Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο… εδώ γύρω

Δεν βγαίνει το μπάτζετ για διακοπές; Εμείς είμαστε εδώ. Και έχουμε τέλεια μέρη για μπάνιο το πολύ μιάμιση ώρα από το κέντρο, ό,τι πρέπει για μονοήμερη.

Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο… εδώ γύρω

Σε βρήκε ο Αύγουστος στην Αθήνα, και έχεις πήξει στον Σχινιά και στο ΚΑΠΕ, και ψάχνεις κάτι διαφορετικό, μια παραλία που δεν έχεις δει εφτά χιλιάδες φορές, λίγη αίσθηση καλοκαιρινής εκδρομής βρε αδερφέ; Κράτα σημειώσεις.

Μία ώρα από το κέντρο: Το Βγέθι
Στον χάρτη εδώ 

Παραλία βοτσαλωτή, με νερά να τα πιείς στο ποτήρι, φωλιασμένη μέσα σε ένα απολύτως νησιώτικο τοπίο που θα σου φέρει στο νου κάτι από Κυκλάδες. Το Βγέθι βρίσκεται στην Κερατέα, πολύ κοντά στο Δασκαλειό, είναι απαλλαγμένο από ξαπλώστρες και μπητσόμπαρα, έχει όμως μερικές καλαμένιες ομπρέλες του Δήμου για να απλώσεις από κάτω τις πετσέτες και τις ψάθες σου –και άφθονο χώρο για να στήσεις τη δικιά σου ομπρέλα, αν δεν τις προλάβεις ελεύθερες.

@in2life_gr Σε βρήκε ο Αύγουστος στην πόλη; Τα λέμε στο Βγέθι 💕 #athens #beach #fyp #greecetravel #traveltok #summer ♬ Sail Away - lovelytheband

Αν πάλι προτιμάς άμμο και οργάνωση, θα τα βρεις και τα δύο λίγο παραδίπλα, στις δύο παραλίες του Δασκαλειού (η πρώτη έχει και ρηχά νερά ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια). Για φαγητό πριν την επιστροφή, αξίζει να πιάσεις τραπεζάκι στο Πανόραμα, για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά όπως το θράψαλο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, τα αχνιστά μύδια και το κριθαρώτο θαλασσινών. Το φρέσκο ψάρι κυμαίνεται στα 55€ το κιλό, αν μείνεις σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο με ουζάκι.

40 λεπτά από το κέντρο: Η Λομβάρδα
Στον χάρτη εδώ 

Οι λάτρεις των ελεύθερων παραλιών θα χαρούν πολύ με τα τελευταία νέα: Η φανταστική αμμουδιά της Λομβάρδας, την οποία μέχρι πέρυσι την λέγαμε Mojito Bay και την καταλάμβανε σε μεγάλο μέρος της ένα beach bar με ξαπλώστρες και δυνατή μουσική, είναι πλέον απαλλαγμένη από κάθε είδους οργάνωση. Εξακολουθεί να έχει το γνωστό τεράστιο πάρκινγκ στο πίσω μέρος της, ωραία νερά και καταπληκτική αμμουδιά, από αυτές που σπάνια συναντάς σε παραλίες της Αττικής. Φέρε πετσέτα, ομπρέλα και νερό και ετοιμάσου για ολοήμερο πλατσούρισμα… σαν σε νησί.

Αν πεινάσεις μετά το μπάνιο, αλλά δεν είσαι για πολλά πολλά έξοδα, πιάσε τραπεζάκι στην σκιερή αυλίτσα του Γνήσιου, θα μας θυμηθείς: Απέχει τρία λεπτά από την παραλία, και σερβίρει ζουμερά σουβλάκια, ωραίες πανσετούλες στη σχάρα και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές. Με μια-δυο παγωμένες μπύρες, ο λογαριασμός δεν θα βγει παραπάνω από 10-12€ το άτομο.

Μία ώρα και 20 λεπτά από το κέντρο: Το Λυχνάρι
Στον χάρτη εδώ 

Ψιλό, λευκό βοτσαλάκι, διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, άφθονη φυσική σκιά από αρμυρίκια, και οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της. Το Λυχνάρι της Κορινθίας έχει εύκολη πρόσβαση, η μεγάλη έκτασή του όμως εγγυάται ότι δεν θα το βρεις ποτέ πηγμένο στην πολυκοσμία. Η φυσική σκιά επαρκεί για όλους, ομπρέλα φέρνεις μόνο αν θέλεις να κάτσεις πιο κοντά στο κύμα. Και μην ξεχάσεις τη μάσκα, ο βυθός είναι σούπερ ενδιαφέρων και γεμάτος κοχύλια.

Στην επιστροφή, αξίζει να πιάσεις τραπεζάκι στην ταβέρνα Σιδερώνα, στην ομώνυμη διπλανή παραλία, και να δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι και θαλασσινά από τα οποία ξεχωρίζουν τα καλαμαράκια και οι γαρίδες στο τηγάνι. Αν δεν μπεις στον πειρασμό για φαγκριά, σαργούς και λοιπά μεγάλα και ακριβά, θα υπολογίσεις γύρω στα 20-25€ το άτομο με ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v