Σε αυτά τα μπαρ το καλοκαίρι θα κυλήσει όμορφα

Από τα προάστια μέχρι το κέντρο, πιάνουμε μπάρα στα πιο όμορφα μαγαζιά που θα μας κρατήσουν δροσερή συντροφιά για ένα όμορφο καλοκαίρι.

Σε αυτά τα μπαρ το καλοκαίρι θα κυλήσει όμορφα

Το καλοκαίρι στα μπαρ είναι τα όμορφα της ζωής, και για όσους προς το παρόν μένουν στην πόλη η δροσιά και το ποτό είναι απολύτως αναγκαία.

Τη βρίσκουμε λοιπόν στα πιο καλοκαιρινά, τα πιο ανεβασμένα και πιο όμορφα μαγαζιά, από τα προάστια μέχρι το κέντρο, για κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και τσιμπολόγημα.

Beauty Killed The Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ. 2105240117

Στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του Κεραμεικού, απλώνει τραπεζάκια και στον γραφικό πεζόδρομο της Παραμυθίας, και ανοίγει από το πρωί για σερβίρει καφεδάκι, πρωινά και πεντανόστιμο brunch. Συνεχίζει μέχρι… το άλλο πρωί, με all day φαγητό και κοκτέιλ, συνοδεία ωραίων μουσικών τις οποίες επιλέγουν προσεκτικά οι καλεσμένοι Djs από το ελληνικό ραδιόφωνο. Το απλό ποτό στα 7€, τα signature κοκτέιλ στα 10€.

Tyson Comfort Pub

Κύπρου 18, Γλυφάδα, τηλ: 213 04 63 292

Φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα, το Tyson η σερβίρει δεκάδες ετικέτες μπίρας, ελληνικές και ξένες, σε βαρέλι ή σε κουτάκι-μπουκάλι σε έναν cosy χώρο με πορφυρούς φωτισμούς, αλλά και στην αυλή της. Εδώ θα πιείς ελληνικές, ολλανδικές, γερμανικές, ιρλανδικές, αγγλικές και δε συμμαζεύεται μπίρες, ενώ ακούς ροκιές και dark wave. Σερβίρει και finger food και κυρίως πιάτα με επιρροές από την Λατινική Αμερική. Οι μπίρες από 5€.

MoMix Bar

Κελεού 1, Κεραμεικός, τηλ. 6974350179

Μας έβαλε πριν από επτά χρόνια στο σύμπαν των μοριακών κοκτέιλ, και συνεχίζει ακάθεκτο να αποτελεί μια από τις πλέον καλοκαιρινές διευθύνσεις για δροσερές κοκτειλ-ο-ποσίες, στην όμορφη αυλή του στο Γκάζι. Εδώ θα βρεις σφαιροποίημένες, ζελοποιημένες και αφρώδεις προτάσεις για να πειραματιστείς, αλλά και κλασικά κοκτέιλ αν… φοβάσαι. Οι τιμές τους από 4€.

Lot51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα, τηλ. 6937337066

Το μαγαζί που έβαλε στον χάρτη της εξόδου στην πόλη την Πλατεία Βραζιλίας το 2018, παραμένει μια άκρως καλοκαιρινή πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας. Εξωτικό, αλλά και urban, το LOT51 μαζεύει εναλλακτικό αλλά και mainstream κόσμο, παίζει ωραίες afro-funk μουσικές και αποτελεί στέκι για specialty καφέδες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€.

Halfman

Λεωφόρος Κηφισίας 22, Μαρούσι, τηλ: 211 0154572

Πιο φρέσκια δε γίνεται άφιξη στα Βόρεια, το Halfman μπήκε με φόρα στην μπαρ σκηνή, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για ποτάκι ή κοκτέιλ μετά το γραφείο, specialty καφέδες αλλά και φαγητό. Η έμπειρη μπάρα του βγάζει κλασικά, αλλά και signature κοκτέιλ, ενώ ο εσωτερικός του χώρος θα σε κάνει να βγάζεις ασταμάτητα φωτογραφίες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

Diego

Αδριανού 1, Θησείο, τηλ: 2103239353

Στη γραφική οδό Ανδριανού του Θησείου το Diego φέρνει όλη τη δροσιά της Λατινικής Αμερικής, και είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις εξαιρετικά κοκτέιλ όρθιος στον πεζόδρομο, καθισμένος μέσα στο bar ή κάτω από την Ακρόπολη. Αν πεινάσεις η κουζίνα του κινείται μεταξύ Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και Λατινικής Αμερικής, ενώ αν θες χορό εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο ξεσηκωτικά house parties της πόλης. Το απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 10€.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

«Πιστεύουμε ότι τα κεφτεδάκια πάνε με gin tonic» γράφουν οι ιδιοκτήτες. Φάμε δε φάμε, πιάνουμε θέση στην πανέμορφη ταράτσα του, που καταπράσινη μας υποδέχεται για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα κάτω από τα αστέρια. Κάθε εβδομάδα φιλοξενούν και από κάποιον εγχώριο dj που δίνει πόνο στα decks, ενώ στην κάβα του θα βρεις δεκάδες επιλογές σε τζιν, ρούμια, ουίσκι και τεκίλες. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

Bios

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ: 2103425335

H εναλλακτική του ταράτσα αποτελεί εδώ και πολλά καλοκαίρια τον απόλυτο προορισμό για να πιάσεις σεζλόνγκ και να φεγγαρολιαστείς όσο αγναντεύεις την Ακρόπολη στο φόντο. Το μπαρ βγάζει ωραιότατα, απλά ποτά και καλοφτιαγμένα, κλασικά κοκτέιλ για να δροσιστείς όπως πρέπει. Η μουσική είναι σε χαμηλά ντεσιμπέλ για κουβεντούλα, ενώ ενίοτε παίζουν και πάρτι που η ένταση ανεβαίνει. Το απλό ποτό στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v