Στην Ηλιούπολη ξέρουν από καλούς μεζέδες

Σεργιανίζουμε στα στενά της Ηλιούπολης, και τσιμπολογάμε με την παρέα σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία και κουτούκια της περιοχής.

Στην Ηλιούπολη ξέρουν από καλούς μεζέδες

Οικογενειακά ταβερνάκια, παρεΐστικα ρακομελάδικα, κεφάτα μεζεδοπωλεία. Η Ηλιούπολη ξέρει από καλό φαγητό, αλλά και από μεζέδες.

Κι εμείς πήραμε φόρα και σεργιανίσαμε στα στενάκια της για να εντοπίσουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για μεζεδοκατανάλωση.

Ταβέρνα Ο Χιώτης

Περικλέους 32, τηλ: 21 0973 5118

Οικογενειακό ταβερνάκι που μετράει 40 χρόνια λειτουργίας, ο Χιώτης τιμά το καλό φαγητό και τους καλούς μεζέδες με ψαρικά και κρεατικά σε ικανοποιητική αναλογία στον κατάλογο, που δεν αφήνουν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων ωραία και δροσερή πολίτικη σαλάτα, κοντοσούβλι, κλέφτικο, κεφτεδάκια σπέσιαλ, ντολμαδάκια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κότσι χοιρινό φούρνου, σουτζουκάκια σμυρναίικα, αλλά και γαριδομακαρονάδα, ψητή σαρδέλα, τηγανιτό θράψαλο και ωραία ρεβίθια φούρνου. Λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15-20€ το άτομο, με κερασμένο γλυκάκι.

Μεζεδοποιήματα

Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 35, τηλ: 2109739339

Όνομα και… ποίημα γεύσης, αυτό στέκι για πολίτικους μεζέδες (και όχι μόνο) στην Ηλιούπολη, βγάζει πολύχρωμα τραπεζάκια έξω και σε υποδέχεται για να φας, να πιείς και να πεις και ένα τραγούδι. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το μαριναρισμένο μοσχάρι σε σουβλί με το basmati του, τα μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές, το εξαιρετικό παστουρμαλί με παστουρμά από τον Μιράν, την πατζαροσαλάτα, τα αυγά με σουτζούκι και πατάτες τηγανητές, τη χοιρινή τηγανιά, το πικάντικο λαχματζούν, αλλά και αρκετές επιλογές στα κάρβουνα, όπως τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα κεμπάπ. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

Στοά Μουσική Μπακαλοταβέρνα

Βιτσι 3, τηλ: 698 601 3049

Παραδοσιακό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο, η Στοά ξέρει πώς να ικανοποιήσει τα στομάχια της παρέας, αλλά και πώς να προσφέρει ωραίες πενιές για τα αυτιά τους. Χαλούμι σχάρας, φέτα ραβασάκι με φύλλο κρούστας και σουσάμι, μπουγιουρντί πληθωρικό, καγιανάς με λουκάνικο, αυγά σουλελέ, τυρί σαγανάκι πικάντικο, γεμιστές πιπεριές με γραβιέρα Αμφιλοχίας, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες συνοδεύουν ιδανικά τα κρασάκια, ενώ γαύρος μαρινάτος ή τηγανιτός, γαρίδες σαγανάκι και πληθωρικές γαριδομακαρονάδες δίνουν τον απαραίτητο θαλασσινό τόνο. Λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Το Ρακόμελο

Διστόμου 9, τηλ: 210 970 20 25

Σε μια πέτρινη πολυκατοικία του 29', αυτό το παρεϊστικο μεζεδοπωλείο, σερβίρει παραδοσιακή αλλά και πειραγμένη κουζίνα και αγαπά τα αποστάγματα. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Πατατοσαλάτα, κρητικά ντακάκια, χοιρινή τηγανιά σβησμένη με λευκό κρασί και γραβιέρα, λουκάνικο καπνιστό σε οξιά γεμιστό με φέτα και ντομάτα, μπριζολάκια χοιρινά σε μερίδα, τηγανιά κοτόπουλο με πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σφακιανή μυζηθρόπιτα, ρολάκια γραβιέρας με σιρόπι ρακόμελου, κρητικούς κολοκυθανθούς, ντοματοκεφτέδες, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για όλους. Συνοδεία ρακής, ρακόμελου, τσιπουρου ή… ό,τι αγαπάς, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Η Σκόπα

Σκόπα 11, τηλ: 21 0990 1450

Κρυμμένο διαμαντάκι στην περιοχή, η Σκόπα είναι ένα κλασικό καφενείο της γειτονιάς, από εκείνα που σερβίρουν καφεδάκια, αλλά και νοστιμότατους μεζέδες για να τσουγκρίσεις κρασάκια με την παρέα. Τα κρεατικά παίζουν δυνατή μπάλα εδώ, με επιλογές που θα σε ικανοποιήσουν πλήρως, όπως η πανσέτα, το μοσχαρίσιο συκώτι, το λουκάνικο κοτόπουλο, τα καλαμάκια προβατίνας, το τζατζικάκι, οι χωριάτικες πατάτες, και τα τραγανά του κεφτεδάκια. Αν θες να τσιμπολογήσεις θαλασσινά, έχει κι απ’ αυτά, με ωραιότατα καλαμαράκια τηγανιτά, και μικρά ψαράκια στο τηγάνι. Λογαριασμός με τσίπουρο ή κρασάκι στα 18-20€ το άτομο.

Mαντζάτο

Κουντουριώτου 9, τηλ.: 21 0992 2584

Σε ένα ήσυχο στενό κοντά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, το Μαντζάτο σε υποδέχεται στον οικείο χώρο του, σαν να τρως στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, για να σε σερβίρει μαμαδίσια, παραδοσιακή κουζίνα, με αρκετά μαγειρευτά, αλλά και κρεατικά. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τα κανελόνια με κιμά, τον ντάκο, το χοιρινό κοντοσούβλι, την μαμαδίσια χορτόπιτα, τον κοκκινιστό κόκκορα με μακαρόνια, το αρνάκι γάλακτος φρικασέ, τα χοιρινό μαριναρισμένο με βότανα και τα κανελόνια με σπανάκι και φέτα. Τα πιάτα αλλάζουν συχνά, αναλόγως τη διάθεση του σεφ, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v