Μεζεδάκια έξω λοιπόν σε Βοτανικό, Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Οι ναοί του παρεϊστικου μεζεδοτσιμπολογήματος βρίσκονται στην τριπλέτα του κέντρου κι εμείς πιάνουμε θέση σε χαλικόστρωτες αυλές και πεζοδρόμια για το μπεκρή μεζέ το επιούσιο.

Μεζεδάκια έξω λοιπόν σε Βοτανικό, Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Βοτανικός, Κεραμεικός – λέγε με Γκάζι – και Μεταξουργείο, ανταμωτές γειτονιές που αγαπούν τον καλό μεζέ, τα τσίπουρα και τις παγωμένες, φτηνές μπίρες.

Καλά κάνουν, κι εμείς μαζευόμαστε μαζί με τις φοιτητοπαρέες για να απολαύσουμε πάσης φύσεως μεζεδάκια.

Ραφίκι

Πέλλης 22, τηλ: 21 0346 4717

Κρυμμένο σε έναν δρομάκι του Βοτανικού, το παρεΐστικο Ραφίκι βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και δέχεται ορδές από παρέες που αγαπάνε τον καλό μεζέ, τον ψαγμένο. Στο Ραφίκι θα φας πειραγμένα μεζεδάκια όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, μαστέλο με τοματίνια κονφί και τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης, χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο τεριγιάκι και πουρέ γλυκοπατάτας με ξινόμηλο και κεμπάπ με πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ. Συνοδεύεις με εκλεκτές χειροποίητες και εγχώριες μπίρες (Jasmine, Chloe, Noctua) ή ουζάκι και πληρώνεις περί τα 12€/ άτομο.

Συντρίμμι

Χαλκιδικής 52, τηλ.: 2130446962

Τα συνεργατικά καφενεία τα αγαπάμε, και το Συντρίμμι είναι ένας από τους λόγους που αυτό συμβαίνει. Είναι χαλαρό, φουλ οικονομικό και σερβίρει νόστιμους, κλασικούς μεζέδες στην μεγάλη του αυλή. Στον κατάλογο θα βρεις πατάτα οφτή με σκορδόλαδο, χόρτα εποχής με ξηρό ανθότυρο, φάβα με ντοματίνια και κάπαρι, ψητό ψάρι ημέρας με χόρτα, σαρδέλες στη σχάρα με σκορδαλιά, μπριζολάκι χοιρινό με καπνιστή πιπεριά, κεφτεδάκια λουκάνικο με μαγιονέζα μυρωδικών, και ωραιότατα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ξινομυζήθρα. Συνοδεία μπίρας ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο.

Θεσσαλός

Μελενίκου 2, τηλ: 21 3022 2335

Κρυμμένο διαμαντάκι για μερακλήδες καλοφαγάδες στον Βοτανικό, ο Θεσσαλός είναι ο «παλιός» που είναι και ωραίος και αλλιώς. Σε ατμόσφαιρα παραδοσιακού καφενέ, στην όμορφη αυλή του, θα απολαύσεις μεζεδάκια εξαιρετικά, όπως φάβα από πράσινο μπιζέλι με καπνιστή πάπρικα, πρόβειο καβουρμά στον φούρνο με αυγά, ντομάτα και μυρωδικά, πολίτικα ντολμαδάκια με κουκουνάρι, κοπανιστή με κατίκι Δομοκού, σοταρισμένες πατατούλες baby με δεντρολίβανο και σκόρδο, και φουρνιστό μπουγιουρντί με παστουρμά και φέτα. Με ρακές και κρασάκια, δύσκολα θα πληρώσεις παραπάνω από 15-17€ το άτομο.

Μπέμπα

Προδίκου 6, τηλ.: 21 1406 1847

Σταθερή αξία για καλοφτιαγμένους μεζέδες, η Μπέμπα διαθέτει μια μίνι εσωτερική αυλίτσα ό,τι πρέπει για τις νύχτες του καλοκαιριού, ενώ δίνει δέουσα προσοχή στον κατάλογό της ετοιμάζοντας μεζέδες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη ενός καφενείου. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικά μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα στον φούρνο και σερβιρισμένα με πουρέ, κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα και μυρωδικά, παπαρδέλες με σύγκλινο Μάνης και μανούρι, ριζότο με σπαράγγια και φακοσαλάτα με ταχίνι και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Κορόβα

Κεραμεικού 93-95, τηλ: 21 3030 1210

Κορόβα στο κεφάλι μας το έχουμε αυτό το μεζεδοπωλείο και υπάρχει λόγος. Είναι τόσο χαλαρό και τόσο απροσποίητο που μπορείς να το επισκεφτείς ανά πάσα στιγμή, χωρίς να το κανονίσεις. Στα τραπεζάκια του έξω μαζεύονται κάθε λογής παρέες για να τσιμπολογήσουν νοστιμότατα πιατάκια όπως το πιάτο –σουξέ τα σκιουφιχτά, με κρέμα μελιτζάνας και ντοματίνια, αλλά και τα πελμένι, ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, το χούμους, το μπιφτέκι από κόκκινη φακή, παντζάρι και καρότο, το λουκάνικο Δράμας με φάβα, το μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ πατάτας, και τα μπριζολάκια με καυτερή barbecue σως. Για ένα σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με ρακές, θα υπολογίσεις γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Cabezon

Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414

Ψηλά δέντρα, χαλικόστρωτη αυλή, ψάθινες καρέκλες και χύμα νεανική διάθεση είναι τα συστατικά της παρεΐστικης συνταγής του αγαπημένου Καμπεθόν (σημαίνει «ξεροκέφαλος» στα ισπανικά) του Κεραμεικού. Εδώ συνωστίζονται φοιτητοπαρέες, που απολαμβάνουν φτηνές μπίρες και κρασιά, αλλά και τίμια μεζεδάκια για να τα συνοδεύσουν. Στον κατάλογο θα βρεις κοτοσαλάτα με flakes παρμεζάνας, πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ, ανθοτυροκεφτέδες, αλλά και katsu curry με στήθος κοτόπουλο, πανσέτα φούρνου με σαλάτα και μοσχαρίσιο λουκάνικο με καπνιστή μουστάρδα. Συνοδεία κρασιού ή μπίρας, υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v