Μπαράκια για μπύρα στο χέρι και χαμό

Βγήκαμε για μια μπύρα στα όρθια και ξημεροβραδιαστήκαμε στα πιο κεφάτα μπαράκια της πόλης και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε.

Μπαράκια για μπύρα στο χέρι και χαμό

Όσο ο καύσωνας αντεπιτίθεται, τόσο εμείς αντιστεκόμεθα. Όσο το θερμόμετρο σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς τόσο εμείς κάνουμε κρύα ντουζ κι αγκαλιάζουμε το air-condition γιατί το βράδυ θα το ζήσουμε έστω και καυσωνικά. Θα πάμε που λες στα αγαπημένα μας μπαράκια και με μπύρες ή ποτά ανά χείρας –εμείς δεν κρίνουμε, πίνουμε, δεν πίνουμε- και θα την αράξουμε μέχρι να ξημερώσει και να δροσίσει λίγο. Αν δεν ξέρεις πού να έρθεις για να μας βρεις, μην ανησυχείς, εμείς θα γίνουμε η πυξίδα σου και θα σε στείλουμε για άλλη μια φορά στα καλύτερα της πόλης.

7 Jokers

Βουλής 7,Αθήνα,  τηλ.: 210 3219225

Διαχρονικό στέκι και μεγάλη αγάπη το 7 Jokers είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα «που θα πιούμε ένα ποτό ακόμη ρε παιδιά;». Μπαρ με προσωπικότητα και υπέροχη κάβα και μπάρα, που μόλις νυχτώσει σφύζει από κόσμο το 7 Jokers συνδυάζει τη θεατράλε διακόσμηση και αισθητική με μια μόνιμα παιχνιδιάρικη διάθεση, που λείπει από τους περισσότερους ενήλικες στις μέρες μας. Αν βρεθείς προς τα εκεί πιες κι ένα Aviation με Absolut vodka, λικέρ αφροξυλιάς, creme de violet, λεβάντα και prosecco στην υγειά μας.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682

Λίγα χρόνια πριν αν εμφανιζόταν κάποιος και σου έλεγε πως θα υπάρχει ένα ελληνικό μπαρ που δεν θα λείπει από καμία λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, θα τον κοιτούσες με δυσπιστία είναι βέβαιο. Όλα αυτά θα συνέβαιναν μέχρι να πας στο Clumsies και να ορκιστείς αιώνια πίστη στη μπάρα του. Στο επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους, το οποίο από το 1900 φιλοξενούσε το οινομαγειρείο «Δωρίς» το industrial συναντάει το vintage και τα κοκτέιλ σε στέλνουν αδιάβαστο/η με τη δημιουργικότητά τους. Επειδή είναι όλα ένα κι ένα σου δίνουμε τον κατάλογο για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. 

Tap 27

Ερατοσθένους 27, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 6849

O nomad brewer του Mustaki Brewery, Παναγιώτης Κρίκης και ο συνεργάτης του, Κώστας Πασχίδης βρίσκονται πίσω από αυτό το χαλαρό και μίνιμαλ taproom του Παγκρατίου, στο οποίο θα βρεις δέκα βρυσάκια από εγχώριες craft μπίρες, οι οποίες αλλάζουν συχνά (Alea, Sourmena, Mustaki, Noctua κ.α.) Στο ψυγείο τους φέρνουν κι άλλες πολλές ετικέτες, από διεθνείς μικροζυθοποιίες αλλά και ελληνικές, τις οποίες αξίζει να ανακαλύψεις και να απολαύσεις σε στάντ στο πεζοδρόμιο ή στο σπίτι σου. Μην διστάσεις να τους ρωτήσεις για οποιαδήποτε απορία έχεις. Με χαρά θα σε καθοδηγήσουν ώστε να διαλέξεις τον ζύθο που σου ταιριάζει. Το pint από 4€.

The Dogs Place

Ανταίου 3, Άνω Πετράλωνα, πλατεία Μερκούρη

Άνοιξε σχετικά πρόσφατα κι έφερε περίπου 24 βρύσες της craft μπίρες εισαγωγής (Brewdog, Stone, Primator, Bernard, Bevog, Vocation, Zichovec κ.α.) αλλά και εγχώριες (Σόλο, Paragon, Strange Brew κ.α.) με τις ετικέτες να ανανεώνονται διαρκώς. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει τις παραδοσιακές Brewdog Pubs του εξωτερικού και κοσμείται από εντυπωσιακά γκραφίτι του crew των PIGS, ενώ από τα ηχεία του βγαίνουν rock, post punk, punk, post rock και λοιπές εναλλακτικές μελωδίες για απαιτητικά ώτα. Στην κάβα του θα βρεις επίσης 200 και βάλε ετικέτες μπίρας σε μπουκάλι/κουτάκι, αλλά και κάποια σπέσιαλ αποστάγματα. Στα του τσιμπολογήματος, σερβίρει δύο ειδών ποικιλίες για να μην πίνεις ξεροσφύρι. Τιμές από 4,5€ το pint.

Slow Down Brewing

Κυδαντιδών 39, Πετράλωνα

Μπίρες… με το πάσο τους από την Ικαρία με αγάπη, φτιάχνουν ο Τζόναθαν Σπανός και η Νάσια Κυριάκου και πλέον μας τις σερβίρουν στην Αθήνα μέσα από το ολοκαίνουργιο tap room τους στα Πετράλωνα. Στον μίνιμαλ χώρο του, θα δοκιμάσεις on tap τις ετικέτες τους με νερό Ικαρίας: την δροσερή Saizon, την μαύρη Porter, την κεχριμπαρένια Amber και την Slow Down Pale Ale. Στο ψυγείο τους θα βρεις κι άλλες, επιλεγμένες από την εγχώρια craft σκηνή, ενώ ως συνοδευτικό θα τσιμπολογήσεις πλατό με τυράκια νησιώτικα. Εδώ θα βρεις επίσης και κρασιά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και κρασιά φυσικής οινοποίησης. Τιμές από 5€ το pint. Διαθέτουν και take away για δοκιμές σπιτικές.

Nabokov

Ασκληπιού 41, τηλ: 21 1111 0432

To Nabokov είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η Ασκληπιού έγινε ένας από τους πιο hot δρόμους της πρωτεύουσας. Locals αλλά και τουρίστες συνυπάρχουν αρμονικά, αφού αμφότεροι απολαμβάνουν το hype του μπαρ που μας έχει αναγκάσει να ξενυχτήσουμε για πάρτη του. Ρετρό και τζαζ, χύμα και χαλαρό, το Nabokov σερβίρει από νωρίς καφεδάκια στους πιστούς θαμώνες και παγωμένες βαρελίσιες μπίρες, φτηνά ποτά, αλλά και κλασικά κοκτέιλ στον πεζόδρομο αλλά και στο μικρό εσωτερικό του. Φαντάζεσαι κάτι καλύτερο για να εξασκήσεις την καμακίσια διάλεκτό σου; Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v