Οι ερημικές παραλίες της Αττικής, όπως τις ανακάλυψαν τα drone

Πέντε μυστικές παραλίες της Αττικής, σε άλλα τόσα εντυπωσιακά βίντεο τραβηγμένα από drone που θα σε κάνουν να μην πιστεύεις στα μάτια σου.

Οι ερημικές παραλίες της Αττικής, όπως τις ανακάλυψαν τα drone

Αν έπρεπε να απαριθμήσουμε τους βασικούς λόγους που αγαπάμε τα social media, το ότι μας σύστησαν καταπληκτικές παραλίες που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε θα ήταν πολύ ψηλά στη λίστα. Άσε τους μισάνθρωπους να γκρινιάζουν ότι ο κόσμος που μαζεύεται «χαλάει» την φάση, λες και είναι μουσειακά εκθέματα οι παραλίες και δεν θα ‘πρεπε να τις αγγίζουμε, και έλα να σε ξεναγήσουμε στις άγνωστες παραλίες της Αττικής, όπως τις ανακάλυψαν τα drone των αγαπημένων μας YouTubers.

Το Μικρό Πήλιο

Γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα που φτάνουν στο κύμα, σε μια μυστική παραλιούλα ανάμεσα στην παραλία του Βαρνάβα και τους Αγίους Αποστόλους. «Η ονομασία της εκφράζει απόλυτα το σκηνικό που την περιβάλλει και το οποίο μοιάζει πολύ με τις εικόνες που βλέπει κανείς σε παραλίες του Πηλίου: Πεύκα μέχρι την παραλία (μας έκανε εντύπωση πως το μέρος δεν έχει υποστεί πυρκαγιές), φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε με canyoning στο παρακείμενο φαράγγι και το σκηνικό ανταμείβει» λέει ο δημιουργός του βίντεο, Haanity. Στον χάρτη τη βρίσκεις εδώ

Η Μικρή Χαμολιά

Ο δημιουργός του βίντεο, Up Drones, λέει ότι αυτή είναι ίσως η ομορφότερη παραλία της Αττικής, και εξηγεί πώς θα τη βρεις: «Ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη θα πρέπει να πάρετε τον δρομο για τον οικισμό Χαμολιά και από εκεί μόλις φτάσετε στην παραλία του οικισμού θα κατευθυνθείτε προς τα δεξιά. Μετά από 500 μέτρα θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στην Μικρή Χαμολιά». Στον χάρτη, εδώ.

Τα Τρία Λιμανάκια

Άλλο ένα καταπληκτικό βίντεο του Haanity, περιλαμβάνει όχι μία, αλλά τρεις διαφορετικές παραλίες κοντά στο Σέσι, με νερά που θα σου θυμίσουν το Ναυάγιο της Ζακύνθου. «Μικροί ορμίσκοι - διαμάντια, μακριά απο την πολυκοσμία που θα σας κάνουν να αισθανθείτε την ηρεμία της φύσης και την ομορφιά του τοπίου. Βρίσκονται κοντά στην παραλία Σέσι στη Βόρεια Αττική, μετά τη λίμνη του Μαραθώνα και έχουν εύκολη πρόσβαση, από βατό μονοπάτι» λέει ο δημιουργός του βίντεο.

Το Τσίου

Μέχρι πρότινος μυστικό που κάποια στιγμή διέρρευσε, από το σούπερ δημοφιλές βίντεο του Up Drones, το Τσίου βρίσκεται στο Σούνιο και είναι ένας μικρός αμμουδερός κολπίσκος με καταπληκτικά νερά. Η πρόσβαση απαιτεί πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι, ενώ στα δεξιά έχει μια μικρή σπηλιά στην οποία μπαίνεις με μακροβούτι. Στον χάρτη τη βρίσκεις εδώ.

Το Νησί του Ντούνη

Ακριβώς απέναντι από την Αλθέα της Αγίας Μαρίνας, το νησάκι του Ντούνη βρίσκεται… σε περπατήσιμη απόσταση (δεν είναι σχήμα λόγου το περπατήσιμη, τα νερά είναι πολύ ρηχά) και έχει μια σειρά από μικρές, πριβέ παραλιούλες ό,τι πρέπει για τις ρομαντικές ψυχές ανάμεσά μας –κλείσιμο ματιού. Ο δημιουργός του βίντεο, Up Drones, το περιγράφει ως «έναν απίστευτο πλωτό παράδεισο με μικρούς κολπίσκους και από τις δύο πλευρές του νησιού με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά». Στον χάρτη εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v