Πατέντες για να φτιάξεις την αποθήκη σου

Στην αποθήκη σου επικρατεί ο κακός χαμός και θέλεις να βάλεις μια τάξη. Φοράμε την μαγκαϊβερική μας στολή και σου δίνουμε ένα χεράκι βοηθείας.

Πατέντες για να φτιάξεις την αποθήκη σου

Ο Αύγουστος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας των διακοπών, ωστόσο εκτός από θάλασσα, κοκτέιλ και μεζεδάκια στο κύμα έχει και συμμαζέματα στο σπίτι και στο εξοχικό, αφού ο ελεύθερος χρόνος είναι είδος υπό εξαφάνιση το προηγούμενο διάστημα με τη δουλειά να βαράει κόκκινο. Όπου συμμαζέματα, βάλε κυρίως τις δουλειές στην αποθήκη, προκειμένου να γίνει ξανά ευπαρουσίαστη κι όχι το χάλι που είναι πια. Εμείς ψάξαμε τα μαγκαϊβερικά αρχεία μας και βρήκαμε πατεντάτες συμβουλές ώστε η αποθήκη σου να γίνει σένια και πλήρως βοηθητική για σένα κι όσ@ τη χρησιμοποιούν.

Αρχικά πέτα τη σαβούρα, που μαζεύεις χρόνια

Το πρώτο βήμα, για να πάρει μια φυσιολογική μορφή επιτέλους η αποθήκη σου, είναι να πετάξεις όλα εκείνα τα άχρηστα πια πράγματα, που στοκάρεις σε κούτες εντός της. Ξεχώρισε τις ηλεκτρικές συσκευές που δουλεύουν κι ανακύκλωσε αντίστοιχα εκείνες που δεν παίρνουν μπρος πια, λόγω μη χρήσης τους. Αντίστοιχα δώρισε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ρούχα κι έπιπλα, που έχεις πάρει απόφαση ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ξανά. Κράτα τα απολύτως απαραίτητα και θα δεις ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάτι, δεν θα φας 2 ώρες στον σορό της αποθήκης.

Χρησιμοποίησε τις παλιές σου ραφιέρες ή φτιάξε μία μόνος σου

Ένας έξυπνος τρόπος για να κερδίσεις χώρο, αλλά και να οργανώσεις την αποθήκη σου, είναι να βάλεις τα πράγματα της σε ράφια. Αν έχεις κάποια παλιά ραφιέρα, τότε θα σου λύσει τα χέρια. Τοποθέτησε την σε μια γωνιά της αποθήκης κι άρχισε να στοιβάζεις τα πράγματα της, σε αυτή, ανά είδος και χρησιμότητα. Μην ξεχνάς να έχεις πρόχειρα, αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Αν δεν έχεις κάποια παλιά ραφιέρα με απλά βήματα μπορείς να κατασκευάσεις μία από μόνος σου. Μέτρησε τις διαστάσεις που θα χρειαστείς να καλύψεις και προμηθεύσου τα κατάλληλα ξύλα για την κατασκευή σου. Αν χρειαστείς έξτρα βοήθεια, το παρακάτω βιντεάκι είναι έξτρα διαφωτιστικό.

Τα άδεια βαζάκια μην τα σνομπάρεις

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμμαζέψεις, βίδες, καρφιά και λογής, λογής μικροεργαλεία από μικρά γυάλινα βαζάκια; Όχι θα σου πούμε μεγαλοφώνως δεν υπάρχει για αυτό φρόντισε να τα ομαδοποιήσεις αναλόγως και να τα βάλεις όλα στη ραφιέρα σου. Μην ξεχάσεις να τα ονοματίσεις κολλώντας και πλαστικές ετικετούλες έξω από κάθε βάζο. Eξαιρετική δουλειά κάνουν και τα κονσερβοκούτια, όπως και τα αντίστοιχα τσίγκινα κουτάκια μπισκότων, ή caprice.

Τα ξύλινα και τα πλαστικά καφάσια δεν έχουν θέση στα σκουπίδια

Αν ψάχνεις έξτρα ράφια τότε τα ξύλινα και τα πλαστικά καφάσια που σκέφτεσαι να πετάξεις στα σκουπίδια θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Αν είναι ξύλινα και τα περάσεις μάλιστα ένα βερνικάκι τότε θα γίνουν έξτρα κουκλίστικα, προσφέροντάς σου έξτρα χώρο για να αποθηκεύσεις ό,τι χρειάζεσαι.

Παλέτα να φύγουμε

Η παλέτα είναι ένα πολυεργαλείο για κάθε αποθήκη που σέβεται τον εαυτό της αφού αναλόγως του πώς θα τοποθετηθεί, θα προσφέρει εξτρά λύσεις στην αποθήκη σου. Μία ολόκληρη παλέτα βιδωμένη από την ανάποδη όψη της στον τοίχο μοιάζει ταμάμ για να κρεμάσεις ό,τι θες και να τοποθετήσεις τσουγκράνες, φτυάρια, σκούπες και σφουγγαρίστρες. Αντίστοιχα αν χρησιμοποιήσεις λίγα ξύλινα ράφια μπορείς να φτιάξεις από ξύλινο τραπεζάκι, μέχρι ραφιέρες και μπαούλα. Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις σου έχουμε ξανά το κατάλληλο βιντεάκι να κάνεις τη δουλειά σου.

Μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου θα μας σώσει

Όπου αποθήκευση, βάλε ντουλάπα κι όπου ντουλάπα, βάλε αποθήκευση. Απαραίτητο συστατικό στην προσπάθεια οργάνωσης της αποθήκης λοιπόν, είναι και μια ντουλάπα, για να αποθηκεύσεις ρούχα κυρίως αλλά και πράγματα πρώτης ανάγκης. Με λίγα βήματα μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου μια, περνώντας της συγχρόνως και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση της, εντός της αποθήκης. Ιδέες μπορείς να πάρεις από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v