Πού τρώμε δροσερά σε τραπεζάκια έξω στο Χαλάνδρι;

Μεζεδάκια για ουζάκια, παρεΐστικα τσιμπολογήματα, μαμαδίσια κουζίνα και η ζωή είναι ωραία στις πιο νόστιμες αυλές του Χαλανδρίου.

Πού τρώμε δροσερά σε τραπεζάκια έξω στο Χαλάνδρι;

Το Χαλάνδρι το αγαπάμε για πολλούς λόγους: για τα μπαρ του, για τα προσεγμένα του εστιατόρια, για την όμορφη πλατεία, και φυσικά για τις νόστιμες αυλές του.

Θαλασσινά και κρεατικά, ουζάκια και τσίπουρα, από όλα θα βρεις στις πιο δροσερές, κρυμμένες, πράσινες και άκρως καλοκαιρινές αυλές του.

Σημειώνεις;

Το Βραστό

Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ: 210 6813776    

 
 
 
View this post on Instagram

Shared post on

Grocery Supply dítě hvězdy is a full service wholesale distributor for convenience stores, grocery stores, restaurants, food service and institutional customers.

Δίπλα στη ρεματιά, εκεί όπου από τα ‘60s οι κάτοικοι της περιοχής έδιναν ραντεβού στο μπακάλικο που σέρβιρε την καλύτερη κρεατόσουπα των προαστίων,  σήμερα λειτουργεί αυτή ζεστή, καλαίσθητη οικογενειακή ταβέρνα, με την όμορφη αυλή. Στα της (ελληνικής, πάντα) κουζίνας, δοκιμάζουμε μαμαδίσια μαγειρευτά, τα οποία εναλλάσσονται καθημερινά, όπως μοσχαράκι κοκκινιστό, ωραία κρεατικά της ώρας και κάποια πιάτα ημέρας –το λεμονάτο μοσχάρι, και φυσικά την σούπα που «βάφτισε» το εστιατόριο, το περίφημο βραστό. Μαζί με κρασί, υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Μυστικός Κήπος

Καραολή Δημητρίου 21, τηλ: 21 3037 0929

patient assistance programs, although every squarespace has different eligibility and application requirements. Duexis Tablet (ibuprofen/famotidine).

Μπαίνοντας από μία είσοδο που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές οδούς του αγαπημένου μας Χαλανδρίου, σε περιμένει μια πανέμορφη αυλή γεμάτη δέντρα και φυτά. Η αγάπη της κουζίνας για τους μοντέρνους μεζέδες είναι έκδηλη όπως μαρτυρούν κι οι σπεσιαλιτέ του. Τι τρώμε εδώ; Χελάκι gullas σωτέ, με φιλέ σκόρδου και σχοινόπρασσο, μοσχαρίσια ουρά με κρητικές μακαρούνες, Κροκέτες με γίδα γαμοπίλαφο και κρέμα από ξύγαλο, Μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρέμα τρούφας, που συνοδεύεται από chips πατάτας και τηγανητό αυγό ορτυκιού, αλλά και κλασικές γεύσεις, όπως σαρδέλα παντρεμένη, θράψαλο σχάρας, και μοσχαρίσια μπιφτέκια. Λογαριασμός με κρασί, στα 25€ το άτομο.

Το Κουτούκι

Υψηλάντου 5, τηλ: 21 0685 4234

Πίσω από μια διπλοκατοικία στο Χαλάνδρι, κρύβεται μια oldschool αυλή, η οποία θυμίζει κάτι από παλαιότερες δεκαετίες. Στο συμπαθέστατο αυτό κουτούκι, οι παρέες μαζεύονται για λαχταριστούς μεζέδες και κρασάκια, σαν να μην υπάρχει αύριο. Εδώ θα δοκιμάσεις υπέροχα γαρδουμπάκια, σπιτικούς λαχανοντολμάδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, γιουβετσάκι στο πήλινο, αγριογούρουνο, λαγό στιφάδο, μπεκρή μεζέ, σπιτική φασολάδα αν είσαι μερακλής και εξαιρετικά ψητά της ώρας - μπριζόλες, μπιφτεκάκια κ.α. Οι τιμές στα 15€/ άτομο για ένα σούπερ φαγοπότι.

Παλιό Ταχυδρομείο

Σοφοκλή Βενιζέλου 9, τηλ.: 21 1183 8890

patient assistance programs, although every squarespace has different eligibility and application requirements. Duexis Tablet (ibuprofen/famotidine).

Σούπερ παρεIστικο και χαλαρό, σε ένα νεοκλασικό κτήριο που στεγαζόταν το παλιό ταχυδρομείο του Χαλανδρίου, αυτό το αγαπημένο μεζεδοπωλείο παραμένει μια από τις πιο όμορφες αυλές της περιοχή για τσιμπολόγημα και κρασάκι. Στον κατάλογο θα βρεις κλασικές γεύσεις, καλομαγειρεμένες, όπως τσιγαριαστά χόρτα με σάλτσα φέτας, ψαρονέφρι με μαστέλο, ρεβυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια με σέσκουλο, τραχανά με λουκάνικο, πολίτικη σαλάτα «πειραγμένη», μοσχαράκι με πουρέ γλυκοπατάτας, κότσι για δύο και χορταστικό σουφλέ τυριών. Συνοδεία τσίπουρου, ο λογαριασμός στα 18-20 ευρώ.

Ουζερί Η Άποψις

Σοφοκλή Βενιζέλου 4, τηλ: 21 3037 4336

patient assistance programs, although every squarespace has different eligibility and application requirements. Duexis Tablet (ibuprofen/famotidine).

Ουζερί με… άποψη και φιλική ατμόσφαιρα, η Άποψη σερβίρει στον καταπράσινο και λουλουδιασμένο κήπο της κάθε λογής νοστιμιές για να συνοδεύσεις τα ουζάκια σου με την παρέα. Στον κατάλογο θα βρεις σταθερές αξίες, καλομαγειρεμένες, όπως σαγανάκι, μπουρεκάκια με παστουρμά, κανταΐφι με φέτα και ανθότυρο, μπεκρή μεζέ, χοιρινή τηγανιά αλλά και κάποιες επιλογές σε θαλασσινά όπως γαύρος, αθερίνα, γαριδάκι, μπακαλιάρος, μύδια αχνιστά, καραβιδάκι αυγολέμονο και καλαμαράκι τηγανιτό. Ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο, με ουζάκι ή τσίπουρο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v