Small group training διευθύνσεις για να γυμναστείς σωστά

Μικρά γκρουπ γυμναστικής σε στούντιο της Αθήνας που σε προσέχουν – σχεδόν – σαν να έκανες personal training, αλλά με λιγότερο κόστος.

Small group training διευθύνσεις για να γυμναστείς σωστά

Δεν έχεις χρήματα για personal training; Κανένα πρόβλημα. Τα ολιγομελή τμήματα προπόνησης (small groups) είναι η ιδανική λύση για να γυμναστείς με χαμηλότερο μπάτζετ, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα της προπόνησής σου.

Τα λιγότερα άτομα που συμμετέχουν σε αυτά τα γκρουπ δίνουν τη δυνατότητα στους προπονητές να εξατομικεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα άσκησης και να ελέγχουν καλύτερα το κάθε άτομο ξεχωριστά, χωρίς το… χάος των ομαδικών. Την ίδια στιγμή, γυμνάζεσαι με παρέα, κάτι που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην προπόνησή σου.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι συνήθως 45-50 λεπτά, ενώ το κόστος κυμαίνεται στα 60-100€ μηνιαίως για 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα, ανάλογα το στούντιο και το πακέτο μαθημάτων που θα πάρεις. 

Δες παρακάτω μερικές διευθύνσεις στην Αθήνα και τα προάστια που καλύπτουν αρκετά είδη άσκησης, για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους σου.

Gravity

Τριών Ιεραρχών 86, Άνω Πετράλωνα, τηλ:  2111135260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gravity gym (@gravitygym_athens)

Στο άρτια εξοπλισμένο Gravity στα Πετράλωνα λειτουργούν ταυτόχρονα δύο αίθουσες ομαδικών μαθημάτων. Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, με ανώτατο όριο τα 6 άτομα, ενώ η φιλοσοφία του χώρου στηρίζεται στη λειτουργική προπόνηση. Οι επιλογές προπόνησης που παρέχονται: strength, cardio, conditioning, οι οποίες συνδυαστικά συνθέτουν αυτό που η ομάδα των προπονητών του χώρου αποκαλεί gravity training system (gts). Στο χώρο υπάρχει και συμβατικός εξοπλισμός γυμναστήριου (μηχανήματα, ελεύθερα βάρη, τροχαλίες κ.α.) ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για προπονήσεις personal training.

Manualphysiotherapy

Καραϊσκάκη 23, Γλυφάδα, τηλ: 21 6003 5521

Σε ένα χώρο που έχει φτιαχτεί για να παρέχει υπηρεσίες θεραπείας αποκατάστασης υψηλού επιπέδου, το Manualphysiotherapy διαθέτει ειδικά ολιγομελή τμήματα 1-2 ατόμων. Οι ασκούμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων που περιλαμβάνουν ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη), ασκήσεις με χρήση ειδικού εξοπλισμού αποκατάστασης με τη χρήση του σωματικού βάρους (total gym), αλλά και όλου του εξοπλισμού Pilates. Η επιλογή του συνδυασμού των ασκήσεων γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις δυνατότητες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει η κάθε ασκούμενη ή ασκούμενος βάσει του ιστορικού, πιθανών συνυπαρχόντων προβλημάτων υγείας αλλά και των προσωπικών στόχων.

Athenians Sports Village

Τριπτολέμου 42, Βάρη, τηλ: 6934678377

Με μότο τους το “Live to play - play to live”, η ομάδα του Athenians Sports Village προσφέρει ομαδικές προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, αλλά και personal training σε έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο κοντά στη θάλασσα, ο οποίος είναι παντός καιρού. Χειμώνα, καλοκαίρι λοιπόν, οι ασκούμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε γκρουπ ενδυνάμωσης με βάρη, cross training και Box Fit, τα οποία συνδυάζουν την ψυχαγωγία με αποτελεσματικές προπονητικές μεθόδους για τα βέλτιστα αποτελέσματα. Στον χώρο γίνονται και προπονήσεις για παιδιά από 13 ετών, επίσης σε μικρά γκρουπ, καθώς και στοχευμένες προπονήσεις για αθλητική απόδοση. 
 

Cross Training Club

Λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου 95 και, Δαμασκηνού 2, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0935 5330

Εδώ και κοντά μια δεκαετία, το cross training στούντιο της Νέας Σμύρνης, μέλος της «οικογένειας» της Base προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επίκεντρο την κυκλική/λειτουργική (functional) προπόνηση από εξειδικευμένους προπονητές. Τα τμήματα είναι καθημερινά και ολιγομελή, και περιλαμβάνουν ασκησιολόγιο με ευρεία γκάμα εξοπλισμού (TRX, αλτήρες, λάστιχα, BOSU κ.α.) προσφέροντας ποικιλία ερεθισμάτων για τη βελτίωση της αντοχής και της δύναμης. Στον ίδιο χώρο γίνονται και personal training συνεδρίες, ενώ σε κοντινό χώρο (Ελευθέριου Βενιζέλου 105) πραγματοποιούνται μαθήματα Pilates σε Reformer και σε Mat, επίσης σε ολιγομελή τμήματα.

Fly the Gap Training Studio

Αριστοφάνους 23Α, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 5997

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FLY THE _ GAP (@ftg.trainingstudio)

Σε έναν άνετο και όμορφο χώρο στο Χαλάνδρι, η ομάδα του Fly the Gap προσφέρει πακέτα λειτουργικών προπονήσεων και μυϊκής ενδυνάμωσης σε μικρά γκρουπ – το πολύ μέχρι 5 άτομα. Παράλληλα παρέχονται προγράμματα Pilates Reformer και Mat με στόχο την αποκατάσταση από τραυματισμούς αλλά και τη βελτίωση της ευλιγισίας/ορθοσωμίας. Τα τελευταία γίνονται σε γκρουπ των 2 ατόμων. Προσεχώς, θα προστεθούν και μαθήματα χορού, επίσης σε μικρά γκρουπ, ενώ για να χαλαρώσει το κορμάκι σου παρέχονται και υπηρεσίες μασάζ.

TCTerminal

Λ. Βουλιαγμένης 403, Ηλιούπολη, τηλ: 2109700002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TCTerminal (@theconcept_vouliagmenis)

Σε έναν μεγάλο χώρο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης σχεδιασμένο αποκλειστικά για ομαδικές προπονήσεις, η ομάδα του the Concept προσφέρει πληθώρα ομαδικών και small group προγραμμάτων μέσα από πέντε θεματικές αίθουσες. Εδώ θα βρεις καθημερινά προγράμματα για κάθε ανάγκη και διάθεση, όπως TRX, Sports Training, Free Weights, Cross Training, HIIT,Cardio, Dans και Core, καθώς και ολιστικού τύπου προπονήσεις όπως Pilates, Yoga, Aerial Yoga και Stretching. Κι αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχεις για να γυμναστείς.

Domus Health and Fitness Boutique 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 108, Γλυφάδα, τηλ: 21 1415 9712

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eri Vavouraki (@domus__health_fitness)

Βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας και προσφέρει ευρεία γκάμα small group training (4 – 8 ατόμων), personal training και semi personal training (2 ατόμων) προγραμμάτων. Ενδεικτικά στο καθημερινό πρόγραμμα του Domus θα βρεις προγράμματα ενδυνάμωσης και καύσης θερμίδων, HIIT Pilates αν θες να δοκιμάσεις την μέθοδο σε μεγαλύτερη ένταση, Yoga και Chair Yoga για βελτίωση της κινητικότητας, καθώς και ένα πρόγραμμα Anti Gravity, το οποίο συνδυάζει ακροβατικές κινήσεις πάνω σε πανιά, με διάφορες μεθόδους άσκησης όπως η Yoga, το Pilates και το Calisthenics.

Revive Personal Training & Small Groups

Σωκράτους 76, Καλλιθέα, τηλ: 21 1216 3054

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ReviveStudio (@revivefitnessstudio)

Σε έναν όμορφο χώρο στην Καλλιθέα, η προπονητική ομάδα του Revive προσφέρει τριών ειδών προγράμματα άσκησης, σε μικρά γκρουπ (1-3 άτομα) ή personal. Εδώ θα γυμναστείς με την μέθοδο του Cross Training για να αυξήσεις την αντοχή σου και να δυναμώσεις όλες τις μυϊκές ομάδες με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού (TRX, μπάλες, λάστιχα, αλτήρες), θα κάνεις Pilates με όργανα σε κρεβάτι Reformer, σε συνδυασμό με τη χρήση μπάλας, λάστιχων και δαχτυλιδιού, αλλά και θα μάθεις να αμύνεσαι (και να επιτίθεσαι) με την μέθοδο Krav Maga, αν σε ενδιαφέρει να κάνεις το βήμα προς τις πολεμικές τέχνες. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v