Πώς θα γυμνάσεις τους «κάτω» κοιλιακούς;

Μην αμελείς την κάτω μοίρα των κοιλιακών σου, είναι κρίμα. Δες με ποιες ασκήσεις θα τη στοχεύσεις αποτελεσματικά.

Πώς θα γυμνάσεις τους «κάτω» κοιλιακούς;

Είτε λαχταράς το πολυπόθητο… 8pack, είτε απλά θες να δυναμώσεις τον πυρήνα σου, η ενδυνάμωση των «κάτω» κοιλιακών ίσως είναι αυτό που λείπει από το οπλοστάσιό σου.

Αν και οι κοιλιακοί σου είναι μόνο ένας μυς, ο ορθός κοιλιακός, οι περισσότερες ασκήσεις για κοιλιά, π.χ. ροκανίσματα, ενεργοποιούν κυρίως το «άνω» τμήμα.

Οι κάτω κοιλιακοί γυμνάζονται δύσκολα και αναδεικνύονται δυσκολότερα, μιας και το σώμα έχει την τάση να αποθηκεύει το περίσσιο λίπος σε αυτήν την περιοχή.

Πέρα όμως από το εμφανισιακό κομμάτι, υπάρχει και το λειτουργικό. Αν ένα κομμάτι του πυρήνα σου είναι αδύναμο, άλλα μέρη του σώματος θα μπουν στο παιχνίδι για να διαχειριστούν το φορτίο, όχι μόνο στο γυμναστήριο αλλά κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων όπως το να κάθεσαι στο γραφείο ή το να οδηγείς. Αν οι κάτω κοιλιακοί είναι αδύναμοι, η μέση και τα ισχία επιβαρύνονται.

Πώς τους γυμνάζεις όμως;

Σε γενικές γραμμές, οι κινήσεις που στοχεύουν στους κάτω κοιλιακούς αφορούν την οπίσθια κλίση της λεκάνης ή την αντίσταση στην κίνηση αυτή.

Δες παρακάτω μερικές από τις πιο αποτελεσματικές και ενσωμάτωσε τες στην προπόνησή σου 1-2 φορές την εβδομάδα για 8-15 επαναλήψεις.

Dead Bugs και παραλλαγές

Leg Lowering με λάστιχο

Reverse Crunch

Incline Reverse Crunch (πιο ζόρικο)

Hanging Leg Raises (ακόμα πιο ζόρικο)

Pike Roll Out (σούπερ ζόρικο)

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v