Ελληνικά, φτηνά και ποιοτικά λευκά κρασιά που πρέπει να δοκιμάσεις

Έχεις χαμηλό μπάτζετ αλλά θες να γνωρίσεις τον ελληνικό αμπελώνα στα καλύτερά του; Αυτά τα κρασιά είναι για σένα.

Ελληνικά, φτηνά και ποιοτικά λευκά κρασιά που πρέπει να δοκιμάσεις

Έχεις 7€ να σου προτείνουμε ένα ποιοτικό, ελληνικό λευκό κρασί; Κι όμως, δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις τις δικές σου οινογνωσίες με την παρέα ή και μόνος.

Με τη βοήθεια της Cava Vinifera στην Κηφισιά, συγκεντρώσαμε έξι υπέροχα λευκά κρασιά, που δεν ξεπερνούν το φράγμα των 15€, ενώ ξεκινούν από μόλις 7€.

Λύτρας Μαλαγουζιά Βιολογικό Βιοδυναμικό

15,20€ 

Ένα ξεχωριστό κρασί που παράγεται σε λίγες φιάλες, με 70% Μαλαγουζιά και 30% Ασύρτικο. Η Μαλαγουζιά του Λύτρα έχει συναρπαστική μύτη, με πλούσιο φρούτο, στους τόνους του ανανά και του γερμά, σε φόντο λεμονανθών, κομπόστας βερίκοκο, φασκόμηλου και γλυκού νεράντζι. Στο στόμα είναι γεμάτο και ισορροπημένο, ενώ η επίγευσή του είναι αρκετά λεμονάτη. Συνδυάζεται ωραία με πιάτα χορταρικών (χορτόπιτες, φρικασέ), αλλά και με ψητά ψάρια, λεμονάτα κρεατικά και λευκά τυριά.

Αντωνόπουλου Άδολη Γη Λαγόρθι- Ασπρούδες- Chardonnay

15,15€ 

Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό λευκοπράσινο χρώμα, με αρώματα κυρίως πεπονιού, μάνγκο, ακτινίδιο και ανανά. Στο στόμα είναι φρουτώδες, με υψηλή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που του χαρίζει φρεσκάδα. Η Άδολη Γη συνδυάζεται υπέροχα με θαλασσινά (μύδια αχνιστά, γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια, χτένια), ψάρια ψητά στα κάρβουνα και εξωτικά φρούτα.

Χαρλαύτη Μαλαγουζιά- Ασύρτικο

10,50€ 

Με φρέσκο άρωμα γιασεμιού το Ασύρτικο με τη Μαλαγουζιά είναι από τα πιο πετυχημένα ζευγάρια του ελληνικού αμπελώνα που ξεχωρίζει για τις έντονες γεύσεις εσπεριδοειδών, μάνγκο και ροδάκινου. Διαθέτει δροσερή οξύτητα και ισορροπία, ενώ συνδυάζεται με δροσερές σαλάτες, ψητά ψάρια, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες.

Foivos Ασύρτικο- Μοσχάτο

11,90€ 

Εσπεριδοειδή, τριαντάφυλλο, ροδάκινο και ο δυόσμος είναι μόνο κάποια από τα αρώματα και τις γεύσεις που πλημμυρίζουν το ποτήρι από αυτό το μοντέρνο και νεανικό κρασί. Δροσερό. νόστιμο, ευχάριστο αλλά και με χαρακτήρα είναι από εκείνα τα κρασιά που πίνονται με την ίδια ευκολία σαν απεριτίφ ή συνοδεύοντας φαγητό. Για το τελευταίο, συνδυάζεται τέλεια με δροσερές σαλάτες, καρπάτσιο ψαριών, ωμά όστρακα, λαχανικά, σπανακόπιτα, λαδερά φαγητά, ντολμαδάκια, μανούρι και άλλα ψητά τυριά.

Μάρκου Εμείς Ασύρτικο- Μοσχάτο- Ροδίτης

7,70€ 

Χρώμα ανοιχτό λεμονoπράσινο στην όψη. Πλούσια αρωματική ένταση στην μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα λεμονιού, πυρηνόκαρπων φρούτων και τριαντάφυλλου. Στην παλέτα παραμένει δροσερό με αρώματα εσπεριδοειδών, υψηλή οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση. Συνδυάζεται με λευκά κρέατα, πουλερικά και ελαφριά δροσερά πιάτα.

Μάρκου Εμείς Ασύρτικο- Μοσχάτο- Ροδίτης

7,70€ 

Η βαθιά γνώση και αγάπη της οικογένειας Μάρκου για την αμπελουργία ενσωματώνεται σε ένα υπέροχο κρασί, με χρώμα ανοιχτό λεμονoπράσινο και πλούσια αρωματική ένταση στην μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα λεμονιού, πυρηνόκαρπων φρούτων και τριαντάφυλλου. Στην παλέτα παραμένει δροσερό με αρώματα εσπεριδοειδών, υψηλή οξύτητα και ισορροπημένη επίγευση. Συνδυάζεται αρμονικά με λευκά κρέατα, πουλερικά και ελαφριά δροσερά πιάτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v