Πού θα ακούσουμε δωρεάν μουσική φέτος το καλοκαίρι;

Από Fatboy Slim μέχρι σύσσωμη την τζαζ σκηνή της Αθήνας, φέτος το καλοκαίρι μερικές από τις καλύτερες συναυλίες θα είναι δωρεάν. Ναι, εντελώς.

Πού θα ακούσουμε δωρεάν μουσική φέτος το καλοκαίρι;

Έχεις όρεξη για συναυλίες αλλά το ταμείο είναι μείον, και τα εισιτήρια έχουν φτάσει στον θεό. Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Αυτή η πόλη έχει πάντα τον τρόπο της, να μας εξασφαλίζει δωρεάν (όχι άρτο αλλά) θεάματα, και οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο δεν θα λείψουν φέτος από τα βράδια μας.

Στο ΚΠΙΣΝ

Καταρχάς, σίγουρα έχει πάρει το αυτί σου πως η συναυλία του Fatboy Slim την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Πάρκο του Ιδρύματος Νιάρχος θα είναι δωρεάν.

Δεν τελειώνει όμως εκεί: Στο Μουσικό Καλοκαίρι του ΚΠΙΣΝ θα ακούσουμε επίσης την Παρασκευή 7/7 τις Nalyssa Green & Melentini, ενώ κάθε Τετάρτη από τις 12/07 έως και τις 06/09, στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, τη Βεράντα του Φάρου, οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί, τα grooves και οι μελωδίες ξεκινούν με τη δύση του ήλιου καθώς τα decks αναλαμβάνουν οι Terranga Beat, Dr Orange, Fotini Galani, DJ Snatch, RSN, Dimitris Lilis, Mr Z, Papaioannou για να παίξουν από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats, στα Sunset DJ Sets.

Στον κήπο του Μεγάρου

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου ο Κήπος θα πλημμυρίσει από τους τζαζ ήχους της Blend Orchestra, τη γοητεία της έθνικ ομάδας Argalios αλλά και τους Bodyterranean. Τρία σχήματα που ξεχώρισαν από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες, μιας πρωτοβουλίας του Μεγάρου που στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Επίσης, στις 29/6, o Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει έργα Johannes Brahms και Johann Sebastian Bach από την περίφημη Μουζίκφεραϊν της Βιέννης. Στην ίδια συναυλία, το φημισμένο αυστριακό σύνολο παρουσιάζει επίσης την πέμπτη συμφωνία του Carl Nielsen υπό τον σουηδό μαέστρο Herbert Blomstedt.

Διαβάστε περισσότερα - Οι νύχτες στον Κήπο του Μεγάρου θα είναι μαγικές 

Στην Πειραιώς 260

Τζαζ στην Πλατεία λέγεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών όπου τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων της Πειραιώς, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους. Συγκεκριμένα, στις 3-5 Ιουλίου θα ακούσουμε το Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM), στις 9-11 Ιουλίου το Terry Vakirtzoglou Quartet, στις 17-19 Ιουλίου το Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos, ενώ στις 20 Ιουλίου μουσικοί όπως ο Αντώνης Ανδρέου, ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Adedeji Adetayo, ο Κώστας Χριστοδούλου, ο Δημήτρης Σεβδαλής και ο Γιώργος Γεωργιάδης συναντιούνται για μια μοναδική συναυλία-πάρτι για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Πειραιώς 260.

Στη Λυρική

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, η Λυρική Σκηνή φιλοξενεί στις 22 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή της την όπερα του Μηνά Αλεξιάδη «Το μυστικό των ποταμών της Αττικής»: Tο πρώτο μουσικό-θεατρικό έργο που αναφέρεται στο μυστικό των ποταμών της Αττικής και αντλεί την έμπνευσή του από τους τρεις "φυλακισμένους" ποταμούς –Κηφισσό, Ιλισσό, Ηριδανό– και τη νύμφη Καλλιρρόη.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου

Το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 21.00, ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με αποσπάσματα από τις πιο διάσημες άριες και ντουέτι του ρεπερτορίου της Κάλλας που θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Λυρικής σκηνής Μίνα Πολυχρόνου, Έλενα Μαραγκού, Γιάννης Σελητσανιώτης και η σολίστ πιάνου Μυρτώ Ακρίβου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v