Σούπερ αμμουδερές παραλίες το πολύ μία ώρα από την Αθήνα

Στον Ευβοϊκό, τον Σαρωνικό, και το Αιγαίο (ναι ναι, το Αιγαίο) οι αμμουδιές είναι φανταστικές, τα νερά καθαρά και οι αποστάσεις μικρές. Αλήθεια λέμε.

Σούπερ αμμουδερές παραλίες το πολύ μία ώρα από την Αθήνα

Λίγος κόσμος συνειδητοποιεί το μεγαλείο του να μένεις μία ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από μια αιγαιοπελαγίτικη παραλία. Το ψυλλιάζεσαι, όμως, βουτώντας σε μια παραλία στην Κερατέα, ή στο Σούνιο: Τα νερά εδώ είναι διαφορετικά, πιο διάφανα, πιο γαλανά. Δύο από τις πέντε αγαπημένες μας αμμουδιές της Αττικής βρέχονται από αυτά τα νερά –και οι υπόλοιπες τρεις, όμως, δύο του Σαρωνικού και μία του Ευβοϊκού, έχουν τη δική τους χάρη. Πάμε να τις ανακαλύψουμε.

Η Τσονίμα
Στον χάρτη εδώ 

Δεν την έχεις ούτε ακουστά; Τόσο το καλύτερο, ετοιμάσου να εκπλαγείς: Μικρή, πανέμορφη και απάνεμη, η Τσονίμα βρίσκεται στην Κερατέα, έχει σούπερ αφράτη αμμουδιά, αρμυρίκια για σκιά στο πίσω μέρος της και κρυστάλλινα νερά, καθότι βρέχεται από το Αιγαίο (η στεριά που βλέπεις απέναντι είναι η Μακρόνησος). Δεν είναι οργανωμένη, δεν θα χρειαστεί όμως να κουβαλήσεις προμήθειες, καθότι ένα café-μπητσομπαράκι ακριβώς απέναντι φροντίζει για τα απαραίτητα σε παγωμένες μπύρες, καφεδάκια, παγωτά και παραλιοφαγητό. Φέρε οπωσδήποτε μάσκα για να χαζέψεις τα ψαράκια στον βυθό.

@in2life_gr Replying to @user145389.1 Τη λένε Τσονίμα, βρίσκεται στην Κερατέα και είναι η νέα αγαπημένη μας παραλία της Αττικής 🥰 #athens #summer #athensbeach #fyp #greece #greektikok #greecetraveltips ♬ original sound - in2life

Το Πευκοδάσος του Σχινιά
Στον χάρτη εδώ 

Τμήμα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, η μεγάλη παραλία με τα πεύκα στον Σχινιά είναι μακράν η αγαπημένη μας αμμουδιά στην Αττική, καθότι συνδυάζει δάσος, μονοπάτια, ειδυλλιακή ησυχία (είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και κόσμο να έχει, ενοχλητικά γεμάτη δεν θα την βρεις ποτέ) οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της και πεντακάθαρα νερά όταν δε φυσάει νοτιάς. Τις ημέρες που συνδυάζουν υψηλές θερμοκρασίες με δυνατό αέρα, η πρόσβαση στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας κλείνει για να προστατευτεί το δάσος, μένουν όμως ανοιχτές οι οργανωμένες δίπλα της, που έχουν την ίδια φανταστική αμμουδιά –εμείς αγαπάμε το Moraitis Beach, που δεν έχει είσοδο, μόνο χρέωση 15€ για ένα σετ ξαπλώστρες, ή ελάχιστη κατανάλωση 5€ από το μπαρ αν προτιμάς να στήσεις την δική σου ομπρέλα στην άμμο.

@in2life_gr Τέλειες αμμουδιές στην Αττική: Ο Σχινιάς #greece🇬🇷 #athens #athensbeach #fyp #hot ♬ Sail Away - lovelytheband

Ο Χάρακας
Στον χάρτη εδώ 

Ξακουστή και κοσμαγάπητη αμμουδιά της αθηναϊκής ριβιέρας, είναι οργανωμένη σε ένα τμήμα της (15€ το σετ ξαπλώστρες, χωρίς είσοδο) έχει όμως και άπλετο ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις τις ψάθες και τα κουβαδάκια σου. Τώρα που είπαμε κουβαδάκια, η παραλία είναι εξαιρετική για μικρά παιδιά, καθότι έχει ρηχά νερά, λίγο ψιλό βοτσαλάκι για ένα μέτρο περίπου εκεί που σκάει το κύμα, και όλο το υπόλοιπο μέσα-έξω είναι σκέτη άμμος. Κρυστάλλινα νερά και εδώ, καθότι βρισκόμαστε ακριβώς στη «μύτη» που κάνει η Αττική βγαίνοντας στο Αιγαίο, μια ανάσα από το Σούνιο –στο οποίο αξίζει να πεταχτείς πριν την επιστροφή, για να δεις το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα από τον Ναό του Ποσειδώνα.

Η Λομβάρδα
Στον χάρτη εδώ 

Οι παλιοί θα τη θυμάστε ως Bikini, οι νεότεροι ως Mojito Bay, τα τελευταία νέα όμως είναι ότι ο τέλειος, αμμουδερός κολπίσκος της Λομβάρδας φέτος είναι απαλλαγμένος από τα ντεσιμπέλ και τις ξαπλωστρομπρέλες που καταλάμβαναν το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Μας έμεινε, από τις εγκαταστάσεις τους, το μεγάλο ελεύθερο πάρκινγκ στο πίσω μέρος της παραλίας. Μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, εδώ θα βρεις απαλή αμμουδιά, ωραία νερά που δεν βαθαίνουν απότομα, και ένα ωραιότατο σουβλακο-ψητοπωλείο, το Γνήσιο, στα τρία λεπτά με το αυτοκίνητο από την παραλία.

Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης
Στον χάρτη εδώ

Σε βλέπουμε που στραβομουτσουνιάζεις, αλλά άφησέ μας να εξηγήσουμε: Αν δεν έχεις τα απιθανικομμύρια που ζητά για είσοδο ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ακριβώς απέναντί του θα βρεις αυτήν εδώ την αμμουδερή παραλιούλα που έχει φανταστικά, ρηχά νερά, απαλή σαν πούδρα άμμο μέσα κι έξω από το νερό (ό,τι πρέπει και για βραδινό μπάνιο) και αρκετό χώρο για να στήσεις την ομπρέλα σου και να απλώσεις την πετσέτα σου. Δίπλα της, υπάρχει μια ακόμα οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και beach bar, το Rica Nera Sol αν λαχταρήσεις ένα παγωμένο καφεδάκι ή μια μπύρα βρε αδερφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v