3 οικονομικά Σαββατοκύριακα… εδώ γύρω

Στη Νότια Εύβοια, την Τροιζηνία και το Αλεποχώρι, οι τιμές είναι καλές και τα νερά κρυστάλλινα. Φύγαμε για ΣΚ;

3 οικονομικά Σαββατοκύριακα… εδώ γύρω

Είτε δεν βγαίνει το μπάτζετ για διακοπές, είτε γύρισες και θες λίγο ακόμη, είτε περιμένεις την άδεια που αργεί, σου έχουμε τη λύση για δροσερές βουτιές… όσο φτηνότερα γίνεται.

Το κοντινότερο όλων: Το Αλεποχώρι

Μια μόλις ώρα από την Αθήνα, το Αλεποχώρι γίνεται άνετα και μονοήμερη, και συνδυάζει ωραία βοτσαλωτή παραλία, φαράγγι τέλειο για φυσιολατρικές εξερευνήσεις όταν ο υδράργυρος ξεκολλήσει από τους 40, ένα από τα ωραιότερα ψαροταβερνάκια της Αττικής, και απόσταση αναπνοής από τις φανταστικές παραλίες της Ψάθας και του Πόρτο Γερμενού.

Λεπτομέρειες για όλα έχουμε εδώ - Πάμε μια μονοήμερη στο Αλεποχώρι; 

Αν θέλεις να μείνεις: Σούπερ διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα έχει το Lak Alepochori Homes (81€ το διαμέρισμα τριών ατόμων) ενώ στο Πόρτο Γερμενό το Cosy Apartment Nikos είναι ένα πανέμορφο σπίτι, επίσης με θέα στη θάλασσα (77€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα). 

Οι βενζίνες: Με ένα αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, η βενζίνη θα σου κοστίσει 11,50€ one way, συν 2,10€ τα διόδια, το σύνολο περίπου 26€ πήγαινε-έλα, διά όσα άτομα είστε στο αυτοκίνητο.

Το φαγητό: Η Παραλία απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο και σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με τον λογαριασμό στα 25€ περίπου το άτομο με ουζάκι, ή και λιγότερα αν κινηθείς σε μικρά ψαράκια αντί για μεγάλα του κιλού.

Το νησιώτικο: Η Νότια Εύβοια

Ένα από τα φτηνότερα ακτοπλοϊκά φέτος είναι αυτό του ferry boat που συνδέει την Αγία Μαρίνα του Μαραθώνα με τα Στύρα της Εύβοιας: Μόλις 5€ το άτομο και 18€ το αυτοκίνητο one way. Από τα Στύρα, θα πας σε μισή ώρα στο Μαρμάρι που είναι ένα από τα πιο νησιώτικα, παραθαλάσσια χωριουδάκια της Εύβοιας, και σε άλλο ένα τέταρτο στην Κάρυστο, με το φαντασμαγορικό της κάστρο και τις τέλειες αμμουδιές γύρω της.

@in2life_gr 📍 5 λεπτά από την Κάρυστο, η τέλεια αμμουδιά της Γαλλίδας #greecetraveltips #fyp #evia #greece ♬ Daydream - Carly Pearl

Διαβάστε περισσότερα - Άσε την Κάρυστο να σε εκπλήξει 

Αν θέλεις να μείνεις: Τα Στύρα γίνονται άνετα και μονοήμερη, καθότι έχουν ferry boat να πηγαινοέρχονται όλη μέρα, και η διαδρομή διαρκεί μόλις 45 λεπτά. Για να χαρείς όμως συνολικά την περιοχή γύρω τους, υπέροχα και οικονομικά δωμάτια με φανταστική θέα στη θάλασσα έχει το Ξενοδοχείο Αλυκές στο Μαρμάρι (70€ το δίκλινο με καταπληκτικό πρωινό).

Οι βενζίνες και τα ακτοπλοϊκά: Από το κέντρο της Αθήνας για το Μαρμάρι (με ferry boat Αγία Μαρίνα-Στύρα) θα χρειαστείς περίπου 14€ για βενζίνη και άλλα 3,30€ για διόδια, το σύνολο 17€ one way το στεριανό κόστος. Μαζί με το ferry boat, δύο άτομα και αυτοκίνητο πήγαινε-έλα θα πληρώσετε για βενζίνες και ακτοπλοϊκά 38,50€ το άτομο.

Το φαγητό: Σπιτικά μαγειρευτά και τέλεια μεζεδάκια στη σκιά των πλατανιών θα δοκιμάσεις στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών στα Στύρα, και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 15-17€ το άτομο με τσίπουρα ή ούζα. Επίσης οικονομικότατη επιλογή για τέλεια μαγειρευτά είναι το Cavo d’ Oro στην Κάρυστο (κι εδώ περί τα 17€ το άτομο με κρασάκι).

Το ανεξερεύνητο: Η Καλλονή

Δεν την έχεις ούτε ακουστά; Άφησέ μας να σε διαφωτίσουμε: Ανάμεσα στα Μέθανα και την Παλαιά Επίδαυρο, στην Τροιζηνία, η Καλλονή είναι ένα από τα από τα πιο ανεξερεύνητα κομμάτια της Αργολίδας. Γλυκύτατο ψαροχώρι με έναν προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο, και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία που μνημονεύουμε συχνά ως μια από τις καλύτερες της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Λέγεται Καντιναΐς, από το όνομα της καντίνας που βρίσκεται από πάνω της, και είναι μια παραλία βοτσαλωτή, με τιρκουάζ σαν πισίνας νερά, και απολύτως ελεύθερη από ξαπλώστρες και λοιπά ενοχλητικά (φέρε ομπρέλα, η αντανάκλαση του ήλιου στα λευκά βότσαλα δεν αστειεύεται). Η Καλλονή απέχει 20 χιλιόμετρα από τον Γαλατά και το περίφημο λεμονοδάσος του, κι αν νοσταλγήσεις νησί πετάγεσαι και μια μονοήμερη στον Πόρο.

@in2life_gr Ο καύσωνας θέλει ερημική παραλία #greece #peloponnese #fyp #hot ♬ Dj Care Bebek Full Bass Horeg (Remix) - PWMUSIC PROJECT

Αν θέλεις να μείνεις: Δύο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα, η Καλλονή γίνεται εύκολα και μονοήμερη αν είσαι πρωινός τύπος. Αν όμως θέλεις να μείνεις, σούπερ οικονομικά στούντιο έχει ο Μάνθος (στα 45€ το δίκλινο).

Οι βενζίνες: Στα 24€ περίπου one way συν 4€ για διόδια, 56€ το σύνολο πήγαινε-έλα, διαιρείς διά τα άτομα που θα μοιραστείτε το αυτοκίνητο.

Το φαγητό: Φανταστικά κρεατικά και χειροποίητους μεζέδες (μην χάσεις τους κολοκυθανθούς) σε τραπεζάκια πλάι στην θάλασσα, θα φας στον Μάνθο και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 15-17€ το άτομο με τα απαραίτητα κρασάκια. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v