Τα ωραιότερα μπαρ σε Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Βρήκαμε πάλι αφορμή να βγούμε για μια περιποιημένη μπαρότσαρκα στα πέριξ Κεραμεικού και Μεταξουργείου κι είναι βέβαιο ότι στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Τα ωραιότερα μπαρ σε Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Τώρα που μπαίνουμε στο βαθύ καλοκαίρι κι οι διακοπές δεν μοιάζουν τόσο μακρινό όνειρο, η διάθεση έχει ανέβει και για να παραμείνει ανεβασμένη χρειάζεται και τα απαραίτητα ποτάκια. Έτσι λοιπόν κι εμείς ξεκινήσαμε για ακόμη μια φορά για τις γειτονιές του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού, αφού εκεί αράζει όλος ο καλός ο κόσμος σε κάποια από τα ωραιότερα στέκια της πρωτεύουσας. Αν δεν ξέρεις προς τα πού να κινηθείς, μην στεναχωριέσαι και μη βαρυγκομάς. Εμείς είμαστε εδώ με μια σένια λίστα για να την αποθηκεύσεις στα προσεχώς σου και τα πρώτα σφηνάκια δικά μας.

Latraac

Λεωνίδου 63-65, Μεταξουργείο τηλ.: 213 0453377

Όπου δεις πολλούς σκεϊτάδες μαζεμένους, μάλλον κάτι κουλ συμβαίνει. Αν τους ρωτήσεις πάλι πού αράζουν, ανάμεσα στα μέρη που θα σου αραδιάσουν είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου αναφέρουν και την αυλή του Latraac, η οποία άνετα σκαρφαλώνει στην κορυφή της λίστας με τις πιο urban και βιομηχανικές αυλές της πόλης. Οι τιμές του είναι ένα ακόμη από τα πλεονεκτήματά του μια και θα βρεις μπύρες (από 3€) και ποτά (στα 6,50€) μαζί με αναζωογονητικά vibes και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Afrikana (@afrikanajazzbar)


Η Afrikana φιλοξενεί ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εγχώρια τζαζ σκηνή, και σου προσφέρει μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φάνκ λαϊβάκια που αποδεικνύουν ότι ο τζαζ παλμός της πόλης χτυπά προς Κεραμεικό μεριά. Ο εξωτερικός της χώρος με τις τεράστιες γλάστρες και τα πολύχρωμα φωτάκια δίνει μια νοσταλγική νότα στην Afrikana, που ξέρει και πάντα βρίσκει τον τρόπο να διαδώσει τη μαύρη κουλτούρα. Οι καλύτερες τζαζ μουσικές επιλογές της πιάτσας, συναντούν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Καθαρά ποτά, μοναδικά κοκτέιλ και η πιο εξωτική, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα του Κεραμεικού. Το ποτό είναι στα 7€.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουγείο τηλ.: 210 5235960


Η ιδιαίτερη αγάπη μας για το Μεταξουργείο είναι δεδομένη και δεδηλωμένη αφού χάρη στα υπέροχα μαγαζάκια της γειτονιάς του, πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις εκεί τριγυρνάμε. Από αυτά ξεχωρίζουμε το Saorsa με την υπέροχη αυλή του, σε ένα διατηρητέο κτίριο κόσμημα του 1852, που κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ τερματίζει και τα reactions στους social media λογαριασμούς σου. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι από νωρίς για καφέ, το γυρνάμε αργότερα σε νόστιμα τσιμπολογήματα, και ακόμα πιο αργά σε κοκτέιλ σαν το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8,5€.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Aν θες να συνδυάσεις ευφάνταστα signature κοκτεϊλάκια με εξαιρετικό φαγητό, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Beauty Killed the Beast στο Μεταξουργείο. Στεγασμένο σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Κεραμεικού το all day bar της καρδιάς μας σερβίρει το υπέροχο Cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, και το λατρεμένο Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας.

Στα του φαγητού, την προσοχή σου αξίζουν τα τάκος με χοιρινό, pico de gallo, habanero σως με καραμελωμένο ανανά και φρέσκο κρεμμυδάκι και τα hot dog σε ψωμάκι μπριος, με γεμιστό χοιρινό λουκάνικο με λιαστή τομάτα και γραβιέρα, chutney ντομάτας, αγιολί και τραγανό τηγανιτό κρεμμύδι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€ ενώ τα φαγητοπιάτα από 6,5€.

Cartone

Περσεφόνης 41, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0345 0202

Το Cartone, με την one of a kind αισθητική και τις mainstream μουσικές καταβολές, είναι η ταμάμ επιλογή για σένα που αναζητάς το επόμενο all day bar στέκι σου. Έξω, τραπεζάκια που γεμίζουν με πλήθος κόσμου και μέσα, ένας υπέροχος, χάρτινος κόσμος δια χειρός των αρχιτεκτόνων Γαβαλά-Μουρίκη. Αιωρούμενες βέσπες, αυτοκινητάκια, ένα τζιπ σε φυσικό μέγεθος και μαγειρικά σκεύη από χαρτόνι – εξ ου και Cartone- συνθέτουν ένα προχωρημένο διακοσμητικό concept που προσθέτει στην ήδη οικεία ατμόσφαιρα.

Στην ίδια ρότα εντυπωσιασμού κινείται και ο μεσογειακός κατάλογός του με ζυμαρικά, ριζότο, σαλάτες, σνακ, burgers, steaks και πίτσα που καλύπτουν όλα τα γούστα και συνοδεύονται άψογα από εκλεκτές οινικές ετικέτες. Ιδανικό κλείσιμο για μια κεφάτη βραδιά στο Cartone δεν είναι άλλο από ένα δροσερό cocktail από την εμπνευσμένη cocktail list του για να πάνε κάτω τα φαρμάκια μια και καλή.

A Liar Man

Σωφρονίου 2, Kεραμεικός, τηλ.:21 0345 5656

Ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι μεταμορφώθηκε πριν από αρκετά χρόνια σε ατμοσφαιρικό και γεμάτο χρώματα cafe-bar-restaurant, με μια υπέροχη αυλή- όαση μερικά μόλις βήματα από το μετρό του Κεραμεικού. Mε έναν speakeasy αέρα που πολύ μας αρέσει συνεχίζει να σερβίρει κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ της πιάτσας, χωρίς να φοβηθεί να πατήσει σε γλυκόξινα κι έξτρα πικάντικα νερά. Ιδανικός χώρος για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα για να τα πεις και να τα πιείς με την παρέα σου, υπό τη συνοδεία ψαγμένων μουσικών.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v