Ξεκίνα τη μέρα σου με pushups και όλα θα πάνε καλά

Ξυπνάς νωρίς το πρωί και έχεις όρεξη; Γιατί να μην κάνεις μερικά pushups. Μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο σώμα σου.

Ξεκίνα τη μέρα σου με pushups και όλα θα πάνε καλά

Γυμνάζουν αποτελεσματικά τα χέρια, τους ώμους, το στήθος, ακόμα και τους κοιλιακούς σου, βελτιώνουν τη δύναμη και τον μεταβολισμό.

Τα pushups είναι η πιο απλή και αποτελεσματική κίνηση που μπορείς να κάνεις το πρωί όταν ξυπνήσεις. Γιατί να μην τα δοκιμάσεις λοιπόν;

Αρχάριος

Αν τώρα ξεκινάς να κάνεις pushups ή βγάζεις κάτω από 15, τότε θεωρείσαι αρχάριος. Ξύπνα, πιες καφεδάκι και κάνε ένα καλό ζέσταμα για τους ώμους σου, όπως αυτό παρακάτω.

Μετά το ζέσταμα, πάρε 30 δευτερόλεπτα ανάσες και ξεκίνα κάνοντας 10-15 pushups στον τοίχο. Κάνε ένα λεπτό διάλειμμα, τίναξε λίγο τα χέρια σου και ετοιμάσου για το επόμενο σετ. Ξεκίνα στο πάτωμα με τεντωμένα γόνατα και κάνε όσα περισσότερα βγουν. Αν δεν βγαίνει ούτε ένα με σωστή τεχνική, δοκίμασε στα γόνατα. Ξεκουράσου 2 λεπτά και κάνε άλλο ένα σετ pushups στον τοίχο, μέχρι εξάντλησης. Αυτό ήταν.

Μπορείς να κάνεις αυτή τη ρουτίνα δύο συνεχόμενες ημέρες, με μια μέρα ξεκούρασης στο ενδιάμεσο. Προσπάθησε κάθε μέρα να κάνεις ένα ή και περισσότερα pushups περισσότερα από την προηγούμενη προπόνησή σου, είτε στο πάτωμα, είτε στον τοίχο, ώστε να εξασφαλίσεις την πρόοδό σου και να δεις τη δύναμή σου αν αυξάνεται.

Μέσος

Αν μπορείς να κάνεις 15-25 pushups σε ένα σετ, τότε αυτή η ρουτίνα είναι για σένα. Ξεκίνα με ένα ζέσταμα για τους ώμους, όπως αυτό που θα δεις παραπάνω. Ύστερα κάνε 3 pushups με πολύ αργό ρυθμό, ένα δευτερόλεπτο ανέβασμα, 4-5 δευτερόλεπτα κατέβασμα. Αμέσως κάνε 10-15 pushups στον τοίχο, και ξεκουράσου 1,5 λεπτό.

Μετά πέσε ξανά στο πάτωμα και κάνε όσα περισσότερα pushups μπορείς, κρατώντας όμως 3-4 επαναλήψεις «καβάτζα». Αν δηλαδή σου βγαίνουν 20 κάνε 16-17. Αφού τα κάνεις ξεκουράσου 2-3 λεπτά. Μετά ανέβασε τα πόδια σου σε μια καρέκλα και κάνε μέχρι εξάντλησης όσα περισσότερα pushups μπορείς με τα πόδια στην καρέκλα.

Μπορείς να κάνεις την ρουτίνα αυτή 4-5 φορές την εβδομάδα για δύο συνεχόμενες ημέρες, με μια μέρα ξεκούρασης. Και πάλι, προσπάθησε σε κάθε προπόνησης να κάνεις μια παραπάνω επανάληψη ή και δύο στα pushups με τα πόδια σηκωμένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v