Όσα δωρεάν και ωραία θα δεις τον Ιούλιο στην Αθήνα

Συναυλίες, θέατρο και κάθε λογής εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην Αθήνα, χωρίς ούτε ένα ευρώ.

Όσα δωρεάν και ωραία θα δεις τον Ιούλιο στην Αθήνα

Ο Ιούλιος είναι εδώ, το καλοκαίρι καλά κρατά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εμείς έχουμε πολλούς λόγους για να χαιρόμαστε.

Ένας από αυτούς είναι οι πολλές δωρεάν εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της πόλης.

Ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Athens Open Air Film Festival

To Αthens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, επιστρέφει για ένα ακόμα καλοκαίρι με μοναδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Αθήνα. Για να δεις το πρόγραμμα του Ιουλίου κάνε κλικ εδώ

Το μυστικό των ποταμών της Αττικής - Όπερα του Μηνά Αλεξιάδη στο ΚΠΙΣΝ

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής. 

Στις 22 Ιουλίου στις 20.30, θα δούμε το πρώτο μουσικό-θεατρικό έργο που αναφέρεται στο μυστικό των ποταμών της Αττικής και αντλεί την έμπνευσή του από τους τρεις «φυλακισμένους» ποταμούς -Κηφισσό, Ιλισσό, Ηριδανό- και τη νύμφη Καλλιρρόη. Μετά από πολλές «προσωπικές» περιπέτειες των ποταμών, το έργο καταλήγει στην τελική απελευθέρωσή τους, μέσα από ένα θριαμβευτικό φινάλε. Προκράτηση θέσης από εδώ

Ay, Carmela! του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθεί κανείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είναι διατεθειμένος να κάνει στον βωμό της ελευθερίας (του); Αυτή είναι η αφετηρία του "Ay, Carmela!", του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα που παρουσιάζει η Θεατρική Εταιρεία Theartes των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη. Το έργο θα παιχτεί στις 17 Ιουλίου στις 20.30, κράτηση εισιτηρίων εισόδου από εδώ

Μουσικός Ιούλιος στο ΚΠΙΣΝ

Σίγουρα έχει πάρει το αυτί σου πως η συναυλία του Fatboy Slim την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Πάρκο του Ιδρύματος Νιάρχος θα είναι δωρεάν. Δεν τελειώνει όμως εκεί: Στο Μουσικό Καλοκαίρι του ΚΠΙΣΝ θα ακούσουμε επίσης την Παρασκευή 7/7 τις Nalyssa Green & Melentini, ενώ κάθε Τετάρτη από τις 12/07 έως και τις 06/09, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί, τα grooves και οι μελωδίες ξεκινούν με τη δύση του ήλιου καθώς τα decks αναλαμβάνουν οι Terranga Beat, Dr Orange, Fotini Galani, DJ Snatch, RSN, Dimitris Lilis, Mr Z, Papaioannou για να παίξουν από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats, στα Sunset DJ Sets.

Ο Βρικόλακας της Σμύρνης στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για ενήλικες, με τίτλο "Ο Βρικόλακας της Σμύρνης", την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00), στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ένας απόστρατος αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού, ο Γκόρσας παίρνει εντολή από τον πασά της Σμύρνης να εξολοθρεύσει έναν τρομερό ληστή των βουνών. Τότε, έρχεται στο προσκήνιο μια παλιά κατάρα που τον στοιχειώνει: σκοτώνεται πισώπλατα στη μάχη και βρικολακιάζει. Ο γνωστός μας Καραγκιόζης, στην υπηρεσία του γέρο-Γκόρσα, μπλέκει έτσι σε ανατριχιαστικούς μπελάδες. Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει σύντομα την ιστορία του έργου.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου - Σχολείον Ειρήνης Παπά

Η Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζει, με μια σύγχρονη, τολμηρή και ποιητική ματιά, το κλασικό έργο του Αριστοφάνη "Λυσιστράτη", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη. Το παλαιότερο αντιπολεμικό και, ταυτόχρονα, πρώτοφεμινιστικό έργο στον κόσμο ανεβαίνει για τρείς μόνο παραστάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου - Σχολείον Ειρήνης Παπά. Οι παραστάσεις θα δοθούν 3-5 Ιουλίου στις 21.00.

Αναμεταδόσεις στον Κήπο του Μεγάρου

Συνεχίζονται οι αναμεταδόσεις στον Κήπο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο. Στις 6 Ιουλίου στις 20:30 έχει προγραμματιστεί η προβολή της όπερας "Μαντάμα Μπαττερφλάυ", του Giacomo Puccini, που μαγνητοσκοπήθηκε στο διάσημο Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς, με φόντο το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό της Λίμνης της Κωνσταντίας.

Η τελευταία θερινή προβολή στον Κήπο του Μεγάρου, στις 13 Ιουλίου, επιφυλάσσει μια συνάντηση κορυφής: η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης συμπράττει με τη θρυλική πιανίστα Μάρθα Άργκεριχ, υπό τον μυθικό αρχιμουσικό Ζούμπιν Μέτα. Στο πρόγραμμα, το "Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα" του Robert Schumann και η "Ρομαντική" συμφωνία του Αnton Bruckner.

Open Cinema στο River West

Το River West μας υποδέχεται και φέτος στο δροσερό χώρο του αμφιθεάτρου με παιδικές προβολές σε μεγάλη φουσκωτή οθόνη. Κάθε Τρίτη από τις 20 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου στις 21:00, διασκεδάζουμε με τις ωραιότερες παιδικές ταινίες ενώ την Τετάρτη 12 Ιουλίου σειρά έχουν οι ενήλικες, με προβολή ταινίας για μεγάλους

 Αναλυτικά οι ταινίες:

* 27/06: Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

*  04/07: Ουπς 2! Ο Νώε ξαναέφυγε...

* 11/07: Το Πάρκο των Θαυμάτων''

* 2/07: Ο Γαμπρούλης μου

Τζαζ στην Πλατεία και τον Ιούλιο

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ «Τζαζ στην Πλατεία» που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές. Για τον Ιούλιο συμμετέχουν τα σχήματα:

* 3 - 5 Ιουλίου | Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM)

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Happy Hour, ο ντράμερ Σπύρος Παναγιωτόπουλος με το κουιντέτο του θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις των μελών του γκρουπ που κινούνται στον χώρο της τζαζ.

* 9 - 11 Ιουλίου | Terry Vakirtzoglou Quartet

Η τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου παρουσιάζει το καινούριο της project στο πλαίσιο του "Τζαζ στην Πλατεία". Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, ο καθένας με τη δική του πορεία στην ελληνική τζαζ σκηνή, που συναντιούνται για πρώτη φορά όλοι μαζί. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλιές και καινούριες συνθέσεις της Τέρης από τον πρώτο της δίσκο Qualia αλλά και από τον δεύτερο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Permathea, καθώς και ενορχηστρώσεις από αγαπημένα τζαζ τραγούδια.-

* 17 - 19 Ιουλίου | Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos

Οι συνθέσεις του Απόστολου Λεβεντόπουλου συνδυάζουν την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, και τον λυρισμό της κιθάρας με τον εκρηκτικό ήχο του organ trio.

* 20 Ιουλίου | Συναυλία – πάρτι | Crazy People Music:

Μουσικοί όπως ο Αντώνης Ανδρέου, ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Adedeji Adetayo, ο Κώστας Χριστοδούλου, ο Δημήτρης Σεβδαλής και ο Γιώργος Γεωργιάδης συναντιούνται για μια μοναδική συναυλία-πάρτι για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Πειραιώς 260.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v