Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο και δροσιά

Στην Αττική και την Κορινθία, βρήκαμε παραλίες οργανωμένες και ερημικές, με ταβερνάκια ό,τι πρέπει για την όρεξη που θα σου ανοίξει η θάλασσα.

Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο και δροσιά

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου είναι σχεδόν εδώ, αλλά να σου πούμε και κάτι; Και όλος ο Σεπτέμβριος καλοκαίρι είναι, και άσε τους καλοχειμωνάκηδες να λένε τα δικά τους. Όσο εκείνοι μιλούν για πάγκους και για κατεργάρηδες, εσύ σημειώνεις τις καλύτερες μονοήμερες για μπάνιο… γιατί το φθινόπωρο είναι ακόμα μακριά. Πολύ μακριά.

Στο Δασκαλειό

Τρεις διαδοχικές παραλίες σε τρεις μικρούς κολπίσκους, ο καθένας σετ με το δικό του ταβερνάκι, συναποτελούν την πρόταση «πάμε μονοήμερη στο Δασκαλειό». Η πρώτη βρίσκεται εδώ έχει ψιλό βοτσαλάκι και μεγάλη έκταση, η δεύτερη είναι αμμουδερή και μικρότερη, και η τρίτη έχει επίσης άμμο και ρηχά νερά ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια. Και οι τρεις είναι οργανωμένες σε ένα τμήμα τους, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχουν όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο για να απλώσεις τις πετσέτες σου αν προτιμάς. Τα νερά είναι και στις τρεις κρυστάλλινα, καθότι (να σημειώσουμε για όσους δεν είναι καλοί στη Γεωγραφία) εδώ βρισκόμαστε στο Αιγαίο.

Από τα ταβερνάκια της περιοχής, δικό μας αγαπημένο είναι το Πανόραμα, που απολαμβάνει τέλεια θέα στην τρίτη παραλία, και σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι (στα 55€ το κιλό) και θαλασσινά όπως θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, αχνιστά μύδια και κριθαρώτο θαλασσινών. Αν δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο με ουζάκι.

Στο Καλογερολίμανο

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, με οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της, το Καλογερολίμανο είναι η αγαπημένη παραλία των ερημιτών: Ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες, ούτε μουσικές από μπητσόμπαρα. Μόνο κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και αρμυρίκια που φτάνουν σχεδόν στο κύμα. Εννοείται ότι φέρνεις μαζί προμήθειες, γιατί βάζουμε στοίχημα πως θα θες να μείνεις με τις ώρες. Λίγη προσοχή στην πρόσβαση, καθότι ο δρόμος αν και ασφαλτοστρωμένος είναι στα τελευταία 400 μέτρα αρκετά στενός –δεν θα δυσκολευτείς όμως ιδιαίτερα.

Για φαγητό μετά, θα πιάσεις οπωσδήποτε τραπέζι στο Αμόνι, το μπαλκονάκι του οποίου κρέμεται πάνω από την παραλία του Σοφικού. Εδώ θα δοκιμάσεις ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, που εναλλάσσονται στο μενού ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, ενώ ο λογαριασμός με ουζάκι κυμαίνεται στα 20-25€ το άτομο.

Στο Φλάμπουρο

Αν πάλι προτιμάς λίγη οργάνωση και πανεύκολη πρόσβαση, το Φλάμπουρο κοντά στο Λουτράκι είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου: Καθαρά νερά, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι έξω, και ενδιαφέρων βυθός ό,τι πρέπει για βουτιές με μάσκα συνθέτουν το τοπίο της. Έχει ξαπλώστρες, καλαμένιες ομπρέλες και beach bar, αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους δεν είναι φαν της οργάνωσης. Σημείωσε, τέλος, ότι απολαμβάνει φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Και όταν πεινάσεις, θα πιάσεις τραπεζάκι ακριβώς πάνω από την παραλία στη Σκορπίνα, για φανταστικά θαλασσινά (μην χάσεις τη γαριδομακαρονάδα) αλλά και κάποια ψητά της ώρας για τους αντιφρονούντες της παρέας. Η θέα στην θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα είναι και από εδώ τέλεια, οι δε τιμές ωραιότατες: Δύσκολα θα πληρώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v