Νέα Mercedes-Benz EQE SUV: Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Το EQE SUV στηρίζεται σε μια πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα και είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του.

Νέα Mercedes-Benz EQE SUV: Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Το ολοκαίνουργιο EQE SUV, είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της πολυτελούς γερμανικής μάρκας. Στηρίζεται στη νέα πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα, είναι μια παραλλαγή της EQE και δανείζεται πολλές τεχνολογίες από την ναυαρχίδα EQS.

Το EQE SUV, είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του. Ωστόσο, είναι πιο συμπαγές από το EQE κατά 3.030 χιλ. και το μεταξόνιο είναι κατά 9 εκατ. μικρότερο. Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4863/1940/1686 χιλ. (μήκος/πλάτος/ύψος).

Δυο ηλεκτρικοί κινητήρες

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας απαρτίζεται από δυο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ένας βρίσκεται στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, παρέχοντας και την τετρακίνηση. Υπάρχουν επιλογές όσον αφορά την απόδοση της ηλεκτρικής μονάδας, από 245 έως 434 ίππους. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, μπορεί να επιτύχει εμβέλεια έως και 590 χλμ.

Over-the-air

Στο EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά, μπορεί να ενημερωθεί over-the-air (OTA).

Η τρέχουσα γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες που υποστηρίζουν τον οδηγό. Διαθέτει εξελιγμένη θερμική αρχιτεκτονική με αντλία θερμότητας, η οποία εξασφαλίζει ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία για τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.

Αυξημένη εμβέλεια

Έτσι αυξάνεται η εμβέλεια του πολυτελούς SUV. Μια άλλη αποτελεσματική λειτουργία είναι ο έλεγχος κλιματισμού πριν την είσοδο των επιβατών στη καμπίνα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, ενημερώνεται over-the-air. Αποκορύφωμα του εσωτερικού είναι η προαιρετική υπεροθόνη MBUX. Τρεις οθόνες συγχωνεύονται η μία στην άλλη για να δημιουργήσουν μια ζώνη οθόνης πλάτους άνω των 141 εκατ.

Ο συνοδηγός έχει την επιλογή μιας οθόνης OLED 12,3 ιντσών με τη δική του διεπαφή.

Εκδόσεις, 300 245 ίπποι, 94.800 ευρώ, 350+ 292 ίπποι, 98.400 ευρώ, 350 4 MATIC 292 ίπποι, 101.320 ευρώ, 500 4 MATIC 408 ίπποι 109.000 ευρώ, AMG EQE 434 ίπποι 4MATIC 133.900 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v