Πού τρώμε μετά το μπάνιο;

Βούτηξες, λιάστηκες και τώρα πείνασες. Δες πού θα φας νόστιμα θαλασσινά αλλά και κρεατικά μετά τα μπάνια στις αττικές παραλίες.

Πού τρώμε μετά το μπάνιο;

Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και ένα σωστό, ωραίο τσιμπολόγημα μετά το μπάνιο επιβάλλεται. Αν το Σαββατοκύριακο σε βρίσκει σε κάποια από τις πολλές παραλίες της Αττικής, τότε δώσε βάση γιατί σου έχουμε τα καλύτερα ταβερνάκια για να πας, να φας και να πιείς όπως πρέπει.

Άγονη Γραμμή

Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου 2, Ραφήνα, τηλ: 2294 023356

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dimitri Grigoriadis (@dimitrigrigoriadis)

Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αρτέμιδας, το Λιμάνι της Ραφήνας αποτελεί προορισμό για ψαρομεζέδες με θέα τα πλοία που περνούν και η Άγονη Γραμμή είναι μια από τις αγαπημένες μας ψαρο-διευθύνσεις Σε δυο επίπεδα, ισόγειο και πρώτος όροφος- το συμπαθέστατο ταβερνάκι σερβίρει φρεσκότατο ψάρι, γαριδάκι συμιακό, νοστιμότατους χταποδοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο και ωραία μπακαλιαράκια στο τηγάνι. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές επιλογές σε κρέας για όσους επιθυμούν να… αλλαξοπιστήσουν, καθώς και κάποια μαγειρευτά ημέρας. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου εμφιαλωμένου ή χύμα, ο λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο για τσιμπολόγημα.

Απόπλους

Σκουφά, Μαραθώνας, τηλ: 694 097 9968

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ⛵️ (@apoplous_sxinias)

Πήγες για μπανάκι στον Μαραθώνα, στο Ζούμπερι, στον Σχοινιά ή στη Νέα Μάκρη; Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα στέκεται αγέρωχη, με θέα στο απέραντο γαλάζιο στον Σχοινιά και σερβίρει στο ξύλινο ντεκ της νοστιμότατα πιάτα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές όπως αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο, γαύρο μαρινάτο, χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, τραγανά στικς κολοκυθιού με σως γιαουρτιού και σεβίτσε με σως αγγουριού, με φινόκιο, πιπεριά τσίλι και γκρέιπφρουτ. Τηγανιτά κουτσομουράκια, φρέσκο ψάρι ημέρας, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι και αρωματικό ριζότο γαρίδας συμπληρώνουν την ψαροφαγία. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ουζάκι.

Σαρδελάκι με θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sardelaki_me_thea (@sardelaki_me_thea)

Αν πλατσούρισες στην αθηναϊκή ριβιέρα, τότε σημείωσε το «αδερφάκι» της γλυφαδιώτικης ψαροταβέρνας που απολαμβάνει από τις βεράντες του υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Εδώ θα φας νοστιμότατο «τηγάνι» με φιλεταρισμένο γαύρο, θραψαλάκι, καραβιδόψιχα, μύδια σαγανάκι, αθερίνα, προσφυγάκι και κουτσομούρα, αλλά και σαρδέλα στα κάρβουνα και γαρίδα ψητή, κακαβιά, γαύρο ριγανάτο και αφράτα καλαμαράκια τηγανιτά. Αν έχεις όρεξη και μπάτζετ, αξίζει να δοκιμάσεις και τα όστρακά του, όπως και το σεβίτσε ή το ταρτάρ με ψάρι ημέρας, μαριναρισμένο σε σάλτσα σόγιας. Για ένα πλήρες τσιμπολόγημα με θέα, ουζάκι και κερασμένη γρανίτα για σβήσιμο, υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

Οργανωμένες βουτιές στη Βάρκιζα; Οργανωμένο… ψαροτσιμπούσι πλάι στο κύμα, στο Απέραντο Γαλάζιο. Αυτή η ταβέρνα είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της και σερβίρει μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές σε ιδανική ατμόσφαιρα καλοκαιριού. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσογεύμα τσιμπολογητό, με ουζάκι στα 25€/ άτομο.

Αντιγόνη

Μακροδημητραίων, Θυμάρι, τηλ: 2291037503

Λίγα μέτρα από την παραλία του Θυμαριού, η Αντιγόνη έχει υπέροχη, σκιερή βεράντα με θέα βουνό και θάλασσα στο οποίο απλώνει τραπεζάκια σερβίροντας πιάτα κρεατικών και κάποια θαλασσινά στους λουόμενους της περιοχής. Εδώ θα δοκιμάσεις σπιτικά μαγειρευτά ημέρας, όπως γεμιστά, παστίτσιο ή κάποιο λαδερό, παϊδάκια αρνίσια, μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια, ζουμερά μπιφτέκια, λουκάνικο, παραδοσιακή προβατίνα, αλλά και κλασικές θαλασσινές επιλογές, όπως καλαμαράκια, κουτσομουράκια τηγανιτά, γαύρο ψητό και μπακαλιάρο σκορδαλιά, αν δεν έχεις να φιλήσεις. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασάκι.

Κυρα-Πόπη

40,5 χμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, τηλ: 2291026388

Πάνω στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου με μεγάλο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο η κυρά–Πόπη είναι εδώ και χρόνια σταθερή αξία για φαγητό μετά τις βουτιές στην ευρύτερη περιοχή, η οποία φημίζεται για τις μεγάλες και αμμουδερές παραλίες της. Εδώ θα δοκιμάσεις κλασικούς ψαρομεζέδες, αλλά και πιο μοντέρνες παραλλαγές τους. Μους λευκού ταραμά, χταποδάκι ξυδάτο, καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες, μύδια αχνιστά με κρασί και μουστάρδα, γαρίδες τεμπούρα με καυτερή μαγιονέζα, ψαράκι ημέρας τηγανιτό, σαρδέλα ψητή με κρεμμύδι, ντομάτα και μπούκοβο και σεβίτσε καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο συγκαταλέγονται στις πιο ιδιαίτερες γεύσεις του καταλόγου. Αν επιμείνεις κλασικά, τότε καλαμαράκια, χταποδάκι και γαριδάκι τηγανιτό αποτελούν εγγύηση. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v