αθλητικά παπούτσια, ενώ θα εξακολουθείτε να εκτιμάτε την πολυτελή κατασκευή και την κορυφαία ποιότητα που αποτελούν διαχρονικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Τίποτα δεν κάνει πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις των σχεδιαστών από το μπροστινό στυλ του LBX, το οποίο παρουσιάζει το νέο «πρόσωπο» της πολυτελούς ιαπωνικής μάρκας. Η μάσκα με άξονα, χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε μοντέλου Lexus για περισσότερο από μια δεκαετία, έχει σχεδιαστεί εκ νέου ως μια μικρότερη, ενοποιημένη και χωρίς πλαίσιο μονάδα που συνδυάζεται με το αμάξωμα.

Φρέσκες λεπτομέρειες

Χάρη στον συμπαγή υβριδικό κινητήρα, το μπροστινό άκρο του καπό έχει χαμηλώσει, κάτω από το επίπεδο των προβολέων, αντλώντας στοιχεία από το «Resolute Look» που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Lexus από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μετά. Οι φρέσκες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την έξυπνη ενσωμάτωση των φώτων ημέρας και των φλας σε μια ενιαία μονάδα, με το γνωστό μοτίβο «L» να είναι ανεστραμμένο για να δείχνει προς την κατεύθυνση της στροφής.

Η ισχυρή στάση και η αίσθηση δύναμης αποτελούν μέρος της παραδοσιακής εμφάνισης των SUV, ιδιότητες που επιδεικνύει το νέο LBX παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του. Βλέποντας την πλαϊνή πλευρά, τα κλασικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα: κοντές προεξοχές για ευκινησία και δυναμικά φουσκωμένα μπροστινά και πίσω φτερά. Η επίτευξη της τεντωμένης, μυϊκής επιφάνειας γύρω από τις πίσω πόρτες αποδείχθηκε μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις, αλλά είναι βασικό στοιχείο της εντυπωσιακής οδικής παρουσίας του αυτοκινήτου.

Αεροδυναμική απόδοση

Η σχεδίαση, φυσικά, δεν αφορά μόνο την ελκυστική εμφάνιση: σε όλη την έκταση, έχουν ενσωματωθεί λεπτές λεπτομέρειες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής αεροδυναμικής απόδοσης. Αυτό, με τη σειρά του, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που παρέχει στο αυτοκίνητο σταθερό χειρισμό και βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου του. Η οροφή, η αεροτομή τύπου πύλης και τα πίσω συνδυαστικά φώτα είναι όλα διαμορφωμένα για ομαλή ροή αέρα πάνω και μακριά από το αυτοκίνητο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v